Gaisro sirena kaukia

Penktadienio schema #14

Šiandien schema, kurios idėja man kilo, kai su Adminsta tikrinome mūsų namų priešgaisrines sistemas.

Vienas esminių dalykų, kurį aš išgirdau iš Roberto (Adminstos darbuotojo), tai kad gaisro atveju prioritetas turi būti teikiamas ne kokiam nors ten turtui, o gyvybei.

Na, tai lygtais akivaizdus dalykas, bet jį reikia akcentuoti ir kartoti tol, kol tai virs pasąmonės lygio informacija.

Visos gesinimo sistemos pritaikomos tik tam, kad žmonės galėtų pasišalinti iš gaisro vietos, o ne tam, kad gesintų ar užgesintų jį.

Svarbiausia žinutė: nemėginkite patys gesinti gaisro, jeigu galite pasišalinti iš gaisro vietos ir jeigu gyvybei negresia pavojus.

Nebent jūs gaisrininkas atliekantis savo pareigą.

Čia reikia va taip daryti, kai gaisras.
Čia reikia va taip daryti, kai gaisras.

Nesu profesionalas ir nesu tikras, jog schema yra tiksli ir kad ko nors svarbaus nepraleidau. Jeigu kažką praleidau – sakykite čia komentaruose.

O čia štai visas mūsų išbandymas:

P.S. Youtūbėje ~2’16” užrašiau, kad skambintumėte bendrijos pirmininkui, jeigu gaisro nematote. Tada pagalvojau ir supratau, kad gal geriau skambintumėte priešgaisrines sistemas prižiūrinčiai įmonei (mūsų atveju Adminstos dispečerinei: (8 5) 2788402).

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar