Pietūs itališkai arba italokinotumeliškai

Čia mano tokia itališkų makaronų interpretacija. Tai gali būti, kad visai čia viskas ne itališka. Nes gal kiek kinietiškai, bet labiausiai tai tumeliškai 😀

Tai mano antras bandymas gamintis makaronus (su dovanotomis makaronų staklėmis – ačiū dar kartą, Brone). Makaronus, žinia, reikia gamintis iš kietųjų kviečių miltų. Mėginau prekybcentriuose paieškoti to stebuklo, bet kažkaip neradau. Tai pirmas bandymas buvo su aukščiausios rūšies “Kauno grūdų” miltais, kiaušiniais ir moliūgu. Gavosi neblogai:

Makaronai su moliūgu
Makaronai su moliūgu. Atrodo ne taip skaniai, kaip ištiesų buvo. Čia jie kiek sulipę, bet nėra blogi tikrai… Tikrai-tikrai!

Antrą kartą pamėginau su “Spelta” grūdų miltais (“Malsenos”). Gavosi labai skaniai. Pirmą kartą, kaip vėliau paaiškėjo, dariau per minkštą tešlą.

Taigi, “Speltos” grūdų miltai su kiaušiniais išminkyti iki kietos tešlos. Pagrindinis minkymas, kaip vėliau paaiškėjo (nes buvo per minkšta tešla, tai teko dar miltų vis pridėti), buvo atliekamas su staklėmis: truputį miltų, tada perlenki, tada persuki, tada dar miltų, perlenki ir vėl persuki. Tešla turi gautis tokia gan sausa. Štai rezultatas:

Su mano staklėmis galima daryti
Su mano staklėmis galima daryti “spaghetti” ir “tagliatelle” (lyg ir). Tai šį kartą dariau “spaghetti”.
Nugi visai neblogai gavosi išties.
Nugi visai neblogai gavosi išties.

 

Šaldytuve radau vištienos blauzdelienos. Tai nutariau, jog tai bus padažas prie makaronų:

Blauzdeliena ir, žinoma, svogūnai su česnaku.
Blauzdeliena ir, žinoma, svogūnai su česnaku.

Pirmiausiai pakepinau svogūnus su česnakais. Pakepinęs padėjau į lėkštutę, nes jeigu kepčiau ten pat vištieną, tai visi svogūnai sukeptų arba susviltų:

Čia tie svogūnai su česnaku kepa. Dar susitryniau šiek tiek kumyno, čili dribsnių ir baigę kepti kiek pabarsčiau svogūnus.
Čia tie svogūnai su česnaku kepa. Dar susitryniau šiek tiek kumyno, čili dribsnių ir baigiant kepti kiek pabarsčiau.

Tada į tuščią keptuvę pripyliau gausiai aliejaus, gerai įkaitinau, sumečiau kulšelieną, pakepinau, aliejų išpyliau, sudėjau pomidorų pastos, truputį grietinės, sojos padažo, pomidorų padažo, kumyno ir čili dribsnių mišinuko, išviriau makaronus:

Verda gražuoliai. Skonis toks, kaip atrodo - šilkinis. Viriau ~1 minutę.
Verda gražuoliai. Skonis toks, kaip atrodo – šilkinis. Viriau ~1 minutę. Beje, žinau, kad čia ne makaronai, o pasta, bet pasta yra dantų, o čia makaronai 🙂

Tiesa, pamiršau paminėti: susipjausčiau juostelėmis morką ir įdėjau baigiant kaitinti kulšelieną su padažu. Gerai padariau: traškios morkos buvo labai į temą.

O štai čia rezultatas:

Štai kas gavosi. Galėjau gal ir išmaišyti viską - taip kaip priguli, bet su sąlyga, kad tai italokinotumeliškai, tai serviravausi sau taip.
Štai kas gavosi. Galėjau gal ir išmaišyti viską – taip kaip priguli, bet su sąlyga, kad tai italokinotumeliškai, tai serviravausi sau taip.

Suvalgėme su sergančiu vaiku kaip smakai. Palikau dar makaronų ir padažo vakarui: žmonai ir jaunėliui. Tikiuosi irgi įvertins.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

2 Comments on Pietūs itališkai arba italokinotumeliškai

  1. Darau, Blė says:

    Jo, pats geriausias maistas vaikams — makaronai, sasyskos, kartais dar keptos bulvytės ir burgeriai. Nors maniškei užtenka šūktelėt „MĖSA!“ ir atlekia.

    1. Neblogai. Aš apie šūkį “MĖSA”. Pas mus jaunėlis dar nemėsinis kažkaip. Tuoj Lazaniją įdėsiu.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar