2017 Lietuvos Seimo filmas. Schema #52.

Ilgai audžiau mintį padaryti šitą filmą. T.y. maždaug nuo tada, kai Sirex’as parodė va šitą:

Čia Manto Zimnicko (a.k.a. Sirex) padaryta vizualizacija.

Čia matosi kuo ir kaip skiriasi seimo koalicijos nuo 1997 metų.

Aš pagalvojau, kad būtų įdomu tą patį padaryti su Gephi. Tai būtų įdomiau tuo, kad matytųsi atskiri Seimo nariai ir jų “vaikščiojimas” per koalicijas.

Tai dariau, dariau ir padariau. Kol kas tik pagal balsus “UŽ”. Man atrodo, kad tai yra prasmingiausia. Vėliau, jei turėsiu pakankamai noro padarysiu ir pagal “Prieš+Susilaikė”.

Filmas:

Tikėjausi, kad tie mažai balsavę seimo nariai matysis pakankamoje raiškoje, bet 4000 px’ų neužteko. Viskam perdaryti noro daug nebėra, tad tiesiog sudėjau visus kadrus didesne raiška į flickr.

Pirmi du kadrai nėra labai geri, nes ten tik 2 ir 1 posėdžiai. Taip gavosi dėl to, kad jie niekaip neįsipaišė į kitus posėdžius (nes pirmi du iš karto po Naujų, o vasario mėnesio kažkoks neeilinis).

Nuo balandžio 2’ios pusės ėmė didėti atskirtis tarp LVŽS ir opozicijos.

Socdemų pozicija išsiskyrė į dvi grupeles nuo gegužės pabaigos / birželio pradžios.

Rugsėjį LVŽS sekėsi neblogai telkti poziciją.

Spalį atsirado LSDDPF, kurie atsidūrė gan griežtoje opozicijoje LSDPF’ui.

Lapkritį LSDDPF’ai priartėjo prie opozicijos ir susiasimiliavo su LVŽSF.

Tuo tarpu LLRA birželio/liepos gan meiliai ėmė flirtuoti su LVŽSF. Prie to filtro prisidėjo TTF nuo rugsėjo, bet lapkritį apsigalvojo. LLRA – neapsigalvojo. Kol kas.

Metodas šiaip jau kritikuotinas. Ypač tuo, kad nelabai aiškus  posėdžių grupavimo metodas. Aš grupavau posėdžius pagal panašias datas:

Tai va šitaip pasirinkau kadrus

 

Dar žiūrėkite kitas schemas:

Schema #51
Schema #50
Schema #49
Schema #48
Schema #47
Schema #46

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar