Du plius vienas

Balandis yra tas mėnuo, kuris prieš gegužę. O gegužė yra tas mėnuo, kuriam prasidėjus būna baigiami  visokie praėjusių metų VMI finansiniai deklaravimai.

Mokesčiai, gi žinia, yra labai svarbus dalykas. Dalykas toks svarbus, kad net svarbesnis už įstatymus. Laikykitės įstatymų ir mokėkite mokesčius[1]. Taip pat pasirinkite ką norite paremti dalimi savo sumokėtų mokesčių. Tai ne mažiau svarbu. Nors tos VMI formos ir painios, bet kartą tai padarius sekantį kartą bus lengviau. Pilietiškumas tai kai rūpi, kai jautiesi, jog nuo tavęs viskas priklauso, o kai jautiesi, jog nuo tavęs viskas priklauso, tai nuo tavęs viskas ir priklauso ((c) Užkalnis).

Du (2)

Du procentai paramai. Kam norite. Paramos gavėjų daug.
Du procentai paramai. Kam norite. Paramos gavėjų daug.

Du procentus (2%) nuo savo pajamų mokesčio galite skirti registruotiems paramos gavėjams. Apsidairykite aplinkui, pagalvokite kas jums rūpi, kam reikia tos pagalbos – tiems ir skirkite. Būtinai tai padarykite.

Primenu, jog tai yra jau jūsų sumokėtų mokesčių paskirstymas. Tai jau ne jūsų, tiksliau ne tik jūsų, o ir valstybės pinigai. Jūs galite nuspręsti ką valstybė turi daryti su jūsų įnašu.

Vienas (1)

O vieną procentą galite paskirti politinei partijai. Savo nuožiūra.
O vieną procentą galite paskirti politinei partijai. Savo nuožiūra.

Vieną procentą (1%) nuo savo pajamų mokesčio galite skirti politinėms partijoms. Šie pinigai, kaip ir dviejų procentų atveju – jau ne jūsų, o valstybės pinigai. Jums suteikiama galimybė patiems nuspręsti kam norite skirti jūsų įnašą. Šį vieną procentą galima paskirti TIK politinėms partijoms. Galima skirti ir po procento dalį kelioms. Šitaip galite parodyti savo protestą tai partijai už kurią balsavote, bet kuri jus pavedė. Šitaip jūs galite parodyti paramą partijai už kurią balsavote ir kurios veiklai pritariate.

Jeigu jūs nenurodysite kuriai partijai(-oms) norite paskirti savo įnašo dalį, tai biudžetas bus paskirstytas pagal rinkimų rezultatus (man atrodo pagal paskutinius Seimo rinkimus, pagal kuriuos skirstoma parama partijoms). Tad, jeigu jūs nenurodysite kuriai partijai norite paskirti savo įnašo dalį, tai jūsų pinigai greičiausiai atiteks socdemams arba DP. Žinoma, yra kiek mažesnė tikimybė, kad būtent jūsų uždirbtus pinigus gaus kitos partijos.

Čia gal net didžiam anarchistui ponui Siaubui būtų mažesnė blogybė pačiam nuspręsti kam tiksliai iš valdžios atiduoti savo pinigus, negu leisti jai pačiai susiskirstyti, kaip jai patinka.

O aš sakau: paremkite Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį. Esu pagaminęs instrukciją. Galbūt jums ji labiau patiks, nei liberalai.lt esanti:

Paspaudus didinasi. Ten kairėje yra skaičiukai nuo 1 iki 10 - sekite jais ir tikėtina, kad jums pavyks :)
Paspaudus didinasi. Ten kairėje yra skaičiukai nuo 1 iki 10 – sekite jais ir tikėtina, kad jums pavyks 🙂

 

Atn: skirti galite ne tik partijai, bet ir politikams, besiruošiantiems kandidatuoti į Seimą. Tereikia formoje, paskirties laukelyje (E3) nurodyti “vardeniui pavardeniui”.

[1]– Esu matęs ir girdėjęs rašant ar sakant, jog įstatymai kvaili, mokesčiai dar kvailesni, todėl, suprask, tuos kvailus įstatymus apeidinėsią, o mokesčius nusukinėsią. Šitaip sukuriamos sąlygos biurslui (tokia korupcijos rūšis): kai daugelis apeidinėja kvailus įstatymus ar nusukinėja kvailus mokesčius – niekas nesikeičia. Nesikeičia tol, kol biurokratai nutaria ką nors nubausti arba dar kvailiau apmokestinti; o išteklių turintis verslas sugeba prisitaikyti tuo pačiu sukurdamas tik sau palankią terpę. Startuoliai į tą pelkę net nosies nebegali įkišti. Be to, dažnu atveju, ne įstatymas būna kaltas, o mes patys įsisukę į užburtą ratą.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar