Neklausinėkit kvailų klausimų. Pls...

Užkalnis g… gerai rašo

Jau dabar priėjo reikalas net man paburnoti ant Užkalnio.

AR TU, UŽKALNI, SUPRANTI KĄ RAŠAI?!

Tai aišku, kad supranti.

Taigi Artūras Zuokas labai veiklus žmogus. Tik kas nors bandęs ką nors daryti supranta, kaip lengva ar sunku tą ką nors daryti.

Ir dar daryti nuolat. Nuolat būti priekyje ir nuolat daryti, kad vyktų reikalai.

Tai yra didelis talantas. Kaip ir tavo, Andriau, rašyti.

Šį kart tiesiai šviesiai nerašei. Kažkaip per jausmus ir vaizdus daugiau. Gal dėl to ir blizgančių tramvajų vaizdinius pamačiau:

Tramvajus pub'as (iš whereishelsinki.blogspot.com)
Tramvajus pub’as (iš whereishelsinki.blogspot.com)
Tramvajus pubas (iš heckeranddecker.wordpress.com)
Tramvajus pubas (iš heckeranddecker.wordpress.com)

Pamačiau toli išsikrausčiusius miestiečius/kaimiečius, sukišusius nagus į pomidorų lysves ir lyginančius šlipsą kokią penktą ryte, kad spėtų per kamščius paskui ant aštuonių į darbą kur nors Vilniaus centre.

Dvasia ir kūnas atsigauna tarp tokių žiedų (iš drive2.ru)
Dvasia ir kūnas atsigauna tarp tokių žiedų (iš drive2.ru)

Išsibėgiojo mat žmonės iš puikiojo Vilniaus centro į periferijas ir todėl viešasis transportas turi problemų. Na… Ne tai, kad taip parašei. Parašei, kad ne valdžia kalta. Aš apskritai – kiek skaitau tavęs, tai visada kartoju, tarsi kokią čiachrą: pradėk nuo savęs! Nuo savęs reikia pradėti. Aš esu ir problema ir sprendimas. Valdžia yra manęs atspindys (truputį šventvagiauju jau).

Taip va matau svetingai bešypsantį Andrių, kiek kukliu, o kiek ir visai drąsiu glėbiu mojantį pabėgusiems iš Vilniaus žmonėms – grįžkite! Grįžkite į miestą!

Bet čia juk puikiai ir pats supranti, kad taip nenutiks. Bent jau artimiausiu metu. Jei žmogus mėgsta valgyti mėsainį su sūrainiu makdake, tai jo visokiais ten rekstoraniniais vykruntasais nesuviliosi. Nusispjaus ir pasakys – kas čia per sriuba? Nei bulbių, nei morkų… O ir kaina kostminė (gerai kad nors stato, o jei pats, tai nieku gyvu tokių nesąmonių nepirkčiau – geriau namie cepakų išsivirsiu).

Nusisvaigę šių dienų ekonomistai kažkokių pievų priskaičiavo. Lotusiukų visokių. Kodėl bl.. tokie gudruoliai ne valdžioj dirba ką? Kodėl?! Kas atsakys? Tegu geriau jie, kaip Zuokas pabando būti priekyje. Tegu pabando patempti! Tegu pabando KAŽKĄ padaryt vietoje to, kad NIEKO nedarytų.

Jiems bi tik parėkt ir kad niekas nesikeistų.

KAŽKAS yra gerai. Good enough. Aš perku KAŽKĄ. Net jei tas dalykas truputį kniaukia. Aš suprantu – užknisa. Užknisa tas stumk-trauk darbas, kai dedamas vienas žingsnis į priekį ir du atgal. Kai svarstoma dėl dienotvarkės dienotvarkei. Taip užknisa, kad ir to KAŽKO užtenka. Nors KAŽKAS tada vyksta. Didelis talantas – pripažįstu. Net jeigu ir kniaukia.

Neklausinėkit kvailų klausimų. Pls...
Neklausinėkit kvailų klausimų. Pls…

Tai va. Miestas padidėjo ir mums reikia KAŽKO. Valdžia žino ko. Tie visokie iš periferijos, save vadinantys miestiečiais nežino, nes nemato viso vaizdo. O kai visokie šiuolaikiniai ekonomistai KĄNORS paskaičiuoja, tai yra visiška nesąmonė, nes KASNORS tai ne KAŽKAS.

Galų gale apie grožį ir estetiką reikia pagalvoti. Va jei koks bomžas prismirdina savo lotusiukais kokiose nors pakampėse, tai reikia uždaryt tas pakampes – arba nugriaut velniop, nes smirda. Nereikia mums Vilniuje pakampių. Neaprūvinam ir ne endorsinam.

Prisimenu vienas fotografas juokavo:

– Manęs vienas žmogus paklausė ar gerą fotoaparatą turiu, kad tokios gražios nuotraukos gaunasi?
– O tu turbūt labai skaniai gamini, nes labai gerus puodus nusipirkai?

Tai štai, nupirksime mes valdžiai puodus geresnius, tai gal ką nors žmoniško išvirs, nes ta smirdanti afrikietiška mikriukų košė jau atsibodo…

Lyg neskanu būtų srebia Andrius (iš uzkalnis.popo.lt
Lyg neskanu būtų srebia Andrius (iš uzkalnis.popo.lt

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

11 Comments on Užkalnis g… gerai rašo

  1. Siaubas says:

    Aš pats likau švelniai sukrėstas, kai žmogus ilgai ir nuobodžiai aiškinęs, kad verslas visada už valdžią padarys geriau ėmė ir pareiškė, kad tegyvuoja centrinis planavimas ir kaip kažkas dar drįsta reikalauti, kad projektai, už kuriuos moka mokesčių mokėtojai pigiai kainuotų?
    Nors geriau pamąsčius, kad jis glaudžiai bendrauja su drg. Zuoku viskas kaip ir stoja viskas į savo vietas. Reformos juk laikinos, o draugystė amžiams, ypač kai galimai pakvimpa janukoniškais pinigais.

    1. Labai negerai yra visokiom projekcijom kalbėti ir paskui net pačiam jomis patikėti.

      Visokių variantų galima prigalvoti, bet keletas palankių žodžių -- tai dar ne sąmokslo teorija. Juoba matosi, kad rašyta atsargiai, bet be užuominų. Bent jau man matosi.

    2. Hmmm says:

      Na, jeigu giliai pakapstytumėt, tai suprastumėt, kodėl Užkalnis šokinėja -- jam labai imponuoja varguolius pašokdinti, tą masę, ką jis puikiai moka ir padarė, šaunuolis. O šitas tekstas, tai šovinys į padangę, net nesuprasi apie ką.

      1. Gal todėl, kad labai atsargiai rašė -- kitaip nei visada.

        O atsargiai rašė, nes tema (tiksliau, kiek supratau, norėta perteikti mintis) tokia ribinė.

        Nu arba turi kitokių interesų.

  2. Hmmm says:

    Jeigu gali, nerašyk. Pirmas dalykas įpusėjus ir nebaigus straipsnio, atėjo į galvą. Bandai būti Užkalniu, bet labai graudu -- tiek tekstas, tiek visos įžvalgos.

    1. Jūs, kaip supratau, savo patarimu naudojatės. Puikiai rašote.

      1. Hmmm says:

        Būtent, jeigu nemoku rašyti, tai nerašau, priešingai nei jūs 🙂

  3. Marius says:

    Man labiausiai patinka, kad apie viešąjį transportą didžiausi žinovai pas mus yra tie, kurie juo nesinaudoja -- Užkalnis niekada gyvenime juo nesinaudoja, ir nesinaudos -- kaip nevažinėja dabar egzistuojančiu, taip nevažinės ir Zuoko tramvajum. Kaip Zuokui svarbiausia pasipiarint ir brangiai fix idėjas pirkt iš nemokaus miesto kišenės, taip Užkalniui -- kad tik žmones paerzint. Kuo labiau erzina, tuo daugiau komentarų -- matyt, tuo didesnis ir honoraras…

    1. Andrius jau rašė kažkada apie tai kaip mėgdavo važinėti troleibusais ir lygino tai su kankyne mikriukuose.

      Dabar tai nerašo, kad važinėja. Bet nerašo ir kad nevažinėja.

      1. Marius says:

        Kadangi aš pats nuolat važinėju troleibusais, man labai keista, kad jo nė karto nesu matęs -- tikrai būčiau atpažinęs. Kažkas čia netaip.

        1. Heh… Keistas argumentas. Aš pavyzdžiui irgi daug vaikštau po Vilnių, bet Užkalnį mieste (Katedros aikštėje) sutikau tik vieną kartą ir labai seniai. Tai tikriausiai reiškia, kad Užkalnis į miestą buvo išėjęs tik vieną kartą.

          Geriausia būtų, jei pats prelegentas pakomentuotų, jei turėtų ką.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar