Pipedija kalta!

Taip! Pipedija kalta!

Per tą Pipediją mano parašo ant žmogaus teisių pasižadėjimo neužskaitė!

O viskas buvo taip… Pakalbėkime.

 

Artėja Europos Parlamento rinkimai. Savo kandidatų sąrašą į šiuos rinkimus pateikė Lietuvos Respublikos Liberalų Sąjūdis viso – 22. Jeigu sąrašą įdėmiai perskaitysite, tai pamatysite ir mano vardą ir pavardę.

Man tai labai didelis įvertinimas ir papildomai motyvuoja domėtis, analizuoti, dirbti.

Taip pat gaunu dabar visokių el. pašto žinučių į savo el. pašto dėžutę, kurių nebūdamas kandidatu į EP negaučiau.

Gavau krūvą klausimų iš žmonių, kurių organizacijos ženkle žmogaus galvos kontūrai, o vietoje smegenų medžių šakos ir lapai. Tai aš į tuos klausimus atsakiau.

Tos organizacijos atstovai el. pašto žinutėje sakė, kad jeigu jiems patiks mano atsakymai, tai pagalvos ar už mane balsuot. Yay! Pas juos internetuose galite rasti kitų žmonių atsakymus, kurie paslėpti prisegtuose MS Word’o dokumentuose:

Spaudžiam ant nuorodos, tada iššoka langas, kur reikia spausti save, arba open ir tada atsidaro wordas ir tada galima lentelėje matyti klausimus su atsakymais.
Spaudžiam ant nuorodos, tada iššoka langas, kur reikia spausti save, arba open ir tada atsidaro wordas ir tada galima lentelėje matyti klausimus su atsakymais.

 

Taigi štai. Kol kas Pipedija ne prie ko. Dar pakalbėkime.

 

Žmonės yra aktyvūs ir pilietiški – tai labai džiugina. Įvairios nevyriausybinės organizacijos domisi  EP rinkimais. Tarp jų labai faina ir gera organizacija yra “Lietuvos žmogaus teisių centras”.

Tai va šis centras, o tiksliau jų projektas “Mano Teisės” atsiuntė tokį pasižadėjimą, siūlydami jį pasirašyti, nes tai padėsią mano rinkėjams apsispręsti. Tai aš ir pasirašiau.

Bet manęs neužskaitė. Tikriausiai dėl to, kad aš prisiminiau dar vieną žmogaus teisių pažeidinėjimo atvejį ir parodžiau “Mano Teisėms”. Kaip tyčia, tas žmogaus teisių pažeidinėjimo aprašymas geriausias buvo pas Pipediją.

Sakau: “žiūrėkite, ten va yra atvejis aprašytas, kurio nėra jūsų pasižadėjime paminėta”. Na, tiksliau, sakiau va taip:

Pasižadu visapusiškai saugoti ir laikytis žmogaus teisių.
Pasižadu visapusiškai saugoti ir laikytis žmogaus teisių.

Ši organizacija pasakė man, kad labai negerai su ta Pipedija:

[…]Pasinagrinėjau aš pipedijos turinį šiuo klausimu. Netgi jeigu tai yra satyra, jeigu Jums kaip kandidatui atrodo priimtinas turinys, kuris ten rašomas, pvz. “Rekomenduojamos sanatorinio tolerastijos gydymo trukmės priklausomai nuo pasirinktos sanatorijos:

  • JAV miestų juodieji rajonai – 4-5 mėn.
  • Paryžiaus ir kitų ES miestų specifiniai rajonai – 6-7 mėn.
  • Kirtimų taboras – iki metų.”

Siūlyčiau perskaityti dar kartą Žmogaus teisių pasižadėjimą: http://manoteises.lt/zmogaus-teisiu-pasizadejimas/

Jo 4-tą punktą[…]

Aš dar mėginau visaip teisintis, sakydamas, jog:

Negalima reikalauti įsipareigojimų, jei neturi atsakomybės. Kiekvienas turime savo teises, bet turime ir pareigas. Kad ir pareigą laikytis žmogaus teisių pačiam – ne tik jų reikalauti iš aplinkinių.

Va taip va negerai gavosi. Manęs šioje puikioje žmonių kompanijoje kol kas nėra:

Puikūs žmonės!
Puikūs žmonės!

 

Pasmerkime dabar visi kolektyviai Pipediją!

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

4 Comments on Pipedija kalta!

  1. Dalius says:

    Kažkaip per painiai tu čia. Aš nuoširdžiai sakant nesupratau, ką nori pasakyti, ir nesiruošiu tarp eilučių skaityti.

      1. Dalius says:

        Aš suprantu kas parašyta pipedijoje ir kas parašyta apie kogitofobija (tikriausiai taip kaip noriu suprasti:)). Aš nesuprantu tavo pozicijos. Gal man trūksta konteksto, gal tavęs nepažįstu pakankamai (nors turime vieną bendrą pažįstamą). Jei nesuprantu aš, tai tikriausiai nesupranta ir kiti. O politikas (?), kuris nesugeba aiškiai deklaruoti savo pozicijos, dažniausiai yra nerinktinas politikas 😉

        1. Gal patikslinkite tada klausimą. Nes man pasirodė, kad nesupratote kas yra tolerastai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar