Seimo frakcijos 2017 metais iki šiandien. Schema #50

Žiūriu aš į tų profesionalių rašytojų straipsnius ir galvoju, kad gal ir aš kada galėčiau panašiai. Bet reikia praktikuoti. Bet nesigauna, nes randu vis įdomesnių užsiėmimų. Pavyzdžiui: daryti duomenų analizę. Pavarčiau aš savo Gephi įrankiu pagamintas diagramas ir prisiminiau vieną darytą Seimui. Tada prisiminiau visokius pokyčius vykusius šiemet (LSDP skilimas, Šakalienės frakcijų keitimai, frakcijų koalicija ir t.t. ir pan.). O kai prisiminiau, tai pagalvojau, kad būtų įdomu pažiūrėti kas gausis jeigu nupieščiau tą diagramą dabar su šviežesniais duomenimis.

Duomenis atšviežino Sirex. Nuostabus žmogus.

Tai štai kas gavosi (čia balsavimai “UŽ”):

Čia yra su klausimais (juodi rutuliukai) ir ryšiais - linijos.
Čia yra su klausimais (juodi rutuliukai) ir ryšiais – linijos.
O čia be klausimų ir be linijų - švariau ir aiškiau. Spauskit - dedenasi.
O čia be klausimų ir be linijų – švariau ir aiškiau. Spauskit – dedenasi.

Ir štai ką turime: LSDDF’ai taip atsiskyrė nuo LSDPF, kad atsirado kardinaliai priešingoje pusėje, kur ten jų jau laukė Bastys, kuris, ta proga, iš MG atsivertė į LSDDF.

Šakalienės migracijos labai ryškios. Ji čia trijose vietose: 1 vieta – viršuje du žali rutuliukai – vienas iš jų Simulik’as, o kita Šakalienė. Tada ji pats apatinis oranžinis rutuliukas. Ir šiandien ji dar žemiau – raudonas rutuliukas. Raudonas rutuliukas ne arčiau LSDPF, o kažkaip visai atskirai – kiek arčiau LVŽS, nei tada, kai buvo oranžinė. Įdomu ar pavažiuos iki LSDPF? 😉 Dėl manęs, tai galėtų ten likti ir sau storėti (kuo rutuliukas storesnis – tuo daugiau Seimo narys balsuoja).

Dar mane džiugina, kad mano bene geriausiai pažįstamas LVŽSistas Virginijus Sinkevičius – vienas mažesnių rutuliukų.

Dar neliūdinai tai, kad Skvernelis gan mažas rutuliukas. Nors čia visų ministrų dalia tokia. O ypač ministrų-pirmininkų. Gal tik mažiau džiugu, kad tarp normalių frakcijų ir Skvernelio yra krūva žalių rutulių. Beeeet jis toliau nuo LSDPF, nei nuo LSF ar TS-LKDF.

LLRA – išsimėtę belekaip į tarpus. Tai va tokie jie ir yra – bus kuo reikia 🙂

Dar jei atkreiptumėte dėmesį į viršuje kairėje esančius du mažus rutuliukus, tai pastebėtumėte ten Kildišienę ir Bronislavą Matelį. Bronislavas pakeitė Kildišienę. Jeigu dar pažiūrėtumėte į vieną didesnių MG rutulių apačioje, tai ten atrasite tą patį Bronislavą. Jis balsuoja kaip konservatoriai arba liberalai. Gerai.

Maldeikienė pasitraukė arčiau prie TSLKDF ir LSF lyginant su praėjusį kartą daryta mano analize. Tai irgi gerai.

Dar įdomiau kodėl geriausias šaškininkas yra ne vienas didesnių rutuliukų. Matyt dėl to, kad geras šaškininkas.

Ai, dar yra Linkevičius, kuris pasivertė LSDDF, bet yra visiškai atskirai nuo pagrindinės grupės ir, galima sakyti visai LSF-TSLKDF sparne. Arba neturi kada balsuoti, arba visviena šaunuolis.

TT yra praktiškai LSDPF.

TS-LKDF ir LSF yra vienoje garantuotoje koalicijoje. Tiesa, link LSDF’ų artėjant ten mėlyniau gerokai.

Na, o prognozės. Kokios prognozės? Manau, kad geros tos prognozės. Manau, kad bus bent keletas progų į darbotvarkę įtraukti ir ką nors liberalaus dar per šią kadenciją. Bent jau to tikiuosi.

 

Dar žiūrėkite kitas mano schemas:

Schema #49
Schema #48
Schema #47
Schema #46
Schema #45

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar