Atšvaitai

Gerbiami miestiečiai.

Miesto žmonės.

Nepamirškite užsisegti atšvaito, kai einate tamsiu paros metu netoli gatvės. Kadangi pastaruoju metu Vilniuje, kaip ir tikriausiai visoje Lietuvoje neprašvinta  beveik, tai užsidėkite atšvaitus visada, kai eisite pro duris.

To tikrai reikia! Ypač kai lyja ir visur šviečia automobilių lempos, blizga asfaltas ir visur pilna visokių keistų atspindžių.

Štai taip matomi pėstieji.  Fotografijoje galima dar įdėmiai viską apžiūrėti, o vairuojant automobilį - viskas vyksta akimirksniu.
Štai taip matomi pėstieji.
Fotografijoje galima dar įdėmiai viską apžiūrėti, o vairuojant automobilį – viskas vyksta akimirksniu.
Štai taip atrodo gatvės vairuotojui.
Štai taip atrodo gatvės vairuotojui.

Tai vaizdai iš vakar ryto (~8 val).

Buvo progos nuvažiuoti vakar iš ryto į Santariškes. Nei vieno žmogaus su atšvaitu. Visi vaikšto belekaip ir belekur. Toks savotiškas blankių šešėlių-dvasių teatras.

Total košmar!

Užsidėkite atšvaitus!

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

3 Comments on Atšvaitai

  1. Adomas says:

    Mentalitetas neleidžia. Kaip gi čia puošimės kaip kalėdinės eglutės. Nors kaip tenka pastebėti -- moterys dažniau dedasi “susiraitojančią” atšvaitinę juostelę ant rankinuko rankenos, tačiau tai yra totalus mizeris, nes pačios, dažniausiai, ją ir užgožia ranka.
    Mano idėjos tai būtų:
    1) Gerokai didesnės baudos ir be pasimaivymų (jokių “pamiršau namie”, “ką tik pamečiau….” ir t.t.)
    2) Mokyklose jų tikriausiai išdalinta milijardai, bet niekada neteko girdėti, kad mokytojas būtų griežtesnį žodį taręs kažką dėl jų. Taigi -- švietime ryškiai ir aiškiai turi būti akcentuota, kad vaikams kasdien priminti šią svarbią smulkmeną. Kasdien -- tol kol įpras.
    3) Kontroliuoti kokybę, nes rinkoje esantys 90% atšvaitų yra totalus mėšlas palyginus su sertifikuotais, kad ir tais pačiais 3M.
    4) Visi žinomi irba aukštas pareigas užimantys žmonės turėtų nešioti atšvaitus, tuomet media’oje matydami juos su atšvaitais žmonės nebesijaustų kaip kalėdinės eglutės. Gal net kokiam valstybės tarnybos įstatyme mestelt reiktų.
    5) Daugiau gaminių su atšvaitais. Kad ir tie patys prekybcentrių maišiukai galėtų turėt kokia juostelytę. Užsienyje praktiškai visi vaikams skirti daiktai turi atšvaitus: kuprinės, batai, kelnės, kombinezonai, kepurės, dviratukų padangos, skėčiai…Gal reiktų standartus kokius priimti? Na, tarkim, kad bent jau kuprinės juos turėtų. Aišku, prekybininkai pasinaudotų proga ir kuprines pabrangintų gerokai motyvuodami prašymu.

    Kita bėda yra, kad vairuotojai pagrinde yra imbecilai ir nesirūpina savo apšvietimo agregatais (lempos nesureguliuotos, sudėtos “pastiprintos” turginės akinančios kitus, nevalyti paviršiai, pažeisti reflektoriai). Matomumas yra pusė vairavimo saugumo. Mano tėtis (amžiną jam atilsį) atbėgdavo su popieriniu rankšluosčiu ir nuvalydavo lempas, veidrodėlius ir priekinį stiklą iš vidaus bei gerokai duodavo pylos jei pats tingėdavau pasirūpint matomumu. Nuo to laiko net nuomotai mašinai nepatingiu itin švariai palaikyti stiklus, veidrodėlius ir lempas (o juk sakoma, kad per pasaulio istoriją klientas nėra nuplovęs nuomotos mašinos).

    Manau, kad ši problema yra labai visapusė ir reiktų kompleksiškai ją spręsti. Bet esmė, kad jei jau situacija tokia -- verta patiems dėti pastangas maksimaliai pasisaugoti. Beje, If draudimas kadaise padalino labai kokybiškų liemenių vaikams. Mūsų didžioji dabar važiuojant dviračiu spindi už gerų 700m neskaitant net žibintų.

    1. Manau, kad daug gerų minčių susakėt.

      1. Adomas says:

        Kažkaip tik rankos nekyla laiką gaišt ir rašyt kur į ministeriją ar kišt į Lietuva 2.0. Perduodu visas autorines minčių teises Skirmantai, jei turite noro ir galimybių -- prie progos kimštelkit kokią mintį kur reiktų 🙂

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar