Nemokami SMS ministrams dėl ACTA

Su sąlyga, kad TELE2 paleido nemokamus SMS, o mes čia turime rytoj vykstantį ministrų pasitarimą, kuriame bus skubiuoju būdu įtrauktas klausimas apie ACTA ir su sąlyga, kad kol kas internetuose buzz’inom, emeilais gražiai sakėme, jog reikia turėti nuomonę PRIEŠ ACTA, tai reikia tai padaryti ir SMS’ais!

Ruošinukai:

  • Laba diena, prašau Jus posėdžiaujant, artimiausiame posėdyje pasmerkti teisės aktą, vadinamą ACTA ir jį atmesti (denonsuoti)
  • Gerb. Ministre, rasiau emaila, dabar SMS: 3dieni stebesiu LRV posedi ir fiksuosiu Jusu nuomone, kad atsizvelgciau per rinkimus
  • Gerb. Ministre nepalaikykite ACTA ir denonsuokite ja. Stebesiu posedi online irasinesiu. Tikiuosi, rudeni prireiks mano balso
  • Gerb. Ministre, ar gavote mano emaila? Rasiau, kad nepalaikytumete ACTA. Stebesiu 3dienio posedi ir JUS ASMENISKAI
  • Gerb. Ministre, prasau Jus treciadieni posedziaujant pasmerkti ACTA ir jį atmesti (denonsuoti)
  • Stebesiu treciadienio posedi del ACTA. Viskas bus irasyta ir panaudota, kai Jums reikes rinkeju balsu. Linkiu gero sprendimo!

Telefoniukai:

  • Audronius Ažubalis (užsienio reikalų ministras)  +37069842114
  • Arūnas Gelūnas (kultūros ministras)
  • Donatas Jankauskas (socialinės apsaugos ir darbo ministras) +37069842172
  • Rasa Juknevičienė (krašto apsaugos ministrė) – +37069842675
  • Gediminas Kazlauskas (aplinkos ministras)
  • Rimantas Žylius (ūkio ministras) +37069842419
  • Eligijus Masiulis (susisiekimo ministras) +37069842122
  • Raimundas Palaitis (vidaus reikalų ministras)
  • Arvydas Sekmokas (energetikos ministras)
  • Kazys Starkevičius (žemės ūkio ministras) +37069842182
  • Gintaras Steponavičius (švietimo ir mokslo ministras) +37069843727
  • Remigijus Šimašius (teisingumo ministras)
  • Ingrida Šimonytė (finansų ministrė)
  • Raimondas Šukys (sveikatos apsaugos ministras) +37069842278

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

29 Comments on Nemokami SMS ministrams dėl ACTA

  1. Mantas says:

    Tik jau Šimašiaus nespaminkit, jis ir taip žino, už ką balsuot.

    1. Jo, Remigijus Šimašius -- savas

  2. pow says:

    užspaminsit atostogaujančius ;D

  3. Kapitalistas says:

    Geriau eikit dirbti. Dievaži, vien socialistinės žiūrkės aplink…

    1. Ponas Kapitalistas, esate šiek tiek užstrigęs savo marginaliniame mąstyme. Aš, tiesa, neneigiu, kad kai kurie protestuotojai prieš ACTA yra pikti žlobai chaliavščikai, bet jei įsigilintumėte į ACTA tiek kiek tai padaręs Leo arba Rokiškis, tai, tikėtina, kad suprasite savo marginalumą.

      1. Kapitalistas says:

        p. Skirmantai, tikiu, kad širdyje vistiek esate kapitalistas, tad malonu su jumis padiskutuoti šia tema. Problema tame, kad kaip jūs sakote “pikti žlobai chaliavščikai” ant tiek “achujėli”, kad doriem kapitalistam nieko kito neliko, kaip smogti su užmoju, kadangi kitaip šitos bilibirdos nebesuvaldysi. O visa kita -- jau neišvengiamas collateral damage. Sakote, o kaip Jūsų teisės? O kaip mūsų, kapitalistų, teisės? Vat chaliavčikai iš manęs vagia, bet jūs kažkodėl laiškų Kubiliui nerašote…

        1. buržujus says:

          Tik neapsiverk, kai progresinius įves

        2. Tie dori kapitalistai be savo dorumo daugiau vertybių, matyt, nekažiką turi. Dori kapitalistai turi suprasti, kad bandymai tęsti konvulsijas tėra bandymai pratęsti konvulsijas. Dori kapitalistai galėtų būti ir protingais kapitalistais, jei pabandytų prisitaikyti prie pokyčių, prie slenkančios paradigmos ir sugebėtų apribojimus išnaudoti, o netapti patys apribojimais.

          Nežinau kelintą kartą paprasti proletarai siūlo buržujams kapitalistams: padarykit patogų pirkimą ir be išlygų -- jamsim. Kita vertus, kaip pastebėjo pats didžiausias kapitalistas ant Lietuvos internetų, Andrius Užkalnis -- Lietuva per maža dideliam internetui…

          Reikalingi gudrūs sprendimai. Reikalinga kita paradigma -- kitoks mąstymas.

          1. Kapitalistas says:

            Vat kaip ir minėjau -- širdyje esate kapitalistas, nes pirktumėte jeigu būtų patogu pirkti, dėl ko Jūs vertas kapitalisto-mėgėjo ženkliuko. O kiek tokių kaip Jūs? Visiška teisybė, kad vakarų pasaulyje pirkėjui yra žymiai patogiau nei Lietuvoje (Amazone mp3 nusipirkti yra click, click, finish lygio procesas. Be DRM, beje). Bet ar visi perka? Dėl mažumo ponas eikite pasiginčyti su dorais kapitalistais iš pigu.lt, jiem manau bus įdomu sužinoti, kad rinka čia maža ir daryti nieko neverta. Oi, bet tai kaip čia dabar gaunasi, juk liaptopo parsipūsti nemokamai nėra kur?.. 😉

            1. brain5ide says:

              Ką jau ką, bet mp3 ar dar kokį muzikinį įrašą kaišiot po autorinėm teisėm yra bezabrazija. Muzikos įrašų rinka susikūrė patentomanui Edisonui sukonstravus tokį daiktą vadinamą fonografu. Prieš tai galbūt ir galėtai gaut į galvą už kieno nors muzikos pergrojimą, bet tik šališkų liudininkų pagalba. Paties pergrojimo fakto be tokio paties įrašymo aparato būtų nėję įrodyt. Taigi, muzikos įrašų autorystė nėra kažkokia tai kaip ir prigimtinė ar tai dar kažkokia teisė. O patys muzikos įrašai buvo išskirtinai XX a. industrija, kuri mirtiną šūvį gavo kaip tik 1999 su Napster išleidimu. Muzikantai savo pinigus, kaip ir prieš fonografo išradimą, uždirbinės koncertų metu, o šitas rinkos segmentas pagaliau išbrido iš asimetrijos, bo kai leidėjas vieną kartą įrašo atlikėjo darbą ir parduoda milijoną kartų tai buvo gerai, o kai klientas vieną kartą nusiperka daiktą ir juo pasidalija, tai jau visiška tragedija. Dabar įvyksta apylygiai mainai, o jau produkto kaina nusistatinės tarpusavio susitarimu. Tai pasistenkit šito blogo pavyzdžio nebenaudoti, bo nuo jo man jau seniai bloga.
              Man vat daug įdomesnis pavyzdys iš tamstos būtų kino industrija. Jinai neegzistavo prieš įrašymo aparatus (na, galima būtų įsivaizduoti, kad jos pirmtakas -- teatras, tačiau nuo pastarojo jinai atsiskyrinėjo su kiekvienu savo kūriniu). Jos tolimesnės veiklos modelį dar reiktų sugalvoti.

              O ir šiaip, apskritai blia, negi niekas dar neskaitė Paul Graham rašinuko apie publishinimą, kad sugeba tiek toli išplėtoti mintis apie kontento apmokęstinimą?http://www.paulgraham.com/publishing.html

              Apkaltinkit Graham’ą nebuvimu kapitalistu! I dare you! Susilauksit mano rankinio papeikimo.

              1. Liuks! Asimetrija -- labai teisingas apibūdinimas. Nors kai kurie glamūriniai dizaineriai sako jog asimetrija -- gražu.

                Marš skaityt graham’o! 🙂

            2. Nemaišykite informacijos su materija.

              1. Kapitalistas says:

                Ponai, elektros industrija irgi atsirado tik išradus elektrą, kodėl neginčijate savo prigimtinės teisės į elektronų srautą? 😉 Keistas tas kartos Y bruožas galvoti, kad informacija yra kažkas transcendentinio ir turi būti free. Štai informacija Jūsų bloge yra free, nes Jūs taip nusprendėte, tebūnie, dėkojame. Bet nepykite ant dorų kapitalistų kurie savo informacija dykai nesidalina.

                BTW, ar komunistai nebandė to paties prastumti ir su materija? Juk viskas turėjo būti bendra ir turėjo būti, iš esmės, free 🙂

                1. Komunistinė idealogija šiais laikais yra išvirtusi į kiek kitokią: http://www.thevenusproject.com/. Atrodo viskas neblogai -- dirba mašinos, o žmonės tik džiaugiasi pertekliumi visokiu. Pati idealogija kaip filosofinė tema -- yra gera. Žmonės taip dažnai daro -- identifikuoja ekstremumus, o paskui kuria kažkokį tarpinį dalyką.

                  Kapitalizmas kaip santvarka veikia(-ė) pakankamai efektyviai, kad ir pavyzdžiui gaminama elektros energija, kuri perduodama vartotojams, kurie naudoja ją įvairiems dalykams, už ją atsilygindami darbu (pinigai tai tik darbo matavimo įrankis su savom išlygom, t.y. pliusais ir minusais). Jeigu energija bus eikvojama, t.y. už atliktą darbą nebus atlyginta atliktu darbu, tai energijos panaudojimas taps neefektyviu.

                  Keičiantis sąlygoms turi keistis ir santvarkos. Sistemai (santvarkai) nesikeičiant, o keičiantis išeities sąlygoms, prasideda visiški bardakai kaip proletarų valdžia, masiniai rasiniai ar klasiniai ar tiesiog žudymai. Siūlau išeiti iš tos “jūs neteisingi, nes kvaili irba bjaurūs, o mes teisūs, nes taip veikė” pozos. Enšteino mintis čia irgi gal ne prošal, kur jis ten užsiminė, jog galvodami taip pat ar darydami tą patį naujų problemų neišspręsime (kažkaip panašiai -- tingiu googlinti)

                  P.S. ačiū už ženkliuką. Tik ačiū ne už pripažinimą, o už supratimą.

                2. brain5ide says:

                  Na matot, su informacija yra taip, kad jos kopijavimas yra iš principo nemokamas. Kaip ten su žinių plitimu iš lūpų į lūpas? Aišku vat jei jau Jūs turit kokią tais paslaptį, kurios nenorit, kad kas nors žinotų ir Jūs kam nors tatai pasakot, tai jūs automatiškai suteikiat tam žmogui galimybę pasidalint ta informacija su kitais. Ir jeigu vat jau ta Jūsų paslaptis pataps nebe tokia jau ir paslaptimi, tai duosit į snukį tam, kuriam pats pasakėt, ar kiekvienam, kuris žino?

  4. buržujus says:

    Nereali mintis, išsiunčiau.

  5. Ignas says:

    O kur online galima stebėti posedį?

  6. Rytis says:

    [b]Darbotvarkėje[/b] neradau ACTA…

    1. Jo ir nėra. Bus kaip papildomas tikėtina. Laukiam. Jau kažkokį 26 klausimą aptarė.

    2. Atsakau pats sau says:

      Čia bus „pasitarimas“, ne „posėdis“…

  7. Rytis says:

    Aš dabar galvoju. Nutraukė transliaciją, nes baigėsi posėdis. Svetainėje galima žiūrėti „Vyriausybės POSĖDŽIO transliaciją“. Tai gal PASITARIMŲ netransliuoja. Būtų apmaudu.

    1. Jo… panašu, kad pasitarimų netransliuoja -- tik posėdžius. Nors galėjo pasakyti, kad posėdis baigtas, dabar pasitarimas ir internetiniams žiūrovams “atia”… o tai ne.. pyst ir nutrūko…

  8. Giedrė says:

    O tai tų ministrų, kurių telefo nėr, negalima spam’int, ar kaip? 😀

    1. tų kur nėr neradau, o paskui neieškojau…. Jei kas turit -- duokit. Nors jau kaip ir atidėta viskas…

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar