Seimo frakcijos ir koalicijos 2012-2016 kadencijoje

Tęsinys nuo čia.

Post-krizinė, Garliavos beprotybės kadencija.

Turime gan aiškią opoziciją: TS-LKD+LSF. Pozicija, tuo tarpu, nors ir didelė, bet susisegmentavusi į aiškias frakcijas.
Tomaševskio partija nors ir nepilnai kairėje, bet labiau į kairę (ties 12-1 valandomis). Jie ten pilki, nes pavadinimą pakeitė. Tą patį ką darė tomaševskininkai darė ir Drąsos Kelio frakcija. Gal tik kiek išsiskiria Aurelija Stancikienė.
Labiausiai neapsisprendęs – diagramos viduryje, toje kadencijoje buvo Andrius Mazūronis pakeitęs 2 frakcijas.

Prieš

“Prieš” koalicijos labai panašios kaip ir “UŽ”. Labiausiai išskydę TTF’ai. T.y. vienas narys “prieš” balsavo kaip tomaševskininkai, 4 kaip DPF’ai, 2 visai savotiškai. Čia neapsisprendusių (arti diagramos centro) nedaug. Tas pats Andrius Mazūronis – gan aiškiai “Prieš” koalicijoje kartu su LSF.
Žiūrint į šią diagramą man kažkaip natūraliai darosi išvada, jog kuo arčiau marginalų TS-LKDF nariai yra (ties ~5 valanda), tuo jie yra labiau marginalesni: Dagys, Vareikis, Abramikienė…
Žodžiu ~5 valanda šioje diagramoje yra marginalinė (Puteikis, DKF’ai visi, Urbšys, Stancikienė). Džiugu, kad LSF buvo tada toliau nuo ten. Man gal tik kiek keista, kad ten Baškienė. Man ji atrodo kiek racionalesnė.

Susilaikė

Susilaikymuose pozicija bene pati silpniausia lyginant su “už” ar “prieš” balsavimais. Neapsisprendėliai (labiausiai centre) Simulikas ir Mazūronis.

 

———————
Apibendrinimas.
“UŽ” balsavimuose švytuoklė labai aiškiai kairėje pusėje. Socdemų įtaka matosi žymiai sumažėjusi. Stiprėja buvę tarpininkai DPF ir TTF, kurie labai aiškiai pasistūmėję į kairę – arčiau socdemų.
“UŽ” koalicija didelė, bet nėra tokia ryški ir aiški kokia buvo 1997-2000 kadencijoje. Tikriausiai prie panašios situacijos ilgai dar negrįšime.
Visų kadencijų “prieš” ar “susilaikė” koalicijos išsiskiria didesne segmentacija nei “už”. Tai reiškia, kad visose kadencijose prieš/susilaikė koalicijose pozicija ar opozicija buvo silpnesnės nei “už” koalicijose.

O čia gan greitai bus nuoroda į dar vieną šios serijos post’ą:

Čia tik vienas 2019-07 mėnesio mėnuo.

 

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar