Čia tas pats, tik kiek kitaip - čia matosi daugiau žodžių, ne tik tie, kurių daugiausiai.

Schema #37. Grindos duomenys

Kaip jau rašiau anąkart – einu į github.com/Vilnius, žiūriu į duomenis, medituoju, ką nors sugalvoju ir dedu čia.

Šį kartą užsimeditavau ties Grinda. O dar tiksliau gatvių avarine tarnyba.

Duomenys baisiai netvarkingi. Vieni failai CSV, kiti XLS, kiti vienas kito kopija. Išmėtyti padieniui. Bet mes jau pripratę. Dažnai tenka gauti excelius su baisiai įmantriu visokių lentelių formatavimu, fontais, tarpais tarp skaičių, kableliais vietoje taško ir kitokia velniava. Duomenų tvarkymas būna total-košmar.

Reiktų vieningo formato failų. O dar geriau – vieno failo. Jokių formatavimų. Geriausia CSV. Bet visi viską žino. Džiugu, kad tie duomenys ten yra.

Paanalizavau tik vėliausią ten rastą kovo mėnesį. Ir taip pavargau dėlioti tas kiekvienos dienos lenteles į vieną failą. Garantuotai privėliau kažkokių klaidų, nes tos lentelės ten net ne vienodos. Bet per daug nesinervavau, o tiesiog paėmiau tuos duomenis, kurie išsiparsino vienu ar kitu būdu.

Iš ten esančios informacijos man pasirodė vertingi tik registracijos laikas, sprendimo laikas ir problemos aprašymai. Iš registracijos ir sprendimo laikų gavosi histogramos, o iš aprašymų – žodžių debesys.

Čia sumetu paveiksliukus, o išvadas žiūrėkite šitame PDF’e:

O čia grafikai visokie:

Registracijos laiko histograma
Problemos registracijos paros laiko histograma
Sprendimo laiko histograma. Matome, kad visos problemos sprendžiamos labai greitai ir tik kelios iš jų užtrunka ilgiau.
Sprendimo laiko histograma. Matome, kad visos problemos sprendžiamos labai greitai ir tik kelios iš jų užtrunka ilgiau.
Čia tas pats tik kitaip.
Čia tas pats tik kitaip.
Čia vėl tas pats tik dar kitaip.
Čia vėl tas pats tik dar kitaip.
Čia dažniausiai pasitaikantys žodžiai problemų aprašyme (čia kiek man susimaišę gavosi su sprendimais, bet jau nebetaisiau - velniop)
Čia dažniausiai pasitaikantys žodžiai problemų aprašyme (čia kiek man susimaišę gavosi su sprendimais, bet jau nebetaisiau – velniop)
Čia tas pats, tik kiek kitaip - čia matosi daugiau žodžių, ne tik tie, kurių daugiausiai.
Čia tas pats, tik kiek kitaip – čia matosi daugiau žodžių, ne tik tie, kurių daugiausiai.

 

Update: Povilas patarė ir gyventojų iškvietimus pažiūrinėti, nes ten automatiškai duomenys kaupiami. Tai pažiūrėjau. Atradau, kad krūvą csv failų galima labai lengvai apjungti į vieną net iš windows command prompt’o! Nesitikėjau. Tai padariau tik debesį kol kas:

Matome, kad su nuotekomis kyla problemų rūsyje esančiame stove, nes užsikišo, o dar teka vanduo virtuvėje, klozete ir baisu dėl elektros.
Matome, kad su nuotekomis kyla problemų rūsyje esančiame stove, nes užsikišo, o dar teka vanduo virtuvėje, klozete ir baisu dėl elektros.

 

Update:

Kalbėdamas su pora protingų žmonių prisiminiau vieną dalyką, kurį norėjau išbandyti. Ogi yra tokia Benford’o taisyklė, kuri sako, kad natūraliuose skaičiuose, kuriuos sugeneruoja žmonės būna specifinis skaitmenų pasiskirstymas. T.y. tuose skaičiuose mažesnių skaitmenų būna daugiau, negu didesnių.

Ta taisyklė labiau galioja tiems skaičiams, kurie yra kuo įvairesnės eilės, t.y. turi būti ir vienetų, ir dešimčių, ir šimtų, ir tūkstančių ir t.t. Grindos duomenyse turime skaičius, kur eilė praktiškai viena – dešimtys. Tai ta Benford’o taisyklė nebūtinai turi galioti. Na, bet kad jau turime tuos duomenis, tai reikia juos ir panaudoti. Tiesa? Tai va:

Grindos kainų skaitmenys
Skaitmenys pasiskirstę ne visai pagal Benford’o taisyklę. Labai daug trejetų ir netikėtai daug aštuonetų beigi devynetų. Arba problema yra skaičių eilėje (t.y. tik viena yra) arba aš blogai ką nors suskaičiavau (pateikti skaičiai gan keisti – labai daug skaitmenų po kablelio, aš juos visus apvalinau iki šimtųjų)., arba kažkas negerai su tomis kainomis 🙂

Paskaidžiau dar šią analizę pamėnesiui:

Gegužės duomenys. Duomenų nedaug, nes nepilnas mėnuo (nuo antros gegužės pusės). Visiškai atspindi trijų mėnesių piešinį.
Gegužės duomenys. Duomenų nedaug, nes nepilnas mėnuo (nuo antros gegužės pusės). Visiškai atspindi trijų mėnesių piešinį.
birželio skaitmenys
Birželis. Čia viskas panašiai kaip ir visur iki trejeto, taip pat panašus aštuonetų ir devynetų pasiskirstymas, bet tarp trijų ir aštuonių – kitoks piešinys.
Liepa. Visiškai atspindi trijų mėnesių tendencijas.
Liepa. Visiškai atspindi trijų mėnesių tendencijas.

Taigi, iš konteksto iškrenta birželis. Galima būtų pasidairyti po tą birželį atidžiau. Jei sugalvosiu kaip – pasidairysiu.

Na ir galų gale nutariau pasižiūrėti kaip greitai Grinda reagavo į pranešimus ir kaip greitai sprendė problemas. Čia, beje, duomenys gali būti netikslūs, nes pastebėjau, kad kai kur pranešimo laikas yra vėliau, negu sureagavimo. Pranešimo ir reagavimo datos duomenyse nepasikeitusios. Tai arba laikai neteisingai užregistruoti arba datos nepakeistos. Aš padariau prielaidą, kad datos nebuvo pakeistos, tad, jei reakcijos laikas yra anksčiau negu pranešimo, tai laikiau, kad tai yra dėl paros pasikeitimo.

Man pasirodė, kad šiems duomenims tinkamiausios taškinės histogramos:

reakcijos laikai
Reakcijos laikai. Matome, kad visi duomenys susikoncentravę ties nuliu, o tai reiškia, kad dažniausiai buvo reaguojama greitai, o labai lėtai – retai. Tai arba mano prielaida neteisinga, t.y. laikai blogai užregistruoti arba nutinka kaip nors, kad tik po paros sureaguoja Grinda.
Sprendimo laikai.
O čia sprendimo laikai. Matome, kad duomenys pasiskirstę kitaip, nei reakcijos laikai. Taip ir turi būti, nes remontai mažiau prognozuojami, o reakcijos laiko didėjimas – daugiau išimtis, nei taisyklė. Dėl ilgų sprendimo laikų vėlgi – gali būti duomenų problema ir mano prielaidos gali būti neteisingos.

Dar šiek tiek paanalizavau keistenybes. Pvz. yra tokių atvejų, kur reakcijos laikas yra 0:

DNSB,
Nėra elektros buto dalyje
1. 10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Plombų apžiūra. Srovės ir įtampos parametrų matavimas atskiruose fazėse bei kontaktų patikrinimas. Nustatyta, kad reikalinga instaliacijos patikrą 99-ame bute.

 

UAB
Teka vanduo iš vamzdžio rūsyje
,1.10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos patikrinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Laikinai ūžaklinome karšto vandens stovo nuleidėją rūsyje. Reikalingas vamzdžio keitimas su suvirinimu.

 

UAB “( darbo.d. nuo 16val.30min. iki 8val.,, penktadienį  nuo 15val.30min..iki 8val., 2/2014
Nešyla gyvatukas bute
3.14. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Priežasties dėl gyvatuko nešylimo nustatymas. Nuorintojo vietos nustatymas ir galimybės prie jo prieiti. Karšto vandens gyvatukų stovo nuorinimas   per ventilio išleidėją esantį   rūsyje. Gyvatuko šylimo bute patikrinimas.

 

UAB
Teka ventilis bute
2.10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Sistemos apžiūra ir gedimų nustatymas. Vandens tiekimo išjungimas butui uždarant ventilį. Vandens išleidimas iš vamzdžių atidarius nuleidėją  arba atsukus aklę D15. Sugedusių ventilių ar vožtuvų demontavimas ir sriegių  išvalymas bei  patikrinimas. Naujų ventilių iki 25 mm montavimas, apvyniojant sriegį lino pluoštu su hermetiku (apvyniojant  teftonine juosta, pakeitus tarpines). Sistemos užpildymas vandeniu ir sandarumo patikrinimas. Plomba nenuimta.
Sujungimas  1/2 1 vnt; Ventilis 25 1 vnt

 

DNSB
kyla nuotekos klozete.Užsikimšęs bendras nuotekų stovas.
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Pravalos dangčio nuėmimas . Bendro stovo  vamzdžių valymas elektrine freza per grindų pravalą rusyje, kai skersmuo 100 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas,

 

DNSB
kyla nuotekos rusyje.Užsikimšęs bendras nuotekų stovas.
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Pravalos dangčio nuėmimas . Bendro stovo  vamzdžių valymas elektrine freza per grindų pravalą rusyje, kai skersmuo 100 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas,

 

Nėra sutarties
kyla nuotekos kriauklėje
1.4. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Vietinės kanalizacijos vamzdžių valymas elektrine freza per kriauklės sifoną, kai skersmuo 50 mm., ilgis iki 10 m..

 

UAB
kyla nuotekos klozete
1.4. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Pravalos dangčio nuėmimas Kanalizacijos vamzdžių valymas elektrine freza per trapą dušinėje, kai skersmuo iki 100 mm., ilgis iki 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas,

 

UAB
užsikimšo pogr. kan. vamzdžiai
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Įįvadinio šulinio dangčio atidarymas. Bendro išvado vamzdžių tualetui valymas elektrine freza, kai skersmuo iki 150 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.. Šulinio dangčio uždarymas. Nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

Į šiuos incidentus reaguota per ilgiausią laiką (daugiau nei 1000 minučių):

UAB
Užsikimšo kanalizacija bute
1.1. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas.  Buto vamzdžių valymas kai skersmuo iki 100 mm, su pompa.  Nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

 

DNSB, _
rusyje teka k.vanduo iš stovo
2.11. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Sistemos apžiūra ir gedimų nustatymas.K.vandens tiekimo išjungimas stovui,  uždarant ventilį. Vandens išleidimas iš vamzdžių atidarius nuleidėją Sugedusio ventilio  demontavimas ir sriegių  išvalymas bei  patikrinimas. Naujo ventilio D32 mm,ilgasriegių komplekte montavimas ant k.vandens stovo, apvyniojant sriegį lino pluoštu su hermetiku . Sistemos užpildymas vandeniu ir vandens nutekėjimo patikrinimas.
Kontraveržlė 32 1 vnt; Mova cink.32 1 vnt; Ventilis 1 vidus-vidus 1 vnt; Ilgasriegis 15 1 vnt
UAB
Užsikimšo kanalizacija 1-ame aukšte
1.3. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Pravalos dangčio nuėmimas atsukant varžtus. Bendro stovo  vamzdžių valymas, kai skersmuo iki 150 mm, ilgis daugiau kaip10m su gyvatuku.  Pravalos dangčio uždėjimas ir nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

 

Nėra sutarties
Užsikimšo kanalizacija
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra. Pravalos dangčio nuėmimas. Bendro stovo vamzdžių valymas elektrine freza, kai skersmuo iki 150 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas. Nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

 

UAB
Užsikimšo kanalizacija
1.1. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Šulinio dangčio nuėmimas ir uždėjimas. Avarinės situacijos įvertinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Nustatyta, kad kanalizacija pravalyti negalime, užkimšta riebalais. Kvietusisys informuotas.

 

daugiabučių namų savininkų bendrija, _
kyla nuotekos klozete.Užsikimšęs bendras nuotekų stovas.
1.2. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas.  Įvadinio šulinio dangčio atidarymas ir uždarymas. Bendrų kanalizacijos vamzdžių valymas iš šulinio,kai skersmuo 100 mm, ilgis iki 10 m su gyvatuku (užkimšta linija popieriniais rankšluoščiais)

 

UAB
rusyje  iš magistralinio vamzdžio teka š.vanduo
2.3. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos įvertinimas. Prarūdijusios arba trukusios vamzdžio vietos suradimas, dažų ir rūdžių nuvalymas. Guminės tarpinės uždėjimas. Spaustuvo D40mm įrengimas  užveržiant  varžtais. Taisomos vietos sandarumo patikrinimas.
Metalo apkaba d-40 1 vnt
UAB_
Kibirrkščiuoja elektros laidai bute
4.2. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Elektros instaliacijos  apžiūra.  Srovės  ir įtampos parametrų matavimas atskiruose fazėse bei kontaktų patikrinimas. Gedimo pobūdžio ir vietos nustatymas. Elektrinės viryklės atjungimas nuo elektros maitinimo. Reikalingas elektrinės viryklės keitimas.
Išjungėjas autom.DG61 C 16A 1 vnt
Nėra sutarties
užsikimš virt. b. kan. st. d50 vamzdžiai
1.4. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra  ir patikrinimas. Pravalos dangčio rūsyje nuėmimas atsukant varžtus . Bendro stovo  vamzdžių valymas elektrine freza, kai skersmuo iki 150 mm., ilgis iki 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas. Nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

 

UAB
Užsikimšo kanalizacija virtuvėje
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra. Pravalos dangčio nuėmimas. Bendro stovo vamzdžių valymas elektrine freza, kai skersmuo iki 150 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.. Pravalos dangčio uždėjimas. Nuotekų nutekėjimo patikrinimas vandens srove

 

UAB (darbo.d. nuo 16val.30min. iki 8val.,, penktadienį  nuo 15val.30min..iki 8val., 2/2014
bute nėra š.vandens pranešti
1.10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos patikrinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Nustatyta, kad vandens apskaitos mazge vanduo uždarytas visam namui.Jokios informacijos neturime,todėl vandens neatidarinėjome.

Greičiausiai spręsti buvo šie incidentai (0 minučių):

DNSB
Užsikimšo lietaus kanalizacija
1.1. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos įvertinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Nustatyta, kad kanalizaciją pravalyti negalime – valymo įranga remiasi į kietą pašalinį daiktą, arba vamzdžio lūžis. Administracija informuota.

 

Nėra sutarties
sutriko el.en. tiekimas
4.3. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Elektros instaliacijos  apžiūra. Srovės  ir įtampos parametrų matavimas atskiruose fazėse bei kontaktų patikrinimas. Gedimo pobūdžio ir vietos nustatymas. Dviejų  16 A  automatinių  jungiklių (vartotojo) pakeitimas el. paskirstymo skyde ,  elektros tiekimo atnaujinimas.

 

UAB
kyla nuotekos rusyje

1.10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Šulinio dangčio nuėmimas ir uždėjimas. Avarinės situacijos įvertinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Nustatyta, kad pilni kiemo šuliniai  Pranešimas UAB “Vilniaus vandenys”

 

UAB
Teka vanduo bute
2.18. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Lanksčios žarnelės apžiūra ir gedimo nustatymas. Vandens tiekimo kriauklei uždarymas. Senos žarnelės nuėmimas. Pajungimo sriegių išvalymas . Naujos žarnelės parinkimas pagal ilgį, tarpinių pakeitimas, žarnelės prijungimas prie kriauklės uždaromosios armatūros. Vandens padavimo atnaujinimas ir  sandarumo patikrinimas.
Žarna maišytuvui 1 vnt; Sujungimas  1/2 1 vnt

 

UAB darbo.d. nuo 16val.30min. iki 8val.,, penktadienį  nuo 15val.30min..iki 8val., 2/2014
sutriko elektros tiekimas butui
4.2. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Elektros instaliacijos ir plombų apžiūra. Srovės  ir įtampos parametrų matavimas atskiruose fazėse bei kontaktų patikrinimas. Gedimo pobūdžio ir vietos nustatymas. Kontaktų remontas bendrame tinkle el.skyd.laiptinėje ir elektros tiekimo atnaujinimas.

O ilgiausiai sprendė šiuos:

Nėra sutarties, 2
sutriko elektros tiekimas butui
4.2. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Elektros instaliacijos ir plombų apžiūra.. Srovės  ir įtampos parametrų matavimas atskiruose fazėse bei kontaktų patikrinimas. Gedimo pobūdžio ir vietos nustatymas. Kontaktų remontas vidaus tinkle el.skyd.laiptinėje ir elektros tiekimo atnaujinimas.

 

Nėra sutarties
iš ventilio laša vanduo
1.10. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos patikrinimas ir avarijos pobūdžio nustatymas. Nustatyta, kad reikalingas ventilio D15 keitimas su pruošiamaisiais darbais

 

UAB
Teka prie skaitiklio
2.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės vietos įvertinimas. Skaitiklio parodymų, skaitiklio numerio ir plombos numerio fiksavimas, plombos nuėmimas. Šaltas vanduo – skaitiklio Nr.2015-1895243 ; parodymai – 59 m3; plombos Nr.VV251944. Perduota ” Pranešimas UAB “Vilniaus Vandenys”.16:00 val

 

UAB (darbo d.- nuo 17 val. iki 8 val,.poils.ir šven.d-.visą parą, )   , 154/15/s-21504
iš š.vandens stovo buto tams.kambaryje laša vanduo
2.3. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos įvertinimas. Prarūdijusios arba trukusios vamzdžio vietos suradimas, dažų ir rūdžių nuvalymas. Guminės tarpinės uždėjimas. Spaustuvo D32 mm įrengimas  užveržiant  varžtais. Taisomos vietos sandarumo patikrinimas.
Metalo apkaba d-32 1 vnt

 

kolegija
Teka vanduo iš vamzdžio rūsyje
2.3. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Avarinės situacijos įvertinimas. Prarūdijusios arba trukusios vamzdžio vietos suradimas, dažų ir rūdžių nuvalymas. Guminės tarpinės uždėjimas. Spaustuvo įrengimas šalto vandens vamzdžiui iki 65 mm. užveržiant  varžtais rūsyje. Taisomos vietos sandarumo patikrinimas.
Metalo apkaba d-65 1 vnt

 

DNSB  darbo dienomis nevažiuoti nuo 8 val. iki 13 val. , _
Kyla  nuotekos  virtuvėje. Užsikimšęs bendras virtuvinis nuotekų stovas
1.5. Avarinio ekipažo atvykimas pagal iškvietimą. Nuotekų tinklo apžiūra . Pravalos dangčio nuėmimas atsukant varžtus stovui rūsyje.  Nuotekos tinklų bendro virtuvinio stovo valymas su elektrine freza   kai vamzdžio  skersmuo iki 50 mm., ilgis daugiau kaip 10 m.  Pravalos dangčio uždėjimas ir fekalijų nutekėjimo patikrinimas vandens srove.

 

Update#2:

Dar pasižiūrinėjęs internetuose Benfordo taisyklės praktinių taikymų audituose supratau, kad pridariau truputėlį nesąmonių 🙂

Benfordo taisyklė kalba apie pirmojo, antrojo, trečiojo ir taip toliau skaitmenų pasiskirstymą, o ne visų skaitmenų (kaip aš padariau). Nu-nu-nu man!

Tai dabar, man atrodo, viską padariau teisingai:

Bendford's law in acction
Čia tik pirmo skaitmens pasiskirstymas lyginant su teoriniu Benford’o pasiskirstymu. Antrojo skaitmens pasiskirstymą braižyt neapsimoka, nes ten tik vienženkliai/dviženkliai skaičiai.

Matome, kad 2, 3 ir 4 iškrenta iš konteksto. Ypač 4. Tai aš vadovaudamasis tuo, ką perskaičiau internetuose pasižiūrėjau kokių vienodų sumų daugiausiai. Va kas gavosi:

Vienodos sumos
Čia matome vienodų sumų pasiskirstymą. 48.39 EUR daugiausiai

Tada nutariau paanalizuoti už ką taikomos tos vienodos kainos. DAR ŽODŽIŲ DEBESŲ!!1 Debesis pasitelkiau todėl, kad žiūrėdamas į tų remontų aprašymus radau tik vieną skirtumą: 48.39 tai remontai virš 10 metrų vamzdžiams, o 38.26 – iki 10 metrų.

48.39
48.39. Visokie avariniai iškvietimai susiję su nuotekomis, pravalos dangčiu, apžiūra, frezavimu
Čia irgi su pravalo dangčiu, nuotekomis, avariniu. Principe tas pats.
Čia irgi su pravalo dangčiu, nuotekomis, avariniu. Principe tas pats.
Vėl tas pats.
Vėl tas pats.
Ai tas pats ir čia.
Ai tas pats ir čia.

Tai va dabar įdomu kodėl už panašius, ko ne tuos pačius remontus taikomos šiek tiek skirtingos kainos, kurios pasiskirstę blokais? Gal buvo tarifų pakeitimai už tas pačias paslaugas?

Vėlgi remdamasis tuo, ką radau internetuose nusprendžiau pašalinti daugiausiai pasikartojančių kainų blokus iki 32.74 EUR ir gavosi va kas:

Pašalinus daugiausiai pasikartojančių blokų pasiskirstymas čiut-čiut panašesnis į Benfordo, bet dar toli gražu.
Pašalinus daugiausiai pasikartojančių blokų pasiskirstymas čiut-čiut panašesnis į Benfordo, bet dar toli gražu.

Žodžiu kainodarą pas Grindą galima būtų gerinti. Resursų yra. Juoba, kad kai domėjausi, tai paaiškėjo, kad tarifus Grindai tvirtina taryba (ar tai tvirtino – nesu tikras ar to nepakeitėme, nes vicemerui apie tai užsiminiau ir kažkokių mierų dėl to ėmėmės lyg ir), kas yra truputį WTF, nes čia Grinda nėra monopolistė – yra daugybę konkurentų (tame tarpe ir “Mano Būstas”). Manau, kad reiktų Grindai leisti konkuruoti laisviau – šitaip laimėtumėm mes, t.y. klientai.

Dar paėmiau ir sudariau du žodžių debesis, kur viename atrinkti tik tie variantai, kur kainos kartojasi iki 10 kartų, o kitame – nesikartoja, arba kartojasi mažiau nei 10 kartų. Tai gavosi tokie du debesys:

Tai va koks palyginimas čia gaunasi
Galime dabar palyginti kuo skiriasi remontai vienodomis kainomis, nuo remontų už skirtingas kainas. Matome, kad kartojasi tarifai ten, kur kalba eina apie nuotekas. Standartizuoti patikrinimai (čia gan paprastai galima pagrįsti tai). Dangčiai taip pat standartizuoti kažkaip. Elektros reikalai – mažiau standartizuoti. Dar frezos naudojimas žiū itin reglamentuotas.

Dar žiūrėkite:

Schema #36
Schema #35
Schema #34
Schema #33
Schema #32

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar