Helping hand

Zero II

Minėjau, kad galiu padėti kuo galiu prokuratūrai, kad Steponavičiaus byla būtų išspręsta kaip galima greičiau.

Tai paskui pagalvojau, kad negi lauksiu kol į mane pasikreips koks prokuroras ar prokurorė ir pasakys, kad reikėtų ten jiems kažką padaryti. Tai aš ir kolega iš partijos va paėmėm ir surinkom visų LRLS, TS-LKD ir LSDP frakcijų Seime ryšius su juridiniais asmenimis, kuriuos jie buvo deklaravę VTEK’e (abėcėlės tvarka):

Įmonės ir jas deklaravę vtek'e politikai
Įmonės ir jas deklaravę vtek’e politikai

Sunku nebuvo.

Tai dabar reikia kažkaip surinkti visų tų įmonių finansines operacijas, pasižiūrėti deklaracijas ir tada išsiaiškinti ar buvo kur nors kokiame nors renginyje ir ar reklamavo ten politinę partiją ar kandidatą ir ar pinigai buvo iš juridinių asmenų gauti ar ne. Visai nedaug likę. Reikia nueiti į RC DB’ę ir tą informaciją susirinkti. O jei RC nėra (jei pvz. finansinių ataskaitų neteikė įmonė), tai galima į kiekvieną juridinį asmenį nusiųsti prašymą pateikti finansinę ataskaitą. Jeigu aš nusiųsčiau tokį prašymą, tai tikriausiai negaučiau atsakymo. Čia jau reikia prokuratūros darbuotojų tikriausiai.

Išrinkome tris partijas (LRLS, TS-LKD ir LSDP), nes mes pasitarę nutarėm, kad kitoms partijoms kaip ir jokio skirtumo ar su jomis susijusios įmonės kažką rėmė nelegaliai ar ne. Jų prestižui tai įtakos nedarytų. O LVŽS tai reikia žiūrėti kiek ten GPM’o deklaravę… Nors ten irgi kažkaip visiems neįdomu.

Nu tai… Dirbam! Netingim!

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar