Schema #71. Vilniaus miesto tarybos frakcijos 2019-2022.

Pradžiai paprastoji statistika. T.y. kiek kartų kiekvienas tarybos narys balsavo per praėjusią kadenciją.

Duomenys iš čia.

Tiesiog akumuliuoti balsai tenkantys kiekvienam tarybos nariui (“už”, “prieš”, “susilaikė”).

Žemiau esančiame “box and whisker” grafikėlyje matome itin ryškų outlierį (lietuviškai gal būtų koks „išskirtumėlis“) – 732 balsai. Tai yra bendru sutarimu priimti klausimai. Ten gali būti ir smulkmenos ir svarbesni klausimai. Bet paprastai tai yra temos, kuriomis tiek pozicija, tiek opozicija pritaria.

Box and Whisker grafikas parodo pasiskirstymą balsų ir labai ryškų outlierį.
Box and Whisker grafikas parodo balsų pasiskirstymą ir labai ryškų outlierį.
Box and Whisker be outlier’io

Išėmus tą outlierį turime aiškesnį grafiką, kuriame matome, jog nariai daugiausiai balsavo nuo 55 iki 147 kartų. Vidutiniškai 106 kartai, o mediana: 119. Daugiausiai kartų balsavo p. Zbigniev Maciejevskij – 180 kartų!

Per praėjusius rinkimus, prieš pat antrąjį turą, kai į internetus išėjo Zuoko nuodėmių evangelija, aš taip pat parodžiau, jog šis tarybos narys balsavo mažiausiai iš visų.

Šį kartą už Zuoką mažiau balsavo tik tarybos nariai, kurie neišdirbo pilną kadenciją (numigravo į Seimą, ėmė dirbti darbą, kuriame negalima būti tarybos nariu, arba… Mirė). Na dar Redas Laukys iš Laisvės Partijos frakcijos. Redas, kiek žinau nesilankė tarybos posėdžiuose dėl objektyvių viešai žinomų priežasčių. Kokių ir dėl ko – kita tema.
Dar nežinau ar Zuokienė arba Agnė Andriulytė dirbo pilną kadenciją ar ne. Neprisimenu (tingiu tikrintis).

Pareto grafike paryškinau save, Remigijų ir Tomą, kad turėtumėte ataskaitos taškų. Iš to paties grafiko galima dar pamatyti, jog taryboje 80 procentų visų sprendimų (neskaičiuojant bendru sutarimu priimtų) padarė 41 tarybos narys (primenu, kad Vilniuje jų 50+1(meras)).

Pareto, kur kiekvienas narys surikiuotas pagal tai kiek kartų balsavo kiekvienas tarybos narys procentais, o linija rodo tų procentų sumą.
Pareto, kur kiekvienas narys surikiuotas pagal tai kiek kartų balsavo kiekvienas tarybos narys procentais, o linija rodo tų procentų sumą.

Dar primenu, kad per šią kadenciją buvo pandemija ir kai kuriuos sprendimus daryti buvo itin svarbu ir skubu.

O dabar pereiname prie frakcijų pagal balsavimus. Pradžioje frakcijos pagal balsus „už“:

Tinklo diagrama visiems balsavusiems
Tinklo diagrama visiems balsavusiems “už”.

Žiūrint į šį grafiką peršasi mintis, kad opozicijos beveik nebuvo. Ten apačioje matome visus zuokinius ir šiek tiek mažiau opozicionavusius LVŽS. Pačios diagramos dešiniame ir kairiame šonuose matome tarybos narius neišdirbusius pilnos kadencijos. Antai dešinėje tie kurie pradėjo bet nebaigė, o kairėje, tie kurie nepradėjo. O per vidurį – visą kadenciją išdirbę.

Balsuose „prieš“ opozicija labai ryški. Ponas Kašėta iš zuokinių ir ponas Seikalis iš LVŽS daugiausiai kartų prieštaravo. Iš opozicijos mažiausiai „prieš“ balsavo Valerij Stankevič (jis į zuokus nuėjo kiek vėliau). Ir, o koks siurprizas, taip išeina, kad mažiausiai „prieš“ iš opozicijos visą kadenciją išdirbusių balsavo pats Zuokas.

Tinklo diagrama balsavusiems
Tinklo diagrama balsavusiems “prieš”.

Susilaikymų diagrama labiausiai chaotiška gavosi. Ponia Podolskaitė daugiausiai susilaiko, t.y. mažiausiai turi savo nuomonės. Arba nori prieštarauti savo frakcijai, bet nelabai drįsta. Šilgalis, aišku, čempionas.

Tinklo diagrama balsams
Tinklo diagrama balsams “susilaikė”.

Apibendrinant galima sakyti, kad šioje kadencijoje dirbti taryboje ir valdyti intrigas valdantiesiems nebuvo sudėtinga. Tą patį galima pasakyti ir iš to ką pats galvoju apie praėjusią kadenciją. Pirmoji mūsų kadencija (nuo 2015 iki 2019) buvo kur kas sudėtingesnė.

Tad, tikiuosi, kad mūsų nuveikti darbai buvo pakankamai išviešinti ir kad jiems pritaria mūsų rinkėjai. O tą pritarimą ir vėl išreikš rinkimuose.
Taip pat tikiuosi, kad šie gan vienpusiški, bet iškalbingi duomenys abejojantiems neleis pasiduoti konkurentų apžavams.

 

Dar žiūrėkite kitas mano schemas:

Schema #70
Schema #69
Schema #68
Schema #67

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar