Sniegas girgžda, kai šalta

Nors KPŠ turėjo būti vakar, o ir yra kažko ką galima būtų parodyti, bet va nebuvo kada jo čia sudėti. Bet kitą savaitę jau gal ir pavyks.

Tai štai, nors KPŠ turėjo būti vakar, bet čia toks truputį KPŠ. Tai tiesiog mano žingsnių garsas einant į darbą. Kai lauke ~-20 laipsnių celsijaus, sniegas po mano batų padais labai garsiai girgžda.

O nuotraukoje matomas kažkoks patrakėlių tramplinas, kuris yra šalia Akropolio, tiksliau šalia nacionalinio Vilniaus stadiono:

 

P.S. Ir ateikite visi, kurie norite palaikyti Ukrainos žmones, prie Ukrainos ambasados rytoj ~11 val.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

1 Comment on Sniegas girgžda, kai šalta

  1. Adomas says:

    Dėl sniego girgždėjimo -- fizika paprasta:
    Jei sniegas šiltas -- vandens tarp ledo kristalų tiek, kad fiziškai būsena kaip buza.
    Jei sniegas šaltesnis -- vandens yra tik šiek tiek, tad deformuojant sniegą -- dalis kristalų stabiliai susitvirtinę, o dalis slysta savo vandens plėvelėmis. Šia tas afigienas sniegas lipdymui…
    Jei sniegas labai šaltas -- tai vandens tarp kristalų išvis nėra arba yra itin mažai. Todėl deformuojant kristalai tai susitvirtina, tai dėl viršijančios ryšius jėgos -- lūžta…taip ir formuojasi tas garsas….bet yra viena išimtis, net jei ir labai šalta -- naujas, purus sniegas (kartais net ir ne naujas, bet itin purus) negirgžda.

    Dėl Ukrainos -- vargu ar kuo jiems ten bepadėsite. Įdomi ir labai dviprasmiška situacija ten vienok. Iš vienos pusės viskas visiems aišku su kaimyne iš rytų ir jos spaudimu, korumpuota valdžia ir t.t., o iš kitos pusės stovi kaip ir sąjūdžio laikais LT -- dalis tikrai nuoširdžių patriotų, dalis išvis nesuvokiančių kas darosi, bet manančių kad kažkodėl šita pusė geresnė ir dalis suinteresuotų asmenų. Kaip ir LT atveju, taip ir UA -- dalis žmonių jau žino kaip skirstysis kapitalą tokiu atveju, postus, potencialią EU paramą ir t.t.
    LT, deja, irgi buvo tokių asmenų, kurie mušėsi į krūtinę eidami prie seimo, tačiau ne su patriotiškom mintim, o ketindami iš to labai gerai pralobti…ir daugumai pasisekė.
    Gerai vienas pažįstamas iš Irano pasakė -- geriau bloga valdžia, negu nuolatinės revoliucijos, nes niekas niekuo nebetiki, visi revoliucionieriai virsta tokiais pačiais išnaudotojais ir iš išorės atrodo baugiai.
    Taip, kad, mano kuklia nuomone net ir Euromaidano dalyviai turėtų truputį apsišluoti pas save…nu netikiu, kad Klyčko kažkoks labai šventas politikas pasiryžęs aukotis be atlygio. Jei chebra po sėkmingos revoliucijos pasidarytų sistema kaip Islandija po krizės -- kuomet demokratija su naujosiom technologijom dirba išvien ir konstitucija, valdžia bei įstatymai yra crowdsource produktas, tai gal tada ir verta galvom rizikuot…

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar