Skalbimo lauke gadynė

 

 

 

 

 

Anądien, kai vykdžiau tranzakciją dėl aviuko, pastebėjau ganėtinai įdomų dalyką: moteriškė, lauke skalbiasi, prie tokio mėlyno krano:

 

Pasiunčiau šias fotkes pažiūrėti visiems į G+ ir ten pasirodo žmonės netiki, kad čia yra Vilnius. Ir ne šiaip Vilnius, o jo verslo centras praktiškai.

Todėl paėmiau ir padariau panoraminę foto (dariau pirmą kartą, tad atsiprašau, dėl “rough edges” (paspaudus didinasi)):

Ten ružavai pažymėjau ratuku kur kraniukas tas (žr. kairėn/vidurį), o su rodykle kur savivaldybės pastatas (žr. dešinėn/viršun)

Nuotrauka tamsesnė, nes fotografavau šįryt, o aviuko tranzakcija vyko penktadienį.

Tad kodėl žmonės vis dar naudojasi tais mėlynais lauko kranais? Yra keletas variantų. Vieną jų pasiūlė Liudvikas G+oj:

Konge buvom nuvažiavę prie upelio pasimaudyt. M nubėgo porą kilometrų pasižiūrėti, kaip atrodo prieš penkis metus olandų dovanotas genialus įrenginys – penkių kilometrų paprastas geležinis vamzdis, kurio gale – upės tėkmės varomas vandens siurblys (visiškai autonominis daiktas, neprašo valgyti, vandenį pumpuoja). Už penkių kilometrų esančiam kaimui tai dievo dovana – bobos gi kasdien po 10km sukaria, 5 iš jų kopdamos į rimtą kalvą su 25kg vandens ant galvos.
Viskas buvo vandalizuota, vamdzdis užlenktas, varikliukas nepavogtas, bet ištrauktas ir sugadintas.
Fermos savininkai aiškino, kad kaimo vyrams nepatiko dykinėjančios bobos.

Tai, jei kongietėms nėra ko dykinėti, tai kuo mūsiškės geresnės?

O kiti variantai mano galvoje visi susiję su tuo, jog čia, šiame rajone, t.y. Šanchajuje vykdavo gaisrai ir kad vystyti šio urbanistinio palikimo niekas nenori, o nori tikriausiai keisti…

P.S. O šiaip tai ten daug tokių mėlynų kraniukų ir juos žmonės naudoja. Praeinant pro kai kuriuos pastatus nosį riečia ekskrementų kvapas, nes ten dar stovi lauko tualetai ir tikriausiai be jokių valymo įrengimų. Ir degina jie visokį brudą. Kai buvo šalčiau, tai smarvės visokios iš kaminų verčiasi. Tai degančia guma, tai anglim, tai dar velniai žin kuom pasmirdę būdavo.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

5 Comments on Skalbimo lauke gadynė

  1. frogsign says:

    man ta Vilniaus vieta visada mistiškai atrodė 😀

  2. zzz says:

    nežinau kuo čia stebėtis, bet vilniuje yra tikrai nemažai vietų, kur žmonės neturi nei vandentiekio nei kanalizacijos ir shanchajus yra viena iš jų :]

    1. Bet Šanchajus ypatingas tuo, kad jis dabar miesto verslo centre praktiškai…

      1. zzz says:

        nemanau kad tai ką nors keičia. verslo centras atėjo į šanchajų, ne šanchajus į verslo centrą. vien dėl to kanalizacijos jiems niekas neves. neapsimoka

        1. Nu tai… Skirtumas yra. O skirtumas tame, kad verslo centras atėjo šiame amžiuje, o viduramžiais vandens tiekimas ir kanalizacija buvo itin retas dalykas.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar