Stirnos Vilniuje

<— Šitos stirnos iš lt.wikipedia.org

 

 

 

 

 

Įvairiausių gyvūnų esu matęs eidamas į darbą Vilniuje. Štai mačiau pingviną ant ledo lyties (tikriausiai paspruko iš kokio nors kolekcionieriaus vertelgos privataus zoologijos sodo žvėryne); ir žirafa kur buvus kur nebuvus (tikriausiai iš ten pat).

Šiandien mačiau Lietuvai įprastesnių gyvūnų: dvi stirnas. Bandžiau fotografuoti telefonu, o kadangi raiška prasta, o priartinus gaunasi dar blogiau, tai tas stirnas tose fotografijose suraskite patys.

Surask stirną
Surask stirną
Surask stirną #2
Surask stirną #2
Surask stirną #3
Surask stirną #3
Surask stirnas #4
Surask stirnas #4
Surask stirnas #5
Surask stirnas #5

O stirnos gyvena štai čia:

Čia stirnas mačiau
Čia stirnas mačiau

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

5 Comments on Stirnos Vilniuje

  1. Viešpats says:

    Yra tekę gyventi Rokantiškėse, kur stirnų yra nepalyginamai daugiau. Kadangi miestuose medžioti negalima, o Vilniaus miesto miškai ir parkai susijungia su užmiesčio miškais, jos smagiai migruoja į sostinę, kur nei medžiotojų, nei plėšrūnų. Vat ir bujoja liaudis.

    Tik problemų su jomis yra -- miestuose nuvalgo parkus, priemiesčiuose siaubia gyventojų sodus ir nuolat per kelią bėgioja.

    1. Aš kai kolegoms užsiminiau apie stirnas parkelyje, tai jie (būdami teisingi) iškarto apie kepsnius ėmė kalbėti.

      Vilniuje per kelią bėgančių stirnų dar nemačiau. O šioms nešiau kartą net kruopų kažkokių žiemą, kai šalta buvo: pabėriau ir kitą rytą ieškojau pėdsakų.

  2. Viešpats says:

    Nežinau, kaip kituose rajonuose, bet Rokantiškėse ir Pavilny, važinėjantis vietiniais kvartaliniais keliais, bet vieną per kelią bėgančią stirną į metus tikrai pamatydavau.
    Vieną net Rokantiškėse, netoli torleibusų parko, nutrenkiau (bet nušlubavo manęs nelaukdama), kai iškviečiau policiją dėl kasko, tai iškarto davė pūst, nes netikėjo, kad per kilometrą nuo centro galėjo būti stirnų. Kai apžiūrėję mašiną rado kraujo ir rusvo kailio, tik tada patikėjo.
    Draudimas vėliau sakė, kad jei nebūtų policija fiksavusi, turbūt patys būtų linkę įvykio deklaraciją užginčyti.

    1. Nu va matai… Ir taip dar būna. Reikia nedrausmingus vairuotojus gąsdinti stirnomis, gal tada ir žmonės bus saugesni 😉

  3. Mantas says:

    Mes pamenu buvome radę pasiūlymą atostogoskaime.lt atostogėlėms kaimo turizmo sodyboje. Irgi matėme atbėgusias stirnas netoli mūsų namelio ir ne tik stirnų matėme. Labai patiko. Tikrai nuvyksime dar kokį kartelį

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar