Schema #45. Vilniaus miesto savivaldybės koalicijos

Savo 36 schemoje pasakojau apie Vilniaus miesto tarybos koalicijas per balsavimus. Tai yra, paimame mano mylimą Gephi ir sudėliojame balsuotojus į vieną žemėlapį. Balsuotojai pasiskirsto taip, kad už tuos pačius klausimus balsavę žmonės atsiduria daug maž toje pačioje vietoje 2D erdvėje. Ir tie žmonės susidėlioja daug maž taip, kokios frakcijos/koalicijos yra.

Tai dabar aš padariau lygiai tą patį, tik duomenų dabar turime truputį daugiau lyginant su praėjusiu kartu. Tuo pačiu pasitikriname ar pasikeitė kas ar ne ir jei pasikeitė tai kaip.

Čia yra visų balsavimų “UŽ” žemėlapis, kur skaičiukai yra klausimų ID, o linijos reiškia, kad tas žmogus už tą klausimą balsavo (kuo burbulas didesnis – tuo daugiau tas tarybos narys balsavo “UŽ”):

Čia įdedu tą paveiksliuką tik todėl, kad jis gražus.
Čia įdedu tą paveiksliuką tik todėl, kad jis gražus.

O čia yra paveiksliukas paaiškinantis ką reiškia vietos (spalvos, kaip jau tikiuosi spėjote suprasti, yra frakcijos):

Tai su visais paaiškinimais viskas.
Tai su visais paaiškinimais viskas.

O toliau sudedu dar tą patį tik kiekvieniems metams atskirai:

2015 metai
2015 metai
2016 metai
2016 metai
2017 metai
2017 metai

Kokios gi išvados? Ogi tokios, kad 2016 metais TT frakcija buvo išėjusi į opoziciją. Tą jie ir buvo pasiskelbę prasidėjus Seimo rinkimų kampanijai. Vėliau didžioji dalis TT grįžo į poziciją. Liko tik Rudžionis.

Zuokas, tuo tarpu, nedaug tebalsavo “už” netgi palyginus su savo kolegomis iš frakcijos. Gal baisu buvo pradžioje? 🙂 Vėliau suradikalėjo, taip kaip ir reikėjo tikėtis.

LSDP frakcija gan vieninga 2015’ais kiek pabiro 2016, o vėliau vėl apsijungė. Tuo tarpu Olekas atrodo kaip naujai atėjęs 2017’ais 😀 Galbūt mažai posėdžių lankė – tingiu tikrinti.

Žiūrint į bendrą žemėlapį matome, kad mažiausiai pozicijoje ir arčiausiai opozicijos yra Skarupskas. O dar pyksta, kad už jo pagalvės mokestį turistams nebalsavome.

Kas dar įdomu, tai kad naujoji AWP narė giliai pozicijoje prisijungė prie tarybos (ponia R. Poševeckaja).

Tiesa, dėl tų išėjimų iš tarybos ir šviežių atėjimų – tai pagrindiniame žėmėlapyje vieni yra viršuje, kiti apačioje, o štai pamečiui žiūrint – išsimėto belekaip. Reikėtų galbūt daryti tikslesnius “atkirpimus”. T.y. piešti žemėlapius ne pagal kalendorinius metus, o pagal atėjimus/išėjimus naujų tarybos narių. Bet tą daryti tingiu. Bet jeigu jūs netingite, tai duomenys yra visiems visada prieinami mūsų github’e.

Ir šįsyk nesivarginau braižyti “PRIEŠ” arba “SUSILAIKĖ” žemėlapių. Bent jau kol kas. Gal vėliau turėsiu tam daugiau noro. Gal ten ką nors įdomaus irgi pamatysime.

Atnaujinimas

Frakcijos prašymu padariau dar tokias analizes:

Kiekvieno tarybos nario balsų kiekiai mažėjančia tvarka
Kiekvieno tarybos nario balsų kiekiai mažėjančia tvarka
Čia balsavimų kiekiai pagal frakcijas.
Čia balsavimų kiekiai pagal frakcijas.

Atnaujinimas #2:

Supiešiau ir frakcijas pagal prieš bei susilaikė:

Koalicijos prieš su linijomis ir su klausimais.
Koalicijos prieš su linijomis ir su klausimais.
Koalicijos prieš be linijų ir be klausimų.
Koalicijos prieš be linijų ir be klausimų.
Koalicijos susilaikė. Su linijomis ir su klausimais.
Koalicijos susilaikė. Su linijomis ir su klausimais.
Koalicijos susilaikė be linijų ir be klausimų.
Koalicijos susilaikė be linijų ir be klausimų.
Tie patys susilaikymai, tik juodame fone :)
Tie patys susilaikymai, tik juodame fone 🙂

Išvados tokios, kad “Prieš” ir “susilaikė” koalicijose opozicinės frakcijos išsiskiria labiau. T.y. prieštarauja ir susilaiko šiek tiek dėl labiau skirtingų dalykų. O pozicijoje – atvirkščiai – viskas persimaišo dar labiau.

Dar žiūrėkite šias schemas:

Schema #44
Schema #43
Schema #42
Schema #41
Schema #40

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar