Žmogus su švarku ant galvos.

Apie vieną Vilniaus gyventoją

Pernai, pačioje metų pradžioje Google paleido savo StreetView Lietuvai. Gi važinėjo jų specialūs automobiliai su kameromis ir viską fotografavo.

Litnetas gan entuziastingai priėmė šią žinią ir puolė žvalgytis įvairių įdomybių. Aš irgi padariau keletą skrynšotų ir įdėjau į savo 7’ą KPŠ’ą.

Ten užfiksuotas vienas Vilniaus gyventojas. Žmogus, kuris nuolat vaikščiojo apsigaubęs galvą paltu – kaip koks Conrholio:

Žmogus su švarku ant galvos.
Žmogus su švarku ant galvos.

Neseniai 15min buvo toks pranešimas apie auto įvykį. Žmonės kalba, kad tas žuvęs asmuo ir yra šis pėsčiasis.

Šiandien važiuodamas Šeškinės kalnu mačiau, kaip darbininkai rinko visokias plokštes ir krovė į krovininį automobilį iš tos vietos, kur žmonės sako, jog gyveno šis žmogus.

Panašu, kad tai jis.

Man šis žmogus buvo mano Vilniaus, sudedamoji dalis. Man Vilnius, tai Šeškinės kalnas, Pedagoškės tiltas ir Lvovo gatvė. Šiomis gatvėmis vaikštinėjantį, retkarčiais plojantį katučių pravažiuojantiems automobiliams matydavau ir jį. Aš keletą kartų su juo prasilenkiau ir tik post factum sugalvodavau, kad visai norėčiau jį užkalbinti, bet nelabai drįsdavau apsisukti ir šūktelėti “sveiki! kaip sekasi?” ar panašiai.

O gyvenimas eina. Googlas kada nors vėl atsiųs savo automobilius, kad atnaujintų savo StreetView – ten šio žmogaus nebebus.

__________

 

P.S. Bevažiuodamas Šeškinės kalnu šiandien klausiau štai šio kūrinio:

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

10 Comments on Apie vieną Vilniaus gyventoją

  1. Feisbuke gavau į komentarus šią nuorodą.

    Tai taip išeina, kad jis gyveno tame miškelyje, kur aš jo namus vis fotkindavau

  2. aaa says:

    prie panoramos besitampantį vieną organą mačiau.

    1. Ką ką jūs matėte?

  3. Adomas says:

    Aš kartą mačiau kaip jis kovojo su moterimi prie PC “Europa”, bet kol atbėgau -- konfliktas panašu, kad baigėsi. Moteris paklausta kas nutiko išvis neatsakė, tai supratau, kad mano įsikišimas kaip ir nebereikalingas, bet šiaip buvau nusprendęs, kad šitas pilietis nėra pats taikiausias, tad verta jo pasišalinti.

    1. Sprendžiant iš to palto ant galvos, tai jam galėjo būti persekiojimo manija.

  4. saulius says:

    Blyn, biškį gaila. Nežinau kodėl. Praeitam gyvenime jį matydavau “tavo Vilniuje”. Tokie žmonės kaip miesto ženklai, kažkas tokio.

    1. Man irgi kažkodėl toks gailumas užeina retkarčiais. Tie ritualai ir tradicijos (pvz. pamatyti tą patį žmogų toje pačioje vietoje taip pat vaikštantį) turi stiprų poveikį mūsų galvoms.

  5. saulius says:

    O blyn, esu matęs panašų būstą Varėnos r. Bet ten gal brakonierių buveinė, šernų šėryklos toje vietoje.

    1. Šeškinės miškelyje ten tų buveinių yra ne viena. Ten, panašu, kad yra sava savotiška kompanija bendraminčių.

  6. Jonas says:

    Va jo portretas:
    http://www.flickr.com/photos/38633788@N04/10808997634/in/set-72157636581274426

    Jį dar “Palapine” vadindavo, skaičiau.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar