Penktadienio schema #16

Nors šiandien ir sekmadienis. Bet penktadienio schema bus šiandien.

Vienas liberalas, t.y. Šarūnas Dubinskas IVPK komitete pasidalino savo pagaminta Lietuvos valdžios schema.

Tai buvo paprasta wordu papaišyta schema, kurioje matosi visos Lietuvos valdžios institucijos iki tarnybų lygio.

Tai aš paėmiau ir tą schemą perkėliau į SOZI. Patingėjau viską gražiai perpiešti, tai tiesiog perkėliau paveiksliukus. Ir dar sudėliojau nuorodas – pripaišiau beveik permatomų stačiakampių ir sudėjau ant raidžių.

Taigi, gavosi va taip:

Čia yra tiesioginė nuoroda, per kurią galėsite visą tą schemą matyti full-screen.

Dar kartą primenu valdymą:

  • Left-click – kadras pirmyn
  • Left-click+drag – tampyti paveiksliuką kur norite
  • Right-click – kadras atgal
  • Middle-click – kadrų sąrašas
  • Scroll up/down – didinti/mažinti
  • Shift+scroll – sukioti

Nesu matęs dar niekur panašios schemos. Politologai arba žurnalistai per televizorių pasakoja kartais, kad valdžios padalinimas Lietuvoje yra geras. Čia, žiūrėdami šią schemą, galime tą įvertinti ir patys.

Galima taipogi visokių išvadų prisidaryti žvalgantis po tarnybas. Pavyzdžiui ar kokia tarnyba galimai nedubliuoja kitos veiklos. Arba, pavyzdžiui, kokioje nors ministerijoje yra keistų pavadinimų tarnybų, kurių veiklos, tikslo ir prasmės iš karto nepavyksta net suprasti.

Dar galima atkreipti dėmesį į Interneto higieną. T.y. kaip ir kokios svetaines pagamintos: kai kuriose ministerijose tarnybų svetainės – tai tik kažkoks įstatymo print-screen’as. Gal jos naujai susikūrę? O gal tiesiog labai mažos? Bet net jei labai mažos, tai būtų gi labai gerai bent jau matyti kiek ir kas ten dirba. Neskaidru. Oi neskaidru! O gal aš blogai ieškojau? Pavyzdžiui: biudžeto ir valstybės turto valdymo departamentas yra po susisiekimo ministerija. Kodėl? Kodėl ne pas ūkio ministeriją?

Schema šiaip yra tobulintina – bent jau taip pasakė pats Šarūnas. Gal kas yra praleista, gal kas neteisingai nupiešta? Dėliodamas nuorodas mačiau, kad ir lyg susidubliavę yra. Patikrinimui reiktų sugaišti laiko, kurio dabar neturiu. Gal jūs turite? Gal galite parodyti kas negerai? Kur galėtų būti geresnės nuorodos? O gal visa tokia panaši schema kur nors jau yra ir čia dviratį suradom?

 

Kitos penktadienio schemos:

Penktadienio schema #15
Penktadienio schema #14
Penktadienio schema #13

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar