Mano agitacinis feisbuko avataras.

Seimo rinkimai 2016 ir aš

Labai panašiu pavadinimu postą parašiau prieš keturis metus. Tai dabar reikia panašų parašyti vėl.

Tai štai: aš esu Skirmantas Tumelis ir esu kandidatas į Seimo narius. Mane iškėlė Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdis. O iškėlė, nes esu tos partijos narys nuo 2012 vasaros. Ir ne vien dėl to iškėlė. Iškėlė ir dėl to, kad esu labai geras žmOOOgus, nes moku tą  ir aną, o padariau jau šį bei tą.

Mano numeris:

98

Čia mano trumpas (30 s) video prisistatymas:

Šįsyk vienmandatės apylinkės negavau, nes dėl jos ypatingai nekovojau. Aukštos vietos partijos sąraše irgi negavau. O nekovojau dėl vienmandatės ir esu žemai partijos sąraše todėl, kad mano rinkėjai esate jūs. Jūs gyvenate visoje Lietuvoje ir užsienyje ir jums vidiniai partijų reikalai mažiau svarbūs už Lietuvą, kurioje norisi gyventi.

Be to neturiu daug laiko rinkiminei kampanijai: esu šeimos žmogus (mudu su Dalia turime du sūnus), dirbu IT paslaugų įmonėje, esu Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys ir DNSB pirmininkas. Dar esu ir Liberalų Sąjūdžio Šeškinės poskyrio pirmininku – bet šioms pareigoms laiko visai nebelieka.

Jeigu išrinksite mane į Seimą, tai darbą IT paslaugų įmonėje pakeisiu į darbą Seime. O tai reiškia, kad savo pastangas, gebėjimus ir laiką skirsiu darbui Seime.

Pats liberalu buvau dar prieš stojant į partiją. Ar net šiek tiek anarchistu. Todėl man žodis “liberalizmas” nėra tik tuščias barškėjimas kiaurais puodais ar šiaip madingas judėjimas. Apie tai, kad nemažai kažkokių judėjimų vadino ar vadina save liberalais jau rašiau (tiesa, kiek angažuotai, nes tai buvo prieš savivaldybių rinkimus). Taigi, liberalizmas, tai ideologija, kurios pagrindiniai postulatai (bent jau man):

  • žmogaus laisvės turi būti neribojamos tol, kol jos nepažeidžia kitų žmonių laisvės;
  • prigimtinės žmogaus teisės nekvestionuojamos (teisė į gyvybę, lygybė su kitais žmonėmis (laisvė nuo vergovės), teisė į savo kūną);
  • kitos universaliosios žmogaus teisės irgi nekvestionuojamos :), t.y. teisė į nuosavybę, laisvą žodį, teisingą teismą, religiją, seksualumą (apie tai, beje vienas mano gan ilgas straipsnis čia, bloge);
  • valdymas paremtas efektyvumu (kokybiškesni valdininkai, kurių užtektų mažiau), valdžia perima tik tas funkcijas, kurias atlikti patiems žmonėms sunku ar neįmanoma dėl įvairių apribojimų;
  • konkurencija – ši sąvoka universali ir neatsiejama nuo žmogaus esybės bei prigimties;

Dar anuose rinkimuose paruošta programa puikiai tinka ir šiandien. O dar yra partijos programa. Beje, kai kurių žurnalistų laikoma mažiausiai populistine, o LLRI vadovo nuomone netgi labai gera! Mano nuomone ji irgi labai gera, nors vienas dalykas joje man kliūna: tai balsavimas internetu, arba E-balsavimas. Aš esu anoniminio E-balsavimo skeptikas. Ten kur nereikia anonimiškumo – prašau, pirmyn, darom! Aš netgi mėginu tokį balsavimą pritaikyti savo DNSB valdyme (žr. Lietuva 2.0 projektą). Bet ten kur reikia anonimiškumo, kur renkama valdžia – NE. Apie tai rašiau čia, o taip pat mėginu vis pakelti šią temą vidinėse partijos diskusijose, bet kritinė masė vis dėlto yra E-balsavimo entuziastai. Aš manausi netgi žinąs kodėl. Balsavimas internetu atrodo labai gražiai – toks labai fancy-sexy dalykas. O be to labai operatyvus ir patogus – todėl visi nemato jo tamsiųjų ir silpnųjų pusių. O nemato, nes nesupranta kaip veikia kompiuteriai ar Internetas. Todėl labai svarbu ugdyti kompiuterinį raštingumą ir nors šiek tiek sumažinti magijos kiekį žmonių galvose, kai jie galvoja apie informacines technologijas.

Bet grįžtame prie manęs. Kaip jau minėjau video prisistatyme – man patinka diagramos, procesai, skaičiai, statistika, apribojimų teorija (a.k.a. TOC). Visokių įdomesnių ir mažiau įdomių dalykų galite rasti mano rubrikose “Schema” arba “Penktadienio schema“. Bendrauju FB, Gplus’e ir net Diasporoj. Laisvalaikį leidžiu su šeima. Patinka stalo tenisas.

Per Seimo rinkimus balsuokite už LRLS (sąrašo Nr. 7) ir reitinguokite mane, t.y. 98!

 

Biuletenio pildymo pavyzdys su pagalba
Biuletenio pildymo pavyzdys su pagalba

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar