Mes irgi taip verksime, kai numirs koks nors valdžiažmogis. O jei neverksime...

Internetas pavojuje!

Ir vėl Internetas pavojuje!

Buvo SOPA, buvo ACTA ir PIPA. Ir dar buvo, apie kuriuos nieko nežinau.

 

 

 

Ši grėsmė irgi rimta. Google rimtumo – rimta[1]. Šis video labai gerai apibrėžia problemą:

Video iš čia: https://www.whatistheitu.org/

Žmonėms neturintiems laiko žiūrėti tą video pateikiu trumpą santrauką:

Internetas buvo sukurtas inžinierių ir mokslininkų ir remiamasi buvo laisvos informacijos principu.

Yra tokia pasaulinė organizacija ITU, kuri yra daug senesnė už internetą ir telefoną. Ji sena kaip telegrafas. ITU, tai buvęs UIT, kas reiškia „The International Telegraph Union“. Ir ši organizacija yra uždara – joje dalyvauja tik valstybių galvos. Reikalai ten sprendžiami už uždarų durų ir visuomenė supažindinama yra tik jau su padarytais sprendimais ir jų rezultatais. Visiška laisvos informacijos priešingybė.

Tai dabar valstybių[2] galvos sprendžia ar išplėsti ITU galias. Iki šiol ši organizacija teikdavo rekomendacijas ir aprobuodavo įvairius protokolus. Paprastai tariant – užsiėmė sertifikavimu ir standartizavimu – tam kad technologijas tarpusavyje „susišnekėtų“.

Kalbama apie tokias galias, kaip atjungimo nuo Interneto dėl įvairių priežasčių, kaip tarptautinių žmogaus teisių pažeidimo ar panašiai. Čia gal ir gerai, kad žmogaus teisės ginamos, bet tai leistų vyriausybėms turėti galimybę atidžiau sekti ir stebėti Internetą įvairiomis priemonėmis. Pavyzdžiui blokuoti jūsų mylimiausių kačiukų nuotraukas internete grindžiant tai tuo, jog tai spamas. Na arba kokius nors video reportažus iš kokių nors protestų kokiame nors Egipte ar Rusijoje ar… Lietuvoje.

Jei nepaspausite „like“ ant mano FB profilio, tai būsite Tėvynės išdavikais!
Jei nepaspausite „like“ ant mano FB profilio, tai būsite Tėvynės išdavikais!

Interneto paslaugų tiekėjai taip pat turės daugiau galių ir galės sekti ką, kada ir kur naršote ir blokuoti tai ką nori.

Visą šitą galių praplėtimą labiausiai stumia tos valstybės, kurios pas save jau dabar cenzūruoja Internetą: Rusija, Kinija, Iranas[3]

Gruodį (3-14 dienomis Dubajuje) pasaulio viršūnės susirinks nuspręsti Interneto likimą.

Čia to renginio emblema
Čia to renginio emblema

Todėl jiems reikia pasakyti kokia mūsų nuomonė apie planuojamus pakeitimus. Reikia dalintis šiuo video ir kontaktuoti su valstybės galvomis.

Su valstybės galvomis mes jau kontaktavome. Reiks tai padaryti dar kartą. Padarysime?

Na, o aš, tuo tarpu, pasirašiau pas googlą:

For the Internet! For the FREEDOM!
For the Internet! For the FREEDOM!

Pasirašykite ir jūs

Pasirašyti galima šiose vietose:

https://www.google.com/intl/lt/takeaction/whats-at-stake/

http://www.protectinternetfreedom.org

https://www.whatistheitu.org/

 

Mes irgi taip verksime, kai numirs koks nors valdžiažmogis. O jei neverksime...
Mes irgi taip verksime, kai numirs koks nors valdžiažmogis, jei nesiimsime veiksmų dabar. O jei neverksime...

________________

[1]– daug kas patį „Google“ tapatina su Internetais. Tai kiek nelabai gerai. Patys Google irgi gali tapti grėsme laisvam Internetui, bet kol kas jie rodosi mums geriečiais. Kaip bus ateityje – matysime.

[2]– video filme mačiau Italijos, Turkijos, Brazilijos, Nigerio, Egipto, Kinijos, Suomijos, Prancūzijos, Rusijos, Amerikos, PAR.

[3]– Pasižiūrėkite, kas dabar vadovauja ITU

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

7 Comments on Internetas pavojuje!

  1. Gerai yra tai, kad valdžiažmogiai įžvelgia grėsmę lengvos, laisvos informacijos mainuose internetu. Kitaip juk nebūtų to viršūnėlių susirinkimo, ar ne?

    1. Jūs čia apie tai, kad tie valdžiažmogiai mus nori labai valdyti? Kur čia gerai nesuprantu.

  2. Neparašiau minties iki galo- buvau padaręs prielaidą, kad dėl lengvų informacijos mainų tarp žmonių pasaulis gali pasikeisti, ir netgi į gerąją pusę. Gera pusė- ne sisteminė valdžiažmogių, o žmonių pusė.

    1. Tai aš irgi tokią pačią prielaidą darau. Bet kas gero tame, kad valdžiažmogiai įžvelgia grėsmę? Kad tai patvirtina mūsų prielaidas?

  3. heh says:

    ir kuo daugiau trolinsim, gaidysim, pasirašinėsim visokias peticijas ir kitaip nepakantausim valdžiažmogiam, patys tuo metu smagiai išsidrėbę darbiniuose krėsluose, tuo labiau jie mūsų išsigas ir neįves cenzūros.

    1. Priklauso nuo to kaip. Jei rašysim visokius briedus, tai įves.
      Antra politikams įvedinėti cenzūrą yra blogas žingsnis jiems patiems. Tą supranta net ne visai protingi. O tie kurie nesupranta, tai supras.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar