Schema #42. Seimo rinkimai 2016, demografija

Nepasakosiu labai čia daug, o tiesiog reikia galų gale kažką į blogą parašyti. Užteks tiesiog šiaip sau į soc. tinklus paveiksliukus šarinti.

Na, tik užsiminsiu, kad buvau Vienoje ir ten išgirdau tokį žodį “Tableau”. Tai labai smagus žaislas – ypač, kai VRK atvėrę savo duomenis patogesniu būdu, nei buvo iki šiol.

Čia bus keletas dot-plot’ų apie amžių grupes registruotas balsuoti ir realiai balsavusias apygardų smulkumu.

Nuo 75 vyrai

Atnaujinimas:

Su sąlyga, kad beveik visi nesureagavo kažkaip į šitus mano DotPlot’us, tai aš juos truputį pakomentuosiu (žinau, kad niekas čia specialiai nebespaus, bet ateičiai pravers, kai pokalbyje kokiame nors reiks nuorodos).

Taigi, šitie DotPlot’ai rodo kiek rinkėjų kokioje apygardoje yra registruotų ir kiek atėjo į rinkimus. Ta nežinau kokios spalvos stora linija sako kiek trūksta iki idealaus varianto: tiek kiek yra registruotų – tiek ir atėjusių.

Vyrai ir moterys nuo 75 metų gan stropiai atėjo į rinkimus. Ypač Šalčininkų-, Raseinių-Kėdainių, Nalšios. Paneriai prasčiausiai ėjo. Ir apskritai, visuose grafikuose žemiau Paneriai apatinėje dalyje.

Nuo 75 metų moterys
Iki 24 vyrai

O či

Iki 24 moterys
65-74 vyrai
65-74 moterys
55-64 vyrai
55-64 moterys
45-54 vyrai
45-54 moterys
35-44 vyrai
35-44 moterys
25-34 vyrai
25-34 moterys

 

Kokias nors išvadas parašysiu kiek vėlėliau. Dabar tiesiog norėjau viską čia susidėti.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar