Geriausi čirviniai blynai

Bene paprasčiausias blynų receptas yra čirvinių blynų receptas: kiaušinis, pienas, cukrus ir miltai. Galimai yra ir sudėtingesnių, bet mes tokius kepame.

Šiaip čirviniai blynai reiškia kai ką daugiau, nei tiesiog kažkoks maisto gaminys. Bent jau tiems žmonėms, kuriems dar teko gyventi Sovietmečiu. Tai buvo bene vienas paprasčiausių būdų pasidaryti kažko skanaus.

Neseniai netyčia padariau vieną atradimą. Vaikai užsimanė čirvinių blynų. Bet paaiškėjo, kad nėra pieno. Užtai buvo bananinio “Miau” pieninio gėrimo:

Daug cukraus ir bananų skonio. Todėl skanu :D
Daug cukraus ir bananų skonio. Todėl skanu 😀

– Wai not? – pagalvojau.

Ir gavosi taip, kaip nesitikėjau, kad gausis. Plakant kiaušinį ir tą gėrimą su mikseriu pasigamino tokios itin tirštos putos – panašiai, kaip grietinėlės. Įmečiau keletą šaukštų 405D miltų ir tas purumas neprapuolė:

Na, čia gal nesimato to purumo, bet ten gan puru. Tokio savotiško putų tirštumo masė.
Na, čia gal nesimato to purumo, bet ten gan puru. Tokio savotiško putų tirštumo masė.

Masę į čirvinių blynų keptuvę ir vuolią! Traškūs it sausainiai čirviniai blynai:

Ten porėta ir skylėta. Bei trašku.
Ten porėta ir skylėta. Bei trašku.

Dabar jau ir jūs žinote geriausių čirvinių blynų receptą.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

2 Comments on Geriausi čirviniai blynai

  1. O aš niekada pati nekepiau šių blynų, liko tik prisiminimai iš vaikystės. Ir dėl to, kad primena skurdų sovietmetį, tačiau pagrindinė priežastis -- atskiros keptuvės reikėjimas vien dėl šių blynų, kuriuos, optimistiškiausiu atveju, kepčiau kartą per porą mėnesių.
    Vienas paprasčiausių būdų pasidaryti kažko “skanaus” (saldaus) ir be zyzimo tėvams, kad pagamintų -- kiaušinio trynys su cukrumi 🙂

    1. na, jo. Buvo buvo. Su broliu esame darę įvairiais būdais. Kai atsibodo tik tryniai, tai plakėm baltymus, tada įvairiom proporcijom maišėm su tryniu… Ko tik nedarėm. Paskui, tiesa, buvo užėjęs noras kepti irisus. Tai kepėm irisus.

      Na, o vaikai aprūvina čirvinius blynus. Kol kas nei kiek nesigailiu turėdamas tą atskirą keptuvę. Tiesa, reikia turėti elektrinę (kur kaista iš abiejų pusių). Nes ta sovietinė keptuvė, kurią reikia vartyti tai yra blogai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar