Jurodivai

Jurodivai, tai toks reiškinys,tiksliau, dvasinio gyvenimo reiškinys, atkeliavęs iš Bizantijos su krikščionybe ir ypatingai prigijęs Rusijoje. Юродство – nuo žodžio «оуродъ», «юродъ» — kvailys, beprotis . Tai sąmoningas siekis atrodyti kvaileliu ,idiotu , bepročiu nors tokiu nesama ir gyvenant savęs išsižadėjusio dėl Viešpaties ir žmonių gyvenimą (daugiau čia: http://www.army777.lt/forum/viewtopic.php?f=45&t=2811)

Aš jau rašiau Google Plus soc. tinkle, kad jurodivai.lt rašo superblogą (http://www.jurodivai.lt), kurio autoriai:

 

Štai jisai visai baltas ir vaiduoklis
Štai jisai visai baltas ir vaiduoklis

Baltasis Vaiduoklis – istorikas ir, matyt, akademikas, o dar kaunietis. Su juo labai įdomiai teko pakalbėti apie švietimą, istoriją.

 

Kreivarankis. Gyvena toje papustytoje pirkioje.
Kreivarankis. Gyvena toje papustytoje pirkioje.

Kreiva Rankis – filosofas kalinių prižiūrėtojas. Čia toks apibendrinimas vien dėl to, kad skaičiau jo memuarų ciklą apie tai, kaip dirbo prižiūrėtoju ar ten kažkuo kitu laisvės atėmimo įstaigoje ir dar vieną kitą filosofinį jo etiudą. Esame keletą kartų surengę debatus ar tiksliau žodinius show-off’us apie ten kažką.

 

Pseudoistoriko avataras. Agamemnono kaukė. Matyt tam yra prasmė kažkokia.
Pseudoistoriko avataras. Agamemnono kaukė. Matyt tam yra prasmė kažkokia.

Pseudo Istorikas – dar vienas istorikas, kuris turi hobį. Jo hobis yra domėtis pseudoistorija ir ją visaip sudirbinėti. Visokie sarmatai, ir kiti kliedėtojai neturi kur akių dėti vien dėl šio žmogaus. Turbūt jie jo nekenčia.

 

Amie. Matyt dar Lietuvoje smaginasi baidarių sportu.
Amie. Matyt dar Lietuvoje smaginasi baidarių sportu.

Amicusas arba Amie Kusaitė (tikriausiai). Tai mergina, kurios plunksnos aštrumu ir humoro jausmu mėgavausi, kol ji rašė, o tada atėjo Liudvė ir dabar tą tuštumą (nes nerašo ji jau senokai) pildo jis.
Gyvena  kažkur Amerikoje. Matyt labai užsiėmusi. Bet labai tikiuosi, kad ji dar parašys mano ir visų kitų džiaugsmui kažką daugiau ne už ilgo. Ir panašu, kad tai bus Jurodivuose.

 

Mongoliukas
Mongoliukas

Ir paskutinis bet ne least Mongoliukas Jurodivas. Jis man žinomo blogo neturi ir šiaip visiškai man nepažįstamas žmogus.

Jurodivai, tai tarsi 18 metų išlaikytas škotiškas “single malt” viskis, nes…

Keletą kartų galvoje prasisuko tokia lėkšta sakinio pradžia. O ji tokia sukosi, nes vien dėl to, kad buvau pirmasis Mongoliuko straipsnio komentatorius gavau štai tai:

Štai tas 18 metų "single malt" škotiškas viskis jau spintelėje. Džiaugiuosi, kaip vaikas radęs geležėlę!
Štai tas 18 metų "single malt" škotiškas viskis jau spintelėje. Džiaugiuosi, kaip vaikas radęs geležėlę!

Buvau ir esu nustebintas. Jurodivai – ne kitaip. Aš nesu alkoholinių gėrimų specialistas ar labai didelis mėgėjas. Nesu dar turėjęs tokio tauraus gėrimo. Matyt su metais ateina ir tas taurumas… Manau, kad ne gėda draugus ir svečius bus vaišinti ir iš nugerto butelio.

Bėkite ir jūs paskaitykite, pakomentuokite, antai Pseudoistoriko angliškų straipsnių dar niekas nekomentavo. Nes, jei jūs nekomentuosite, tai aš tai padarysiu. Va tik perskaitysiu…

 

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

4 Comments on Jurodivai

  1. Aš kaip žemaitis, visada perskaitau “jurodyvai”. Na, tai dyvų dyvai! O blogas tai geras.

    1. Aš perskaičiau tavo “jurodyvai” ir pamiršau kaip iš tiesų yra. Teko skrūlint į viršų ir suprasti kad tik i trumpa turi būti, o ne y.

      Uch šaitan!

  2. kaimietis says:

    jau 12 metu sitas viskis neblogas. 18 turbut is viso kostmosas.

    1. Taiva taiva… Aš ir stebiuosi baisingai. Pagunda kyla paragaut nelaukiant jokios progos. Kaip minėjau -- tokiu matyt ne gėda ir iš praimto pavaišinti 😉

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar