Veidrodinė Kremliaus režimo propaganda

Sekdamas Ukrainos įvykius pastebėjau vieną dalyką.  Tai yra tokį dalyką, kurį galime pavadinti drambliu kambaryje.

Prisimenate pasaką apie lapę, kuri apsimetė negyva? Tada ji buvo įmesta į vežimą su žuvimi, ten priėdė. Tada kažkokiu būdu įsisuko į žmogaus sandėlį ir suėdė grietinę. Paskui ar prieš tai ten dar buvo diskursas su vilku, kuriam ji pasiūlė žvejoti su uodega. O dar tas epizodas, kai beuodegis primuštas vilkas nešė gudrią priėdusią lapę ant kupros.

Muštas nemuštą neša.

Pasakos moralas tas, kad žuvies prisiėdus ir grietinės prisilaižius, pridariusi nuostolių lapė liko be jokios bausmės. O vilkas, kuris nieko blogo nepadarė, gavo mušti, buvo alkanas ir dar nešė apgavikę.

Kremliaus režimo propaganda atvirai meluoja džiaustydama nebūtas Kijevo nuodėmes, kurios iš tiesų yra Kremliaus. Tai yra tas dramblys, tas akivaizdus dalykas, kurį dažnai būna labai sunku pastebėti.

Soc. tinkluose jau dalinausi vienu gan įžūlaus propagandinio melo pavyzdžiu (ačiū Dainiui):

Kremliaus režimo melagingos propagandos žinutė aiški (žr. youtubo pabaigą): Kijevo chuntos nusikaltėliai savo karius privertę kovoti iki paskutinio – nei žingsnio atgal. Bet kas, išdrįses nepaklusti – nušaunamas.

O štai Dmitrijus Tymčiukas va ką praneša:

2. Praeitą naktį Rusijos pasieniečiai apšaudė 300 teroristų grupę, kuri bandė prasiveržti iš Donbaso į RF.

Putinas, kaip visada, žaidžia keliais ėjimais. Teroristams tokie susidorojimai – signalas, kad kelio atgal į Rusiją jiems nėra, ir samdiniams teks kautis Ukrainos žemėje iki galo. Tarptautinei bendruomenei tai pasidemonstravimas – atseit, štai kaip šauniai mes saugome sieną! Tiesa, nepatikslinama, kad „įėjimas“ į Ukrainą per šią sieną iš Rusijos pusės veikia labai sklandžiai.

Na, o Rusijos kvailiukams–samdinukams ir jų prorusiškiems broliukams Donbase tai ryški iliustracija: Putinas juos parduoda. Ir išeitys dvi – arba dvėsti neaišku dėl ko, arba sudėti ginklus ir gelbėti savo niekam naudingus kailius.

Aš tai pastebiu nebe pirmą kartą. Tiesa, dažniausiai vėliau, kai tiesa paaiškėja post-factum. Matydamas Kremliaus režimo propagandą visada stengiuosi tokius dramblius pastebėti. T.y. priešiška propaganda, turėdama aiškų tikslą, per visokius multi-diskursus duoda tokią informaciją, kurios nenori ir nesitiki duoti.  Manau ir tikiuosi, kad tuos multi-diskursus iššifruoja ir Ukrainos informacinio pasipriešinimo grupė.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

1 Comment on Veidrodinė Kremliaus režimo propaganda

  1. vatnikas says:

    В детском садике все дети начали ругаться матом. В ходе разбирательства выяснили, что пару дней назад два солдата вешали люстру в садике. Заведующая в шоке, звонит командиру части, разберитесь там мол. Командир вызывает солдат на ковер.
    — Колитесь, как вы так себя вели, что все дети ругаются матом.
    — Мы здесь не причем. Мы вели себя культурно. Рядовой Петров паяльником припаивал провода к люстре, а я держал стремянку. И тут с паяльника раскаленное олово стало капать мне на голову. А я и говорю “рядовой Петров, пожалуйста, не надо больше мне раскаленным оловом на голову капать”.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar