Blogerių savireklamos savaitė 2016 04

Nors savireklamos savaitė ir pasibaigė, bet man tai nesvarbu. O man nesvarbu dėl to, kad taisyklės blogeriams mažiau svarbios, nei noras rašyti.

Apie taisykles ir kas yra tokie blogeriai jau parašė koldūnų veidas, heiterių Dievas, viešosios erdvės ekspertas, TV laidų vedėjas, radijo laidų vedėjas, publicistas, kolumnistas, soon to be standuperis, kulinarijos ekspertas, kvepalų kolekcionierius, amžinas kandidatas, savęs nelaikantis blogeriu Andrius Užkalnis (straipsnio rėmėjas: “Už kal nio koldūnai“).

Man, kaip jau sakiau, taisyklės negalioja, juoba, kad man šią savaitę nutiko atostogos su šeima. Buvome Legolende Danijoje, Palangoje, Barstyčiose ir tik dabar grįžau namo. Žemaitijoje oras gražus: ten saulė šviečia ir visai šilta. O Vilnius jau nuo Kauno pasitiko lietumi:

Skaitomų blogų sąrašą pradėsiu nuo savo rašomųjų.

Aš ne tik čia rašau, bet dar į DNSB “Šeškinės 4 ir 6, Vilniuje” blogą. Esu tos bendrijos pirmininku nuo berods 2013 metų, nors tą blogą rašau jau seniau. Prasidėjo tuo, kad kažkuris kaimynas užsiminė, kad reikia bendrijai kokio nors web’o, tai aš ėmiau ir pakūriau tokį ant wordpress.com. Pasiteisino visai. Naujausias dalykas, kuriuo labai džiaugiuosi, kuris labai naudingas: trikčių šalinimo žurnalas. Labai padeda valdyti visokias smulkmenas, kurioms gaila skirti daug laiko, bet jeigu neskiri – pareina visokiu smirdančiu lietumi.

Dar ten yra ir DUK’as ir šiek tiek dokumentų valdymo ir šiaip naudingos daugiabučiuose gyvenantiems informacijos. Daug pastangų ir darbo į ten įdėjau.

Tarp kitko, kitas, trumpesnis tos DNSB pavadinimas yra “Užkalnis”. Ir ne tik todėl, kad bendrija yra ant kalno (ir beveik už kalno), o dar ir dėl to, kad šios DNSB garbės nariu yra pats Andrius Užkalnis. Nors, galbūt, tai buvo labai seniai ir jau nebetiesa.

Yra dar keletas pradėtų ir neužbaigtų projektų, kaip štai šitas Pipedijos Kredito reklamos daiktas.

Šio straipsnio rėmėjas
Šio straipsnio rėmėjas “Pipedijos kreditas”

Bet užteks apie mane.

Pakalbame apie blogerius. Aš blogus skaitau savo feedly. Ir tai bene patogiausias įrankis šitam dalykui daryti. Nedarau to dažnai, bet to dažnai daryti ir nereikia. Nuolat, daug ir įdomiai rašančius susigaudau feisbuke, o ten randu visokių underground’inių dalykų.

Visų pirma, kaip ir dera tikram blogeriui, mane užkelbasina kiekvieną kartą, kai kas nors kur nors pamini per kokią nors blogerių savireklamos savaitę:

Ange (arba Herera Po). Su šia mergina, kaip vėliau paaiškėjo buvau kažkada probėkšmais susipažinęs per IRC, dar kai tai buvo naujovė, t.y. seniai-seniai. Tada jos nickas buvo kažkoks piktas, bet neatsimenu jau dabar. Dabar ji labai gerai pozuoja ir gerai fotografuoja. Nors to jos bloge dar nėra, bet gal atsiras kada nors.

Plovas.lt. Buvęs kolega. Jo plovo dar neragavau, bet būtinai tai padarysiu.

Troleibusas.lt. Tai yra blogas apie troleibusus. Ten yra visko apie juos. Kai kurie straipsniai gykiški todėl gali būti sunkiau skaitomi, bet įdomūs. Man troleibusai patinka. Visų pirma todėl, kad nedūmina (dūmai galbūt kitur – elektros gamyboje, bet tai toliau nuo miesto centro). Visų antra jie turi ratus, vairą, keleivių kabiną ir ūsus, o mes turime išplėtotą kontaktinį tinklą. Nors pagal paskutines naujienas VVT troleibusų neperka, bet aš labai tikiuosi neutralesnių ir efektyvesnių sprendimų iš naujosios valdybos.

O dabar bus mano skaitomi ir mėgiami blogai:

Konstanta.lt. Rašo apie pačius svarbiausius dalykus. Apie žvaigždes, kosmosą ir šiaip Visatą. Visokie ten kalafiorai, karai, menki žmogiūkščiai su savo problemomis tėra mažas ir nereikšmingas pirstelėjimas Visatos platybėse.

Darauble. Šitas tampa vienu skaitomiausiu blogu Lietuvoje. Todėl, kad labai produktyvus ir labai geras. Varyk ir toliau taip blė, blė!

Istorijos baikos. Aš jau čia daug kam esu pasiskundęs, kad istorijos nesimokiau, nes tai man atrodė pačiu neįdomiausiu ir nykiausiu mokslu, kuriame reikia kažkokius įvykius žinoti ir datas kalti. Bet tada paaiškėjo, kad taip nėra. Istorija moko. Istorija pasako kas tu ir kur eini. Na, o baikos yra gerai, nes įdomu ir juokinga ir įdomu.

Istidiom.lt. Irgi apie istorijos įvykius. Irgi žiauriai įdomu. Tik ten ne tik apie baikas, bet ir apie rimtesnius dalykus, pvz. kankinimus.

Belt.lt. Apie elektromobilį ir jo savininką. Įdomu, nes įdomu, nes pavažinėjęs elektromobiliu mieste supratau, kad tai ateities automobilis. Tai va dabar skaitau ir žiūriu ką turime šiandien.

Dom.as. Čia yra Domas Mituzas. Jis dirba feisbuke. Jis yra aukštos klasės gykas. Tokių žmonių nėra daug, todėl įdomu.

Havenoteeth. Čia yra Miglės Anušauskaitės blogas (tikriausiai). Renka čia visokius bajerius. Daug juokingų, nors kartais ir ilgai galvot reikia. O kartais visai nereikia:

Trump for President!
Trump for President!

Troy. Kaip gi be falocentristinio patriarchalinio opresoriaus (žodžių junginys, kurį panaudojau jo knygos recenzijoje)?

Rusiškos karikatūros. Nors autorius ir matosi prijaučiantis imperalistinėms idėjoms (kaip ir beveik visi rusai, net tie, kurie būktai kažkokioj opozicijoj), bet karikatūros informatyvios. Čia jei nėra kantrybės apie Mordorą skaityti gilių analizių, tai tose karikatūrose labai daug jų galima pasidaryti pačiam.

Savel brain dump. Gilina paviršutiniškas žinias apie elektroniką. Labai įdomu.

Commonsense. Nes moko. Mane daug ko išmokė.

Nu tai aišku, kad Rokiškis dar (url įvedžiau ranka – iš pagarbos).

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar