Paruošta šauti į krosnį. Tešlos padas, tada varškės sluoksnis, tada mėsos sluoksnis ir mano pseudo pynė.

Mėsos pyragas

Kepiau mėsos pyragą.

Nors norėjau tai kepti taip vadinamą meatza – mėsos picą. Tai kai iš mėsos suformuojamas padas, o tada ant viršaus dedami piciniai priedai. Lietuviškų tokio dalyko receptų greitai neradau. Radau angliškų, bet tingėjau aiškintis kai kuriuos žodžius.

Tai štai internetuose radau kažkokį mėsos pyragą pas seforeceptai.lt. Receptas patiko dėl kokybiškos pustrapės tešlos (ingredientai davė suprasti, kad tikrai bus gera: 130g sviesto 400g miltų, 130g grietinės, 1 kiaušinio trynys, kepimo milteliai) ir varškės.

VARRRRRŠKĖĖĖSSS! Varškė, varškė, varškė, varškė! Kažkaip gerai man gaunasi su ta varškė. Ne veltui straipsnis apie varškės apkepą (specialiai nededu nuorodos) yra mano rekordinis peržiūrų kiekiu.

Dariau viską gan griežtai pagal receptą. Tik grietinės pasirodo neturėjau pakankamai tai pakeičiau grietinėle (nes jos tai turėjau). Į tešlą dėjau ~80 gramų grietinės (40 proc. riebumo – mes tik tokią mėgstam), o likusi dalis – grietinėlė.

VARRRŠKĖĖĖĖ! Su įtarkuotu parmezanu ir grietinėle
VARRRŠKĖĖĖĖ!
(200g) su įtarkuotu parmezanu (50g) ir grietinėle (100g)

Į varškės sluoksnį dėjau tik grietinėlę, nes grietinė baigėsi. Varškę naudojau maksimalaus riebumo, kokį randame parduotuvėse – 15 proc. Turguje galima gauti dar riebesnės. Kažkada su ja iškepiau savo tą apkepą. Gavosi žiauriai skanu. Kuo riebesnė varškė – tuo geriau. O ir tekstūra tos riebiosios yra visai kita: švelnesnė ir tokia minkštesnė.

Į mėsą dėjau blanširuotus smulkintus tris pomidorus, o ne konservuotus, nes neturėjau.

Svogūnai keli, česnakai keli, ~400g kiaulės sprandinės, trys blanširuoti ir susmulkinti pomidorai.
Svogūnai keli, česnakai keli, ~400g kiaulės sprandinės, trys blanširuoti ir susmulkinti pomidorai.

Daugiau nuo recepto lyg ir nenukrypau. Tiesa, neturėjau ten kažkokio tupervarės, tai pynę padariau pats. Nesigavo labai gražiai, bet užtai skaniai.

Paruošta šauti į krosnį.  Tešlos padas, tada varškės sluoksnis, tada mėsos sluoksnis ir mano pseudo pynė.
Paruošta šauti į krosnį.
Tešlos padas, tada varškės sluoksnis, tada mėsos sluoksnis ir mano pseudo pynė.

Įdomu dar tai, kad patepti reikia viską tryniu, o ne tiesiog kiaušiniu plaktu. Taip parašyta recepte. Manau, kad gerai parašyta – išties apskrudimas labai skanus. Kiek skanesnis, nei kiaušinio plakinio.

Štai taip atrodo iškepęs. Kepiau keliom minutėm ilgiau nei recepte - t.y. ~45 minutes 200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.
Štai taip atrodo iškepęs. Kepiau keliom minutėm ilgiau nei recepte – t.y. ~45 minutes 200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Buvo baisu, kad neiškeps gan storas padas. Kitą kartą dėčiau plonesnį jį ir kepčiau trumpiau.

Ir vienas patarimas pabaigai: nevalgykite jo karšto. Karštas jis ne koks. Toks rūgštokas ir varškės skonis keistas. O štai šaltas jis tiesiog puikus! Primena man kiek angliškus mėsos pyragėlius, kuriuos valgiau, kai ten buvau  nutranzavęs padirbėti vienoje betono figūrėlių manufaktūroje.

Štai čia jis prapjautas. Čia fotografuota kai karštas. Karštas jis nelabai, o štai šaltas - puikus!
Štai čia jis prapjautas. Čia fotografuota kai karštas. Karštas jis nelabai, o štai šaltas – puikus!

Tiesa, vaikai kol kas nevalgė, nes buvo sotūs. Matysime, kaip bus kitą dieną.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

1 Comment on Mėsos pyragas

  1. Ir dar vieną dalyką pamiršau paminėti, mėsos faršą pasigaminau pats -- sukapojo kombainas. T.y. faršas kapotas o ne trintas mėsmalėje. Man toks dar skanesnis -- didesni mėsos gabalėliai skanūs.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar