Bandymai pritaikyti IT sprendimus rinkimuose – tai tarsi papildomos kojos šuniui: turi jų nemažai, bet naudos iš to nedaug.

Seimo frakcijos ir koalicijos 2000-2004 kadencijoje

Tęsiu Seimo koalicijų ir frakcijų apžvalgą. Pradžia čia.

Nauja partija ir nauja koalicija.

Šitas Seimas įdomus tuo, kad jame pagal balsavimus matome ~3 gan dideles koalicijas balsuose “UŽ”.

Šioje kadencijoje itin daug virsmų frakcijose, kurios turėjo kokį nors “liberal” savo pavadinime. Kai tiek daug visokių pasikeitimų pavadinimuose, tai nelabai daug nuoseklumo ir politikoje turėtų būti, t.y. opozicija turėjo būti silpnoka. Kokios ten frakcijos buvo – galite rasti info čia.

“Prieš” koalicijos. Nelabai koaliciškos. Labiau frakciškos.

Balsavimuose “prieš” jokios aiškios koalicijos nėra. Praktiškai kiekviena frakcija su keliomis išimtimis balsavo “prieš” savaip. Tai galimai patvirtina silpnos opozicijos prielaidą, kurią padariau žiūrėdamas į “už” koalicijas.

Beveik nesiskiria nuo “prieš”.

Beveik jokio skirtumo su “prieš”. Gal tik tai, kad NSF priartėja prie socdemų. Šiaip susilaikymas yra tas pats kas “prieš” tik gal kažkaip švelniau. Bent jau taip skaičiuojami tie balsai darant didžiąją dalį sprendimų.

—————————————

Apibendrinimas.

Aš neatsimenu kokie buvo skandalai ir kaip sekėsi tam Seimui, nes buvau gan apolitiškas tuo metu. Bet sprendžiant pagal šias diagramas – tai buvo chaosas didesnis nei įprastai. Daug ar didelių sprendimų tokiais balsavimais pasiekti sunku. Jei kas atsimenate tą Seimą geriau – galėtumėte pakomentuoti. Būtų visai įdomu. Kažką atsimenu apie vaivorykštinę koaliciją. Bet man atrodo tai buvo kiek vėliau. Pažiūrėsime sekančiose apžvalgose.

O čia mažos rezoliucijos tyzeris, kuris vėliau virs nuoroda į sekantį post’ą:

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar