Triusikai su lenciūgėliu

Commonsense tęsia temą apie elektromagnetinį spinduliavimą ir jo poveikį žmogaus sveikatai.

Brūgštelėjau aš ten komentarą, bet tada pagalvojau, kad komentaras vertas straipsniuko mano viešratyje. Tai yra čia… 😉

Tas commonsense esantis straipsnis pasakoja apie įvairius dalykus, taip pat ir apie tai, kaip p. Genovaitė Seime pristatinėjo elektromagnetinių bangų žalą žmogaus organizmui. Įdomus dalykas, kurį pastebėjo ir commonsense yra tai, jog tiek p. Genovaitė, tiek tas Seimo narys, kuris pakvietė ją pristatyti tos žalos (o taip pat ir apsaugos priemonių nuo jos) yra arba visiškai nieko arba l. l. l. mažai nutuokiantys apie fizikinį reiškinį “elektromagnetinės bangos”.

Man fizika patinka. Patiko ir vidurinėje ir paskui KTU’ne, o dabar susidomėjau astrofizika, apie kurią skaitinėju čia. Todėl pakomentuosiu kokių tai šaraškinakontorų siūlomus visokius triusikus ir apsiaustus. Tai nebus itin kompetetingas komentaras, bet gal būt žmonės gaus daugiau idėjų kaip apsisaugoti nuo to baisių mobiliųjų telefonų.

Pora pamąstymų audinių ir metalinių triusikų tema:

Neįžemintas metalinis tinklas elektromagnetines bangas sugerdamas verčia mikro-srovėmis jo viduje, kurios virsta: a) šilumine energija dėl varžų ir b) elektromagnetiniu spinduliavimu.  Tokios jau tos elektromagnetinės bangos: elektrinis laukas generuoja magnetinį lauką, magnetinis elektrinį ir t.t.

Jeigu neįžemintas metalinis tinkliukas yra priliečiamas prie odos pats žmogus tampa dalimi to tinkliuko, t.y. pats “virsta” antena. Kitaip tariant daugiau energijos patenka į žmogaus organizmą negu, kad jos “eitų” per orą.

Mano nuomone, jeigu dirbtinis elektromagnetinis spinduliavimas ir daro kokią nors įtaką žmogaus organizmui, tai su tokiais triusikais jo poveikis bus tik stipresnis!

_______________

Įžemintas metalinis tinklas gi verčia elektromagnetines bangas į elektrinį lauką, kitaip tariant į mikrosroves jo viduje, kurios sėkmingai suteka į ten kur įžeminta. Todėl triusikai ir suknelės būtų veiksmingos, jeigu prie jų dar būtų pririštas lenciūgėlis, kuris savo ruoštu visą laiką liestųsi su žeme (tik ne su radiatoriumi, nes jame tų mikrosrovių dėl įvairių priežasčių gali būti daug ir dar stipresnių). Čia va viena mergina jau saugi:

O šie žmonės jau ramūs, nes jau kurį laiką įžeminti ir žiūri piktai į tuos kvailus žmones, kurie dabar vėžiu tuoj susirgs:

Arba dar galima būtų apsivilkti “Faradėjaus narvo kostiumu”:

Na ir pamąstymas bendrai: elektromagnetinis mob. tel. ir kitų dirbtinių šaltinių spinduliavimas t.y. jo poveikis žmogaus organizmui yra niekinis palyginus su automobilių išmetamų dujų poveikiu bei kitokios pramonės žalingu poveikiu.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

37 Comments on Triusikai su lenciūgėliu

  1. Tamsta rizikuojate susilaukti p. Genovaitės apsilankymo savo bloge.

    1. skirtumas says:

      Oi kaip įdomu!!!

      1. rokiskis says:

        Anoji Genovaitė unikali, turėtum ką veikti kelias dienas, jei ana tavo įrašą aptiktų, o komentarų skaičius sumuštų visus PoPo skaičius, o jei pasisektų -- tai ir išvis lietuviškų blogosferų rekordus.

        Aišku, tuo pačiu sužinotum praktikoje, kodėl pvz., aš nesicackinu su komentatoriais, nes anoji netgi Commonsense.lt chebrą privedė iki to, kad tie tegul ir ne keiksmais, bet aiškiu tekstu pasiūlė jai pasirinkti -- dingti pačiai arba būti išbanintai. Tai, man atrodo, vienintelis kartas, kai Commonsense.lt taip įvyko, nes jie paprastai pasižymi tiesiog nesuprantamu tolerantiškumu.

        1. Genovaitė says:

          Pons Rokiški, rašėt kad aš “galvoju, kad tamsta esat personažas, kaip reta. Vertingas, iškilus ir netgi vertas analizių, ”
          tai laukiau laukiau tų analizų ale kaip nėr taip nėr … 🙂

          Skirtumas, o jūs bent girdėjot KĄ aš toj konferencijoj kalbėjau?
          Ar pakako Commonsense.lt perskaityti ir apėmė įkvėpimas?

          1. skirtumas says:

            P. Genovaite, užteko.

  2. siūlau says:

    http://www.energoform.ru/ru_ei-2_full.html
    geriau nei triusikai
    http://www.magdahavas.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/11/Influence_of_Microwave_Radiation_on_the_Organism_of_Man_and_Animals.pdf

    šiaip, akiračiui praplėsti. Dabar pas mus leistina norma jau tais laikais, o ir dabar pas rusus -- tik darbuotojams- ribotą laiką . Pas mus- visai populiacijai 24/7

    1. skirtumas says:

      vot tas kur kokios tai Magdalenos dokumentukas tai beveik įdomus. tik baisiai senas -- 1970!!! Caro Rūriko laikų. Bet išvadas įdomu pasiskaitinėti, kuriose beje, nieko aiškaus apie kenksmingą poveikį (apart stipraus, šiluminį efektą duodančio) nier. Nors dar kaip ir nespėjau perskaityti visko atidžiai.

      Nebent galėtum pateikti savo mintis ta tema, visgi įdomu būtų.

      1. Genovaitė says:

        Šitą, kaip jūs pavadinote”caro Rūriko laikų dokumentą, (jis ne Magdalenos, o tik jos dėka tapo prieinamas) įdėjau tam, kad žinotumėte, kad jau tais laikais( 1970 )buvo žinomas nešiluminis EMS poveikis.
        Nuo tos knygos (beje, originalo kalba) aš pradėjau pažintį su mikrobangų poveikiu .
        Rusai pirmavo tos srities tyrinėjimuose. Taip pat jie pirmieji išbandė mikrobangas kaip ginklą švitindami Amerikos ambasadą Maskvoje (aišku, apie tai toje knygoje nesigiria ) Švitino tik 2-30 mikrovatų/cm2 galia tik 6-8 val per parą.
        Čia yra naujesnių tyrimų apžvalga, joje kalbama ir apie tos ambasados švitinimą
        {nuoroda pašalinta, nes smirda scamerspamizmu kokiu tai}

        po straipsniu pakankamai didelis sąrašas tyrimų , rodančių, kad teigti, jog NĖRA JOKIŲ ĮRODYMŲ dėl mikrobangų poveikio, gali tik nežinantys, tuo nesidomintys, ar mobiliojo ryšio biznį vystantys žmonės.

  3. Jaunis says:

    Kiek žinau yra apsauginiai akiniai apsaugantys personalą dirbantį su SAD-tai slopina 30 db.Nei tų akinių įžemina,nei ką-tikriausiai skaidri metalizuota plėvelė sulaiko.Egzistuoja,specialūs apsauginiai ŗūbai,bet mano kolegos dirbantys šalia magnetronų jų negavo (ir nežinia kada gaus…),tad patirties neturiu tokių rūbų dėvėjime.Tik kažkodėl tikiu,kad ir neįžemintas kažkiek apsaugo.Nėra šalia tokio rūbo-pamatuočiau,tada baigtusi blevyzgos

    1. skirtumas says:

      Aš manau, jog specifinė yra tų akinių forma gal būt tiek, kad didžioji dalis spinduliuotės yra atspindima (o ne sugeriama).

  4. vikingas says:

    galima po gipso kartonu miegamajame kambary irengti metalini tinkliuka ir ji izheminti bus puiki apsauga nuo visokiu spinduliavimu 😀

    1. rokiskis says:

      Šiaip jau geriausias mokslui žinomoas vaistas nuo visokių ten spinduliuočių yra diamerdo milteliai, vartotini dideliais kiekiais bent tris kartus per dieną.

      1. skirtumas says:

        Haahahahaha :)) nuostabus vaistas 😉

      2. Genovaitė says:

        vėl SAVO vaistus kitiems siūlai? O gal nuosavą gamybą vystai?
        Žaliavos trūkumo tikriausiai nėr.
        🙂

    2. skirtumas says:

      šiaip gal ir gera mintis -- apsauga nuo EMP. Bet… prieš tai reiktų daugiau apie tai pasiskaitinėti. Ir kainuotų tai nemažai…. Be to reikėtų kažką turėti viduje, ką norėtum nuo EMP apsaugoti…

  5. Genovaitė says:

    konferencijos įrašas, jei negirdėjai .
    http://www3.lrs.lt/audio01/2/sk101020ej.asf

    Kaimo moteriškės blogas http://antenos.blogas.lt/ skirtas mikrobangų spinduliuotės poveikiui . Jame, jei pažiūrėsi, savo straipsnius nesigėdi skelbti fizikos profesorius, pirmasis Lietuvoje įkūręs įkūręs mikrobangų mokslinę ir mokomąją laboratorijas ir su mikrobangom dirbęs 40 metų ( tad, manau, žino ką kalba)
    Kadangi dabar tarp blogerių kilo toks susidomėjimas elektromagnetinėm bangom, (o gal mano kukliu asmeniu) matyt, teks atvažiuoti į kokį blogerių susirinkimą ir kartu patyrinėsim to audinio ekranuojančias savybes.
    Nes net su matuokliu http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&pcode=ATSEM3030B nerandu tų mikrosrovių EM laukų, kurie, anot tavęs, turėtų atsirasti. Gal matuoklis prastas?
    Kodėl jūsų nedomina pati problema? Ar žmonės žino KĄ jie naudoja? Duoda savo vaikams?
    Ar tu žinai? Mėginu paaiškinti http://antenos.blogas.lt/video
    o poveikis kumuliacinis- kaupiamasis . O pagal L Hardell, jei žmogus mobilkę pradėjo naudoti jauname amžiuje, jo rizika gauti smegenų auglį padidėja 5 kartus.
    Ar nuo to nereikia saugoti vaikus? Ar žmogus, kuris tik mėgina priversti priimti mūsų vaikus saugančius įstatymus, nusipelno patyčių?
    Galiu ir nieko nedaryti, tačiau KAS darys? KAS? Ar žinai kaip sveikatos apsauga rūpinasi mūsų vaikais?
    http://antenos.blogas.lt/negrazus-sveikatos-apsaugos-ministru-ir-mobiliojo-rysio-operatoriu-darbeliai-489.html#more-489
    žinau, kad nepraleisi komentaro- na, bent jau nors pats pasižiūrėsi prieš ištrindamas.

    1. skirtumas says:

      Man atrdodo, kad p. Genovaitės vardu čia rašinėja kažkoks pobjauris scameris. Elektromagnetinėmis bangomis man susidomėjimas ne kilo, o jis visada buvo ir yra.
      Jūsų argumentai yra visiškai niekiniai tiek apie matavimą tiek apie kažkokį senuką fizikos profesorių. Tiksliau tai ne argumentai o šiaip parėkavimai.

  6. Na va, turim lietuvišką Alą Gorą, tfu, Alę Gorę. Tas su įkvėpimu varo briedą apie žmogaus sukeltą globalinį klimato atšilimą, kad atidirbtų žaliojo biznio pinigus, p.Genovaitė gi generuoja pasakas apie smegenų minkštinimą mikrobangomis ir metalinių triusikėlių naudą, tuo pačiu beveik netyčia pareklamuodama matuoklių ir triusikėlių gamintojus. Nors kas ten žino, gal tikrai iš savo liūdnos patirties kalba, kad taip karštai…

    1. skirtumas says:

      Gintarai, o tu netiki globaliu atšilimu?

      1. Globaliniu atšilimu kaip natūraliu (ir dabar vykstančiu) gamtos reiškiniu, aš tikiu, o visas briedas apie tai, jog tai yra žmogaus darbas -- puikus žaliojo politikavimo ir žaliojo bizniavimo pavyzdys

  7. Genovaitė says:

    http://www.mast-victims.org/index.php?content=news&action=view&type=countries
    įvairiose šalyse apie tai kalbama , pas mus buvo tyla, tad teko išmokti ta tema kalbėti, nes nebenoriu būti ta varna, apie kurią rašo prof J Grigas :
    “Žmogus turi receptorius, reaguojančius į bet kokios galios elektromagnetinę spinduliuotę. Ir nėra tokios biologinės funkcijos, kurios neveiktų net silpna, nesukelianti šiluminio poveikio elektromagnetinė spinduliuotė. Tačiau sprendimams dėl elektromagnetinės spinduliuotės žalos sveikatai turi įtakos ne tik moksliniai faktai, bet dažnai politikų ir valdininkų nuostata. Tai ne tiek mokslinė, kiek politinė problema. Mokslininkai daugiausia gali TIK ŠVIESTI visuomenę apie galimus elektromagnetinės taršos ir kitus kasdienio gyvenimo pavojus. O žmonės GALI PASIRINKTI , ar būti tarsi varnai, kareivio pririštai prie karties, ar būti moksliškai išprususiems ir veikti politinius sprendimus.”
    Ką jūs renkatės?

    1. skirtumas says:

      Renkuosi būti moksliškai išprusęs.

  8. Genovaitė says:

    “gal tikrai iš savo liūdnos patirties kalba, kad taip karštai…”
    mano liūdna patirtis:
    http://www.ephoto.lt/public/pview/50319/Atvaizd088.jpg
    daug nevaisingų antros- trečios kartos vištų, dekoratyvinių triušių ir dekoratyvinių žiurkių, treti metai gandralizdis be gandriukų (nors gandrai grįžta ir poruojasi ) kaimyno du nuo auglių nugaišę šunes( trečiam gumbas ant uodegos)
    ir šiokie tokie tyrimai ta tema :
    http://www.powerwatch.org.uk/news/20051006_storks.pdf
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9261543
    kur 1053 nW/cm2- reiškia 1,053 mikrovato/cm2
    o 168 nW/cm2 lygi 0,168 mikrovato/cm2
    Lietuvos leistina norma gyvenamoje aplinkoje yra 10 mikrovatų/cm2
    Ar manote, DAR nėra pagrindo apie tai kalbėti? Nereikia kalbėti? Palauksim kol užaugs dabartinė jaunimo, lakstančio su tom mikrobangėm kišenėse, jaunoji karta. O jei jau bus PER VĖLU? Gal jau dabar per vėlu? Kas gali pasakyti? Ar tie, kurie vysto tą mikrobangį biznį?
    Dėl tariamos matuoklių reklamos -- turiu gi pasakyti, kuom matuoju? Ar jau tai laikoma reklama?
    na tada tai nemokama, nes JOKIŲ pajamų iš to negaunu 🙂
    ir pinigų maišo už manęs nėra, nei žalio anei raudono… Už manęs stovi tokie pat paprasti, su ta problema iš arčiau susidūrę žmonės
    http://www.peticijos.lt/visos/2199

    1. skirtumas says:

      Nu va dabar paaiškėjo kas čia rašo p. Genovaitės vardu. Ogi tai yra višta mutantas, į kurią įsikūnijo žmogus…

      O jei rimtai, tai kodėl p. Genovaite, manote, jog tai vištai tas darinys susiformavo nuo elektromagnetinio spinduliavimo? Dažnai kalbėjo mob. telefonu su kaimyninio vištyno draugėmis?

      1. Genovaitė says:

        mobiliaku nekalbėjo, tačiau ta višta, kaip ir aš, ar mano kaimynai gyveno apie 50 metrų atstumu nuo mobiliojo ryšio antenos, pastatytos 9 metrų aukštyje. Yra ir daugiau panašių auglių, tik tai vidaus organų augliai ir ne taip estetiškai atrodo . Turiu didelę dekoratyvinių vištų kolekciją, dvidešimties metų paukščių auginimo patirtį ir daug panašių auglių užkasiau, kol pati susirgau, kol susirgo mano kaimynai. Tik tada supratau, kad čia kažkas ne taip .

        1. p.Genovaite, negi jūs iki šiol nesupratote, kad iš jūsų elementariai šaipomasi, nes tas jūsų “mokslas” labai primena seną anekdotą:
          Mokslininkai po ilgų triūsų išmokino musę (prie štai nuytraukę jai sparnus) pagal komandą “OP!” pašokti. Tadanutraukė jai priekinių kojų porą ir sako “OP!”. Musė pašoko. Nutraukia jai antra porą kojų ir sako “OP!” Musė sunkiai, bet pašoko. Tada nutraukia paskutinę porą kojų ir sako “OP!” Musė nė krust. Sako “OP!” Musė ir toliau nė krust. Tada mokslininkai įrašė į tyrimų žurnalą išvadą: “Musės klausos organas yra kojose”

          1. Genovaitė says:

            Šaipykitės sočiai, kažkada šaipomasi buvo ir iš tų, kurie pirmieji ėmė kalbėti apie DDT, talomido, tabako pavojų.
            “All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.” — Arthur Schopenhauer
            http://www.youtube.com/user/magdahavas#p/a/u/1/K4uz2TUcwnI
            Jūs ir toliau galite laikyti mikrobangų krosnelę prie smegenų, tikėdami, kad saugos norma, nustatyta pagal 6 min. trukmės poveikį, yra saugi.
            Tikriausiai tas tikėjimas jus apsaugos 🙂

          2. rokiskis says:

            Ponia Genovaite, jei tamsta būtumėte bent minimaliai apsišvietusi, o ne kleidėtumėt belenką, tai, manyčiau, žinotumėt, kad mikrobangų šaltiniai, tūkstančius kartų galingesni už jūsų psichotronus, plačiai naudojami jau kokius 60 metų. Bet tai juk prieštarauja jūsų teorijoms.

            Deja, kai jūs pezate nusišnekėjimus apie tai, apie ką suprantate tiek pat, kaip kiaulė apie debesis -- vargu, ar kas nors su tamsta netgi ginčytis bandys. Jūs kliedite ir nesuvokiate, ką ir kaip kliedite. Ir tai, ką jūs čia rašinėjate -- tai ne ginčas, o tik jūsų kliedesiai, savo durnumu artimi pasakojimams apie tai, kaip žydai valgo vaikus.

            Jei rimtai norit priežasčių augliamas ieškot ir rimtai matote fluktuaciją -- pasiaiškinkit, ar kas nors nepalaistė daržų kokiais nors senais pesticidais ar herbicidais. Arba kreozotu ar dar kuo nors panašaus. Arba ar nedegino kokių nors iš sovietinio kolūkio užsilikusių herbicidų/pesticidų atliekų. Realūs kancarogeniniai faktoriai yra, daugelis iš jų atėję yra iš sovietmečio.

            Bet tie faktoriai yra realūs, o ne antenos kokios nors. Kareivėliai, dirbantys su radarais, per tarnybos metus gaudavo tiek bangų, kiek jūs iš šimto tų ryšio antenų per savo gyvenimą negausit. Ir nieko. Ieškokit problemos kitur.

            O dėl įžeminimo -- Skirtumas nejuokauja. Jei norite, kad tos apsaugos veiktų, jos turi būti įžemintos, priešingu atveju gali būti dar blogiau -- apsivyniosit tuo elektrai laidžiu audiniu ir pasidarysit aplink save rezonatorių. Tarp kitko, jei gerai paieškosit internetuose, tai atrasit įdomybių, kaip tos “apsaugos” realybėje padidina signalo galią 🙂

          3. skirtumas says:

            O tarp kitko dėl rezonatoriaus tai yra labai geras būdas patikrinti (mačiau per “mad labs” NatGeo kanale):
            ogi jeigu turite automobilį su pulteliu signalizacijai junginėti, junginėkite ją toldami nuo automobilio, iki tokio taško, kai jau pultelis nebeveiks. Tada priglauskite pultelį sau prie galvos (odos) ir spustelkite -- turėtų suveikti, t.y. žmogus virsta antena ir rezonuotas signalas pasieks automobilį.
            Reiks prie progos pačiam tai pabandyti.

        2. skirtumas says:

          Apie kitas galimybes svarstėte? Vanduo, maistas, oras, genetika? Ar tiesiog pats faktas, kad tas siųstuvas ten atmeta visas alternatyvas?

          Labiausiai aš kvestionuoju šiuo atveju ne patį elektromagnetinių bangų poveikį o priemones prieš tą poveikį, kurias jūs taip stengiatės populiarinti.

          Pripažinkite, kad labai keista yra kurti priemones nuo kažkokio poveikio, kurio dar tiksliai ir neišsiaiškinę, t.y. neišsiaiškinę nei kaip tiksliai veikia, nei koks to poveikio mechanizmas ir pan.

          Jums šiuo atveju tinka dar viena patarlė: žmonės linkę tikėti tuo už ką reikia daug sumokėti.

          1. Nevaryk erezijų 😉 , nes čia mes turime TIKĖJIMO pavyzdį, kai faktai prikabinami prie išvados

  9. Genovaitė says:

    Aš nepopuliarinų tų apsaugų, tačiau sakau, kad tokios yra.
    Kadangi daugybė žmonių išvis pirmą kartą girdi, kad tokie dalykai yra, tai pasakiau. Kiek tai veiksminga? Pvz. yra televizorius, kurio el. laukas 500V/m , uždengiamas tuo audiniu ir ant jo padėtas matuoklis rodo 1V/m . Tas pat su mikrobange EMS .
    O prekiauti , daryti biznį iš to tikrai nesiruošiu . Kam reikia, tas ras .
    Kas norės, tas prekiaus. Kiek veiksminga? su laiku išsiaiškins …
    http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=anti-radiation+maternity+dress
    Kad poveikis žmogui yra , senai žinoma. Nežino tik nesidomintys tuo . Ir, pirmą kart apie tai girdėdami, pasimeta ir šaiposi . Tai man įprasta reakcija. Vėliau, jei domisi, nuomonę keičia.
    http://inthesenewtimes.com/2009/05/02/6458/
    http://www.magdahavas.com/
    Jei pastebėjote , mane labiau domina naujų, žmones ir vaikus saugančių įstatymų priėmimas. Atsargumo principas sako: net jei poveikis iki galo moksliškai ir neįrodytas ( bet yra grėsmė? )būtina imtis priemonių, kad būtų apsaugoti žmonės.
    Mano patirtis leidžia sakyti, kad yra grėsmė. Ir būtina įstatymiškai apsaugoti bent vaikus.
    “Apie kitas galimybes svarstėte? Vanduo, maistas, oras, genetika? ”
    visa tai turėjo būti bendra visiems: gyvūnams ir žmonėms. Todėl maistas atkrenta. Vanduo iš požeminio gręžinio, iš jo taip pat gaminamas bravore alus (todėl yra kas mėnesį tiriamas). Pripažintas net kaip ypatingai geras.
    Oras? tai kaimas pamiškėj (50 gyventojų )be jokios pramonės .
    visi sėslūs- gyvename 20-50 metų toje vietoje ir nebuvo jokių vėžių. O čia bac: per vienerius metus 4 onko ligoniai. Gyvūnų nevaisingumas ir augliai .
    panašūs dalykai aprašomi įvairiose šalyse
    http://www.radiationresearch.org/pdfs/eileen_my_story.pdf
    panaši istorija?

    1. skirtumas says:

      Tai gal dėl viso pikto prisiriškite prie tų apsaugų lenciūgėlius. Ramiau bus gal.

      Dėl vaistų tai rimtai pasvarstykite.

      1. Genovaitė says:

        prikabinkit lenciūgėli prie mobilkės, gal mačys 🙂

        http://ec.europa.eu/research/research-eu/61/article_6138_en.html
        “Meanwhile, scientists are advocating the precautionary principle: avoiding the excessive use of mobile phones, especially among young children, using wired headsets or hands-free devices, and not using mobile phones in moving vehicles, which forces them to operate at full power to maintain connectivity.”

  10. skirtumas says:

    Ai dar vienas rimtas patarimas visiems: labai geras dalykas yra paliesti medį arba basomis pereiti žole. Rekomenduoju nors kartą per dieną tai padaryti.

    Visi statiniai ir kitokie krūviai neutralizuojami. O beje, statiniai krūviai tikrai įrodytai blogai veikia žm. organizmą, tik nebepamenu kur tai mačiau ir skaičiau ir žiūrėjau ar kas sakė…

    1. rokiskis says:

      Nuo statinių krūvių lenciūgėlis irgi labai apsaugo. Ne veltui prie benzovežių visad lenciūgėliai kabinami -- būtent tam, kad statinį krūvį nuimtų.

      1. skirtumas says:

        Nugi vaistas nuo visų ligų… Jaučiu geriau nei diamerdas…

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar