Penktadienio schema #17 (AČIŪ!)

Dar kovo 1’ą baigėsi pirmas savivaldybių rinkimų turas. Gavau 1848 pirmumo balsų! Ačiū už pasitikėjimą.

Ši rinkimų kampanija buvo kitokia tuo, kad neturėjau jokios savo dalinamosios medžiagos. Ir kad nepadariau nei vieno rinkiminio youtūbo. Dėl to atsiprašau. Norėjau, bet nespėjau. Užtai padariau rinkiminį SOZI. Bet manęs rinkėjai esate jūs. Ir jūs savo sprendimą padarėte neimpulsyviai. Bent jau noriu taip galvoti 😀

Nors, kaip Haroldas sakė, esu “linksmas balamūtas“, bet manau, jog reitingų gavau ir dėl kitų savo savybių. Na, kad ir dėl šitų savo pasisakymų. Juoba, kad valstybinei tarnybai tinku 😀 Na ir dėl tų pačių savybių, kurias vėliau išvardino Haroldas. Esu DNSB pirmininkas. Nemanau, jog esu blogas pirmininkas, bet tikrai žinau, kad galiu būti geresnis. Užtai mūsų DNSB turi Viziją!

Praėjusiuose EP rinkimuose gavau 5875 reitingo balsų ir pakilau į 14’ą vietą. Bet tai yra visa Lietuva ir be to turėjau dalinamosios medžiagos. Ir kokias galima dabar padaryti išvadas? Ogi, kad internetai yra galinga jėga! Kad atviros ir liberalios idėjos Lietuvoje yra vertinamos. Ir mūsų daug!

Tai ta proga štai jums ta pati kiek keistoka analizė, kur kažką iš kažko padalinau, tada padauginau ir pridėjau:

Oranžinė ir raudona - balai, o mėlyna linija - reitingų absoliutus skaičius.
Oranžinė ir raudona – balai, o mėlyna linija – reitingų absoliutus skaičius. Y ašyje tokia info: [PartijosReitingas]_[vardas PAVARDĖ]_[RinkėjųReitingas]
Šį kartą dariau kiek kitokius skaičiavimus. Kitokius, nes kažkur pamečiau aną excelį 🙂 O skaičiavimai čia buvo tokie:

  1. Suskaičiavau kokia kandidato gautų reitingų proporcija lyginant su visais LRLS gautais reitingais (t.y. padalinau kandidato reitingo skaičių iš LRLS bendros reitingo skaičiaus).
  2. Suskaičiavau reitingų pokytį (priešrinkiminį (partijos) reitingo skaičių atėmiau iš porinkiminio (rinkėjų)).
  3. Tada prie 1-ojo skaičiaus pridėjau 1-ojo ir 2-ojo skaičių sandaugą.

Gautas balas rodo kaip rinkėjai įvertino kandidato rinkiminę kampaniją.

Pirmoje vietoje matome Andrių Katiną, kurio numeris partiniame sąraše buvo 26 😀

Oranžinių kandidatų, esančių mėlynojo pjūklo duobėse, rinkiminę  kampaniją rinkėjai įvertino palankiai.

Raudonųjų kandidatų, esančių mėlynojo pjūklo viršūnėse, rinkiminę kampaniją rinkėjai įvertino ne taip palankiai ir juos galbūt aukščiau esantys (šioje skalėje) kandidatai savo rinkimine kampanija nustūmė žemyn.

Štai, pavyzdžiui, Vaidoto Ilgiaus atveju (raudonas ir turintis aukščiausią mėlyną viršūnę) buvo įvertintas dėl savo įdirbio iki rinkiminės kampanijos.

Vytautas Mitalas gi štai galimai krito reitinguose dėl to, kad neturėjo iki šiol politinio įdirbio. Čia taip sakau, nes žinau, kad jis gan daug dirbo kampanijoje.

Kitam penktadieniui pasistengsiu šitaip pat suskaičiuoti ir kitas partijas. Gi įdomu. Ar ne?

O poryt – nepamirškite:

RINKIMŲ II TURAS!

Būtinai ateikite ir balsuokite už Remigijų Šimašių!

Sekmadienį ateikite į rinkimus ir pareikškite savo valią!
Sekmadienį ateikite į rinkimus ir pareikškite savo valią!

Ir dar: aš vis dar galiu papulti į Vilniaus miesto tarybą! Reikia, kad balsuotumėte už Remigijų mero rinkimų II ture ir už Šarūną Gustainį vienmandatėje Žirmūnų apylinkėje (Andriukaitis gi savo noru išvažiavo) į Seimą:

Už Šarūną Gustainį!

Taigi. Čia buvo keistų statistinių skaičiavimų ir taip pat politinė reklama, už kurią niekam nieko nesumokėjau, o man irgi nesumokėjo.

P.S. Už Šarūną reikia balsuoti ne tik dėl to, kad aš papulčiau į Vilniaus savivaldybės tarybą, bet ir todėl, kad:

 

Dar žiūrėkite:

Penktadienio Schema #16
Penktadienio Schema #15
Penktadienio Schema #14
Penktadienio Schema #13
Penktadienio Schema #12
Penktadienio Schema #11
Penktadienio Schema #10

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

2 Comments on Penktadienio schema #17 (AČIŪ!)

  1. Ačiū už grafiką! Nesiteisindamas, veikiau paaiškindamas, turiu prisipažinti, kad sąmoningai vengiau (o kai kada -- tiesiog fiziškai negalėjau) dalyvauti rinkiminiame vajuje -- neagitavau u- save balsuoti, nesidariau asmeninės reklaminės medžiagos, nėjau D2D. Nes man buvo svarbu nesupainioti “maisto banko” reikalų su rinkimais. Tikriausia adekvatu būt buvę imti atostogas ir jų metu politiškai veikti.

    Ir taip, tikrai, manau mano ir dar keleto kandidatų atveju, anksčiau turėtas įdirbis ir reputacija atnešė nemažai balsų, už ką esu be abejo dėkingas. Na, bet prieš mažiau žinomumo prežektorių šviesoje besimaudžiusius, tačiau daug daugiau asmeninių pastangų agitaciniuose veiksmuose įdėjusius partiečius lenkiu galvą ir kepurę -- nes kiekvieno ir kiekvienos pastanga dėjosi į bendrą mūsų visų pergalės krepšį. Oranžiniai, pirmyn!

    1. Jei nebūtumėm apie tai pakalbėję aną sekmadienį, tai nebūčiau tokio gudraus komentaro parašęs 😀

      Dirbsim!

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar