Seimo frakcijos ir koalicijos 2008-2012 kadencijoje

Tęsinys nuo čia.

Krizinė kadencija. Dar įdomi ji tuo, kad į Seimą gavome Valinsko partiją, kuri Seime atsirado kaip TPPF (Tautos Prisikėlimo Partijos Frakcija).

Dabar prisimenant TPP ir tai kokia vieša nuomonė buvo formuojama apie ją, man atrodo, kad LVŽS vistiek blogesni.

Diagramoje TPPF – tie pilki rutuliukai viduryje tarp pozicijos ir opozicijos. Pilki, nes TPP neišsilaikė visą kadenciją, o frakcija pasidalino į belekokias frakcijas.

Pagrindinė koalicija – TS-LKDF + LSF. O TPPF buvo bene labiausiai neapsisprendę.
Geriausi LSDPF opozicijos partneriai buvo TTF ir DPF.

PRIEŠ

“Prieš” koalicijos atrodo stipresnės opozicijoje, nes “laisvieji agentai” yra arčiau kairės pusės.

Susilaikė

“Susilaikymų” koalicijos atrodo apylygės tiek pozicijoje tiek opozicijoje.

———
Apibendrinimas.
Lygindamas šią “UŽ” diagramą su prieš tai buvusių kadencijų “Už” diagramas nuo 2000-ųjų darau išvadą, jog į kairę švytuoklė nebuvo taip aiškiai pasisukus – ten koalicijos buvo trapesnės. Ši 2008-2012 kadencijos “už” koalicija yra stipresnė.
Tai, kad “Už” pozicijos koalicija stipresnė nei “prieš” ar “susilaikė” gali reikšti ir tai, kad per šią kadenciją vieną kitą dienotvarkės klausimą galėjo prastumti ir opozicija. T.y. jei klausimo priėmimui formuluotė reikalauja balso “prieš” arba “susilaikė”, kad jis nebūtų įvykdytas, tai tokių klausimų opozicija galimai daugiau prastūmė.

Vėlgi – jeigu turit pastebėjimų ar klausimų – rašykit.

O čia sekančios kadencijos mažos rezoliucijos paveikslėlis vėliau pavirsiantis linku į sekantį postą:

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar