Išjunkite FaceBook “TimeLine view” funkciją

Jau kurį laiką pagrindinis socialinis tinklas, kuriame gan aktyviai dalyvauju yra G+, kuris kaip žinia didžiąją dalį savo gerų dalykų nusikopijavo iš Diaspora, kurion užmetu akį tam, kad žinočiau, kas ne už ilgo bus G+’e.

Bet kadangi didžioji dalis Lietuvos vis dar FaceBook’e, tai lankausi ir ten. Dažniausiai tam, kad pažiūrinėčiau kokio vieno kito friendo FB puslapius, kurie dėl jiems patiems žinomų priežasčių neina į G+.

O vat visai netyčia, kažkokiu tai būdu ėmiau ir įsigalinau “time-line view” funkciją, kuri man nepatinka. Kodėl nepatinka? O todėl, kad bandžiau pratintis, bet nepripratau. Kiti gi dažnai džiaugiasi naujovėmis ir jiems tas “time-line view” labai patinka. O nepriprantu, vien dėl to, kad sunku koncentruotis į du lygiagrečius informacijos srautus, kai chronologija pažymima labai mažu tokiu atsikišimu ant linijos per vidurį. Ir informacija perkrautas ekranas. Nepatinka man daug informacijos vienoje vietoje. Šitoje vietoje mėgstu minimalizmą…

Bet čia jau kiek nutolau nuo esmės… Taigi, kas tas “time-line view”? Ogi vietoje normalaus savo profilio:

Normalus FaceBook profilio puslapis

Matote kažkokį informacija perkrautą daiktą, prie kurio neįmanoma priprasti:

Man labai nepatogus Time-Line view Facebook profilio puslapis

Girdėjau, kad daugelį žmonių ši problema kankina, nes FaceBook’as neleidžia jo išjungti. Įjungei ir viskas… Jokių… Ne… Tšš!

Na, aš žinoma, žinau vieną būdą, kaip ieškoti problemų sprendimo, tai pats paprasčiausias yra pagooglinti. Bet šiuo atveju visas gudrumas yra tame, jog reikia spausti ne viršutinę nuorodą, o ten kažkurią, t.y. KokiąTaiTrečią. O ten tereikia įvykdyti instrukcijas ir VUALIĄ! Jokio “time-line” view. Tiksliau jis yra, bet jo nesimato…

O instrukcijos tokios:

  1. Jei naudojate Chrome, tai atsisiunčiate ir įsidiegiate “chrome extention“:
    Spaudžiat pirmą nuorodą
    Spaudžiat antrą nuorodą
    Spaudžiate "continue"
    Spaudžiate "Install"

  2. Jei naudojate FireFox, tai įsidiegiate “Mozila add-on“:
    Spaudžiate ant "FireFox" paveiksliuko
    Spaudžiate "Alow"
    Spaudžiate "install now"

  3. Spaudžiate “refresh” mygtuką ten kur FaceBook atidarytas.

 

Tai dabar ir jūs galite džiaugis senu ir įprastu savo FaceBook puslapiu.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

6 Comments on Išjunkite FaceBook “TimeLine view” funkciją

  1. Giedrė says:

    Jej… Pasirodo, aš ne viena piktinausi tokia nesąmone, kuriai kažkodėl visi likę ploja katučiu. kai pamačiau tą TimeLine, pamaniau WTF? Ir niekas manęs neįtikino, kad čia gražu ir patogu. Galima užsiknisti, kol surandi, kur ir kas tam facebooke padėta, kai atsirado ta TimeLine.

    1. I feel ya! Tik sako, kad nevisai geras tas daiktas tie extention’ai, nes laikui einant vistiek jie ten sensta, o FB kaži ar stengsis juos palaikyti. O ar kaži ar tų extention’ų kūrėjai pasistengs juos updeitinti… Nors, jei tų hater’ių liks ir jų bus tai bus ir extention’ai.

    2. Rokiškis says:

      Aš iki šiol sugebėjau išvengti to timeline, nors FB vis lenda į akis su juo jau gal pusę metų ir įkyriai siūlo įsijungt. Bet kol neįsijungi, tol neįsijungi. Nes kai tik įsijungi, tai paskui kelio atgal nėra -- nebent vat imt ir instaliuotis kažką.

      1. Aš, žinok, pats nesupratau kaip tą daiktą įsijungiau. Kažkaip nebuvo-nebuvo ir tik ŠAST!

  2. Aistė Vi. says:

    Nu o bet tačiau, FB puslapiams (fan/like pages) ar tik ne nuo kovo 31os privalomai įjungs timeline’ą -- o čia jei puslapius kažkokius skaitai ir juo labiau jei administruoji, tai taip ir priprasi. A man tai jis netrukdo, aš savęs neskaitau ir neprenumeruoju :))) Nors negaliu pasakyt, kad labai patiko iš pradžių, dabar jau pripratau.
    Užtat su extensionais tai bėda ta, kad nors pats savo timeline’o ir nematai, kiti tai juk mato -- o ten dabar didesnis šiukšlynas nei anksčiau, nes visi palaikinti linkai keliauja visu gražumu didelėm raidėm.

    1. Aš dar naudoju FB purity extention’ą 😉

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar