Seimo rinkimai 2012 ir aš

2012 metų Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną. Aš, Skirmantas Tumelis, esu kandidatas į Seimo narius. Mane iškėlė Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdis.

Kandidatuoju daugiamandatėje, tai yra pagal sąrašus, ir vienmandatėje, 59’oje Kaišiadorių-Elektrėnų apygardoje.

 

Trumpai apie save (kiek daugiau negu Apie puslapyje)

Gimiau Alytuje. Ten augau žiemom, o vasarų metu Kiaušuose ir Zizėnuose.

Tėvas – maisto pramonės inžinierius, mama – gydytoja. Brolis – programuotojas.

Mokiausi Alytaus Volungės vidurinėje mokykloje, po to Kauno technologijų universitete, kur apgyniau telekomunikacijų ir elektronikos inžinieriaus bakalaurą. Tada įstojau į matavimų magistrantūrą, kurios vėliau atsisakiau, nes tais pačiais metais, kai baigiau, įsidarbinau AB “Lietuvos Telekomas”.

Baigęs antrą kursą vasaros atostogoms išvažiavau autostopu į Angliją, kur planavau uždarbiauti ir užsidirbti kompiuteriui ir kitokioms gerybėms. Atsivežiau truputį daugiau pinigų negu išsivežiau, juos skyriau B kategorijos vairuotojo pažymėjimui gauti. A kategorijos vairuotojo pažymėjimą gavome su draugu Alytuje, kai dar buvau 16 metų. Turėjo tėvas tokį “Voschod” motociklą, su kuriuo važinėdavome žvejoti, perkaitinom cilindrą, tada jį archyvavome kaime malkinėje, iš kurios jį vėliau kažkas pavogė.

Trečiame kurse pagal autorinę sutartį dirbau žurnalų redakcijoje “Oho”. Po paskaitų suvedinėjau tekstą iš rankraščių, nes tą daryti pakankamai gerai moku[1].

Taigi, baigęs mokslus, įsidarbinau AB “Lietuvos Telekomas”, kuris vėliau tapo TEO LT, AB. Iš pradžių dirbau tarptautinių paslaugų pardavėju, prekiavau su užsienio operatoriais, tada perėjau į kitą skyrių dirbti projektų vadovu, šiuo metu juo ir esu.

2012 rinkimų į Seimą kandidato programa

Iš principo pritariu daugeliui šios programos nuostatų. O nuo savęs pridedu:

  1. Matavimai. Norint suprasti kur esi ir kaip tau sekasi – būtina matuoti. Bet koks progresas turi būti vertinamas remiantis šiais matavimais Ir atlikto darbo rezultatus vertinti remiantis šiais matavimais.
  2. Valstybės IT ūkis šiuo metu yra decentralizuotas, kiekviena valstybinė įmonė ar ministerija turi atskirų IT sistemų, kurios tarpusavyje visiškai “nesikalba”. Mano tikslas – šias sistemas suintegruoti. Žinau, kad toks projektas vyko (gal dar ir vyksta), bet rezultatai prasti. Aš turiu kompetencijų šioje srityje. Be to pritraukiantAKL bendruomenę bus sutaupyta daugybė pinigų ir laiko. Pavyzdys, pagal kurį galima dirbti yra estų X-road.
  3. Esu visiškai nepriklausomas ir neturiu jokių interesų išskyrus Lietuvos ir mano rinkėjų interesus. Todėl ši programos dalis bus vykdoma gerai.
  4. O čia yra mano paties programa.

 

Komentaruose klausti galite kandidato ko norite – kiek spėsiu atsakysiu.

_________

Už šį tinklaraštį niekam nieko nemoku, mane gina BATGA-A ir todėl aš čia galiu pasakoti apie tai, kad esu kandidatas į Seimą 2012 metų rinkimuose.

[1]– Yra toks šaunus žaidimas “Lietutis”, tai tiesiog su standartiniais nustatymais ką tik šiek tiek (~5 minutes) pamaigiau ir mano rezultatai tokie: 286.2 simb/min – 97.97% tikslumas

 

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

36 Comments on Seimo rinkimai 2012 ir aš

  1. Mantas klausia:

    Ką gero asmeniškai Jūs ketinate padaryti Lietuvos žmonėms? Koks Jūsų tikslas apskritai -- gyvenime? Kaip į Jūsų apsisprendimą pažiūrėjo Jūsų šeima?.. Kaip įsivaizduojate Seimo nario dienotvarkę? Ar galima iš Jūsų tikėtis, kad supažindinsite su kokia simpatiška partiete ilgalaikiam bendravimui?..

    1. Ketinu užkrėsti žmones pozityviu mąstymu, siekti efektyvumo bet kurioje veikloje ir kreipti daugiau dėmesio į priežastis, bet ne simptomus.

      Kitas gyvenimo tikslas: užauginti vaikus, dorais Lietuvos piliečiais, kurie manimi didžiuosis, o aš jais.

      Dienotvarkę įsivazduoju taip: visur ir visada daug bendrauju su kolegomis tiek balsu tiek raštu, dekoduoju jų žinutes ir teikiu savąsias. Na, dar posėdžiai su balsavimo mygtukais.

      Žinoma, kad galite tikėtis.

  2. Nemunas klausia:
    Arpriklausote pogrindinei blogerių ložei, kuri, kaip įtariama siekia uzurpuoti informacijos sklaidą Lietuvoje ir už jos ribų?
    Šiaip tai, pirmasis mano direktorius, žmogus su nemaža gyvenimo patirtim prieš 10 metų pasakė -- į politiką reikia eiti, kai tau 55, ne jaunesniam. Todėl antras klausimas Skirmantai -- kam tau to reikia?

    1. Jūs turite omenyje BATGA-A? Taip.

      Kiekvienas direktorius gali turėti savo nuomonę.
      Įvairiose diskusijose esame kalbėję apie Lietuvos politikos ydas, valstybinių įmonių požiūrį į darbą. Pagrindinis dalykas, į kurį atsiremdavome būdavo senoji politikų karta -- įvairių gamyklų direktorių ir kolūkių pirmininkų stagnacija. Demokratijos tradicijos turi būti kuriamos naujos kartos, o aš esu iš tos, kuri dar gimė sovietų Lietuvoje, bet daugiausia laiko gyveno laisvoje Lietuvoje -- įvairių permainų metais. Gal dar geriau būtų, jei būčiau dar jaunesnis ir neturėčiau nei trupučio tų piktžolių galvoje. O gal priešingai: kaip tik gerai, kad žinau kas jos yra, bet nesu persisunkęs totalitarizmo baimių, bei nieko nedarymo arba darymo imitavimo tradicijų.
      Aš to noriu, nes man ne tas pats kokioje Lietuvoje gyvens mano vaikai.

  3. Laurynas says:

    Gal nori reklamine kampanija padaryti ir atvykti i korporacija? Ar tavo toki ilga ignoravima reikia suprasti kaip klaida, jog esi korporantas 🙂

    1. Sveikas Laurynai! Buvo įvairių priežasčių, dėl kurių nesilankiau Korp! renginiuose. Ne, nereikia to suprasti kaip klaidos.

      Aš tikiu, kad Korporacijai dar galėsiu būti naudingas. O pasiūlymas tai geras! 😉

  4. Roots says:

    Ar priimsi dirbti pas save i padejejus? Mocnai noriu.

    1. O, super! O tu jau Lietuvoje?

      1. Roots says:

        Del tokiu pareigu parvaziuosiu Lietuvon.

        1. Tai kada būsi Lietuvoje? Būtų gerai, kad atvažiuotum kaip galima anksčiau.

          1. Roots says:

            Nu dabar tai pakeliui i Liuksa, bet kai tik reiks pasirasyt darbo sutarti -- iskart atskrisiu. Dabar ta proga pries miega paklausysiu lietuviu partizanu dainas. Mes laimesim ”V” , kaip sake Audrius.

            1. OK. Tai aš kai tik gausiu savanorio darbo sutartį -- persiųsiu iškarto tau.

              1. Roots says:

                Tai kur sutartis??? Kur darbas???? Ir vel apgavai????

                1. O tai kur ataskaita? Kur lentelės? Kur rinkėjai? Ir vėl nieko nedarei???? Vėl tinginiavai???

  5. Morkus says:

    Iš šito rašinėlio nesu tikras, ar turi politikos suvokimo pagrindus. Kas, mano nuomone, yra būtina kandidatui į Seimą. Todėl klausiu -- išvardink trumpai, kuo iš esmės skirias socialdemokratai nuo konservatorių ar liberalų (apskritai, ne Lietuvoje, nes čia šios politinės kryptys yra iškrypusios).
    Papildomas klausimas -- kaip vertini Zuoką? Ir Grybauskaitę?
    Dėkui.

    1. Ponia egzaminuotojau, staigiai pabrowsinęs po Internetus ir perskaitęs krūvą Wikipedijos atsakau.
      Mano supratimas apie socialdemokratus yra toks:
      Jiems mažiausiai visuomenės apsaugotų grupių interesai yra svarbesni už individo interesus.
      Apskritai tai visi socialdemokratai tokie, t.y. jų tokia bendra idėja.
      Na, o –demokratai šiame žodyje reiškia tai, jog jie kiek palankiau žiūri į verslą ir verslininkus, nei aršieji komunistai, kurie reikalavo griežtų priemonių šių atžvilgiu. Nuo šių bepročių „teisingesni“ kairieji apsivalė po kelių XX a. pradžioje vykusių skilimų.

      Apie konservatorius:
      Šią politinę kryptį vienija prielaida, jog tradicinės, senos vertybės, normos bei papročiai, kurie susiformavo žmonių evoliucijoje ir yra pagrindas, kuris garantuoja visuomenei gerovę.

      Apie liberalus:
      Liberalai sako, kad valstybės kišimasis į asmeninį žmogaus gyvenimą ir jo reikalus daugiau kenkia nei duoda naudos. Todėl svarbu pašalinti perteklinį valstybės kišimąsi į šias sritis, nes biurokratinis aparatas gaudamas daugiau pinigų linkęs juos švaistyti daugiau savo reikmėms, nei žmonių gerovei. Ir kuo daugiau gauna pinigų, tuo daugiau švaisto savo reikmėms, tuo daugiau auga. Žodžiu, liberalai stengiasi mažinti biurokratiją.
      Liberalumo esmė, tai laisvė visiems, tai galimybė turėti savo verslą, būti individualiu ar kitokiu nei aplinkiniai. Liberalai – už asmens orumą.
      Konservatoriai irgi yra už individualumą, kaip esminį valstybės bruožą, elementą. Tuo jie yra artimi liberalams.
      Čia slypi ir pagrindinis dešiniųjų skirtumas nuo kairiųjų. Dešinieji – už individualumą, o kairieji – už utopinę bendrą visuomenės gerovę, už šviesų rytojų. Kairieji pasiruošę aukoti pavienius žmones dėl tos utopijos.

      _________________

      Zuokas labai geras politikas, o jo populiarumas matyt paremtas krentančiom šildymo kainom, sparčiai augančiais atlyginimais ir puikiai pertvarkytu miesto transportu.

      Mūsų Prezidentė, tai pagarbą kelianti, visuomenės palaikoma politikė, pagarsėjusi daugybe puikių valstybinių sprendimų bei iniciatyvų, kurių, deja, negaliu įvardinti konkrečiai, nes va čia man žinių kiek ir trūksta -- Wikipedijoje nieko neradau. Atleiskite, tamsta, egzaminuotojau… Tikiuosi tai pažymio labai nesumenkins.

  6. Morkus says:

    1. Klaida jau pirmame žodyje -- nenuteikia gerai.
    2. Elementarius politikus dėsnius browsinote internete -- nuteikia blogai.
    3. Politines ideologijas apibūdinant tiek netikslumų, kad labai blogai…

    1. 1. Ponia, kokią gi klaidą matote pirmame žodyje?
      2. Your irony is too much for me… Tai rodo, kad jūs mokate juokauti ir labai gerai mokate juokauti. Tai mane nuteikia gerai!
      3. Labai džiaugiuosi, kad mano blogą skaito itin apsišvietę politologai eruditai. Iš tokių žmonių visada stengiuosi kažko išmokti. Viskas tiesiog nuostabu!

    2. Rokiškis says:

      Ponas Morkau, man rodos, tamsta humoro nesuprantat 😀

  7. Morkus says:

    Skirmantai, vyriškas kreipinys nuo žodžio “ponas” -- “pone”, o ne “ponia”.
    Rokiški, žmogus kandidatuoja į Seimą, čia faktas tikras, o ne humoristinis. Pastangos pateikti ką nors įdomaus apie save, nors ir su silpna humoro doze, irgi tikros, tik labai nevykusios -- po šio rašinėlio (penktoko, šeštoko lygio) abejoju, ar bus norinčių savo balsą atiduoti žmogui, kuris savo programoje nurodo 3 punktus, ir nė vieno bent kiek rimtesnio, pagrįstesnio.

    1. Vardininko linksnis kreipinyje nevartotinas, na o laikantis griežtų taisyklių “ponas” teoriškai gali virsti tik į “ponia”, tad mes retkarčiais pajuokaujame viens į kitą (į vyrus) kreipdamiesi “ponia”. Čia prie tos mano silpnos humoro dozės. Aš, jau suprantu, kad su tokiais ponais, kaip jūs, juokauti (ir dar šitaip!) nevalia.

      Užtai jūs, Morkau, juokaujate itin originaliai ir stipriomis dozėmis: “penktoko, šeštoko lygio”, “rašinėlio”. Žinoma, čia ne vieta juokauti. Čia kandidato į seimą blogo straipsnio komentarai. Todėl, tamsta Morkau, parodykite savo argumentus dėl rimtumo ir pagrįstumo neigimo.

      Nors aš jau ir taip džiaugiuosi, kad inteligentas, kaip jūs, randate laiko pakomentuoti mano bloge -- kitiems, tikiu, taip nenuskilo.

  8. Tautietis says:

    Skirmantai, o kodėl toks senas kopyraitas? Negi net du metu rengiesi į Seimo roges įšokti?
    P.S. Programos punktų mažoka. Siūlau du, bet esminius -- įstatymą dėl studentiško alaus krepšelio, ir įstatymą dėl studentiškų organizacijų turto grąžinimo aka restitucijos. 😉
    P.P.S. p. Morkui tiks ir “ponia” -- čia jau kaip su kuo pasitaiko… 😉

    1. Atleiskit, nesupratau ką turite omenyje sakydamas “kopyraitas”…

      Programą praplėčiau ir padėjau čia: http://www.skirmantas-tumelis.lt/programa/

  9. Betkoks Visada says:

    Aš mieliau balsuočiau už Tumelį nors ir dabar galbūt nesuvokiantį visos darbo specifikos ,bet turinti blaivų protą. Negu už betkurį kitą kandidatą iš kurio naudos kaip iš ožio pieno.

    1. Darbo specifiką suvokti galima tik tą darbą dirbant. Bent jau aš taip manau. Žinoma, galima ir iš šalies intensyviai stebint susidaryti apie tai nuomonę, bet ji bus labai paviršutiniška (iš savo patirties Kaišiadorių vienmandatėje čia sakau).

  10. ezengas says:

    Oho, kaip narsiai. Atvirą kodą žadat atvesti į valstybines įmones? Gal būtų galima detaliau, kaip?

    1. Atvedimo būdu 🙂

      Enzengai, detaliau, deja, dabar negalime. Žinia, kad panašių iniciatyvų jau būta.

  11. Klausimėlis dėl IT sistemų integravimo. Duomenų bazių su asmens duomenimis jungimas visada buvo slidus reikalas. Ar tikrai intitucijose dirbantys asmenys gaus priėjimą prie TIK reikalingos informacijos. Tokios duomenų bazės ir yra išskirstytos su tikslu, kad visi duomenys nesikauptų vienoje vietoje ir turi tureti gerą motyvą, kad gautum informaciją. Aš suprantu, kad kalbate apie IT sistemas, kaip kompiuterines programas, kurios šiuo metu nesusikalba. Ar netaps integracija milžiniškomis išlaidomis šių asmeninių duomenų apsaugai, priėjimo teisinės pusės užtikrinimui etc.? Nesu koks paranojikas, bet ar “paprastumo dėlei” nesiūlysite kokių ID kortelių su visą informacija (pirštų antspaudais, rainelė..) vienoje vietoje? Iki šiol kam pavogus pasą, galėjai pasikeisti vardą ir pavardę ir toliau laimingai gyventi. Jei visi duomenys nutekės -- reikės keisti akių obuolius ir plaštakas.

    1. Utilitarian Gag’ai, decentralizavimas neleidžia naudoti itin vertingos statistinės analizės, kurios pagalba, pavyzdžiui, galima sužinoti ar muitinės departamento darbuotojo žmona arba vyras nedirba pasienyje; kurios pagalba galima sužinoti ar kokios nors itin panašaus profilio firmos moka labai skirtingo dydžio mokesčius, kas būtų kiek keistoka.

      Duomenų vagysčių atveju, kur kas lengviau būtų susitarti su kokiu nors funkcionieriumi, turinčiu tuos duomenis ir niekam neatsakingu už tų duomenų apsaugą.

      “Milžiniškos išlaidos” yra patiriamos dabar, kai įvairios valdiškos institucijos perka lygiai tokį patį funkcionalumą ir išradinėja dviračius. O dar “milžiškesnės” išlaidos patiriamos, kai būna koks 70 visokių institucijų su savo sistemomis, kurios įsisavina lėšas tų sistemų tobulinimui nuolatiniam; kai pradeda investuoti kokius penkiolisdešimt meleonų kokioms nors sistemoms, kurių diegimo projektų pabaigos data yra 2030 antras ketvirtis.

      1. Dėkui, Skirmantai. Aiškiau ir ramiau tapo.

  12. Krytis says:

    Skirmantai, ką manai apie visiems neoficialiems bedarbiams privalomą PSD mokestį?
    Dirbu su verslo liudijimu, kai dirbu, esu priverstas mokėti. Kai žiemomis nedirbu -- darbas sezoninis, iš manęs reikalaujama mokesčio, nors pajamų tuo metu neturiu jokių.
    Nekalbėk apie Darbo biržą, nors ten registruoti PSD nemoka. Ši įstaiga egzistuoja tik dėl savęs ir paslaugų iš jos man nereikia, bandau kaip nors išgyvent pats.

    1. Atsiprašau, Kryti, kad taip ilgai neatsakiau.

      O kaip bjauru/sunku užsiregistruoti darbo biržoje? Ir kokių neigiamų pasekmių duoda įsiregistravimas į darbo biržą?

      Klausiu, nes, kiek man suprantama, įsiregistravimas į darbo biržą duoda naudą valstybei tą, kad tada aiškiai žinoma kiek yra nedirbančių žmonių, žmonėms nauda, kad jiems nereikia PSD mokėti.

      Kad darbo biržos darbas organizuojamas prastai sakote ne jūs pirmas. Gal jūs turite idėjų kaip jos darbą pagerinti?

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar