Road Trip arba kelionė automobiliu

Idėja išvažiuoti automobiliu po Europą buvo kilusi jau senokai. Pasiūlė žmona. Šią idėją priėmiau ne visai entuziastingai. Gi reiks vairuot daug! O dar galvoti apie automobilio techninę  būklę nuolat. O jei pages? Daug patogiau kur nors nuskrist ir paskui parskrist. Iki šiol buvusios mano kelionės per Europą automobiliais buvo kelionė autostopu iki Anglijos. Ir dabar nelabai noriu tai kartoti.

Bet visgi leidausi įkalbamas ir išvažiavome. Važiavome per Lenkiją, Slovakiją, Čekiją, Austriją, Vokietiją ir grįžome per Lenkiją. Turėjome tik savaitę, todėl toliau važiuoti nesiryžome. Bet baigdami kelionę nutarėme, kad spustelsim kur piečiau sekantį kartą. Iki kokios Kroatijos ar panašiai.

Važiavome dviese – be vaikų. Manau, jog tai buvo teisingas sprendimas. Bent jau pirmai kelionei, kurioje paaiškėjo keletas smulkmenų ir išsisklaidė kai kurios baimės.

Kelionė pavyko. Buvo labai smagu ir įdomu. Ir buvo visiškai kitaip nei mano kelionė autostopu. Visų pirma nuostabusis booking.com, kuriame Dalia nardo kaip žuvis gimtajame ežere. aplankėme 7 daug-maž vienodos kokybės viešbutukus (visuose nakvojome po vieną naktį). Kokie Dalios pasirinkimo kriterijai kiekvienu atveju – nežinau. Bet ji tai darė puikiai! Vienintelis viešbutukas, kuris mažiausiai patiko buvo pats paskutinis, kuris taip pat buvo nelabai planuotas (galvojau, kad datempsiu iki Lietuvos) Mikolaikose. Ten tokia kaimo turizmo sodyba su labai oriu lenkų personalu ir senyvo amžiaus lankytojais iš Vokietijos. Tiesa, tiems senyvo amžiaus lankytojams esu labai dėkingas, nes tai jie visokiais rankų mostais sustabdė mane išvažiuojant iš to viešbutuko, nes ant stogo buvau palikęs rankinuką… Taip norėjau greičiau iš ten išvažiuot 🙂 O pamiršau savo tą daiktą ant automobilio stogo, nes reikėjo daryti šitą selfį:

Paskutinis selfis kelionėje Mikolaikose.
Paskutinis selfis kelionėje Mikolaikose.

Pagrindinė baimė, kuri išsisklaidė, tai automobilio techninė būklė. Šiaip ji buvo visai gera – kaip tik buvo padarytas planuotas pagrindinio dirželio keitimas ir keletas kitų smulkių dalykų. Slovakijoje vienoje iš degalinių aptikau kompresorių, kuriame pasitikrinau padangų slėgį, kurioje reikėjo kiek dasipūsti.

Tai štai, čia yra mūsų maršrutas su sustojimais:

Šia kilpa keliavome prieš laikrodžio rodyklę. Sužymėti bene visi mūsų sustojimai (išskyrus degalines - berods 3 kartus pylėmės).
Šia kilpa keliavome prieš laikrodžio rodyklę. Sužymėti bene visi mūsų sustojimai (išskyrus degalines – berods 3 kartus pylėmės).

Iš viso nuvažiavome ~3600 km:

Ten daug informacijos, bet žiūrėti reikia į skaičių 3594.
Ten daug informacijos, bet žiūrėti reikia į skaičių 3594.

O pagridninis šito viso posto dalykas yra fotografijos. Čia jų dabar keletą ir sudėsiu. Pradėsiu nuo selfių:

 

Pirmasis selfis Lenkijoje. Kažkur pakeliui į Wielicką.
Pirmasis selfis Lenkijoje. Kažkur pakeliui į Wielicką. Valgėm kokiame tai “Mozart” restoranėlyje.

 

Wieličkų druskų kasykloje prie kažkokio karaliaus skulptūros, kurios matosi tik barzda ;)
Wieličkų druskų kasykloje prie kažkokio karaliaus skulptūros, kurios matosi tik barzda 😉 Beje, ten išties įdomu ir visai fainiai.
Čia Slovakijos viešbutukuke
Čia Slovakijos viešbutukuke “Barbakan” pavadinimu. Pačiame Levoča miestelio centre. Kiek pavargę po gan sunkios kelionės Slovakijos serpantinais.
Čia
Čia “Slovensky Raj” parke ant kalnelio užsilipę svarstėme ar kylam aukštyn ar einam kitu keliu. Kaip tik tada ėmė žaibuoti ir gan stipriai lyti 😉
Vis dėlto užlipome.
Vis dėlto užlipome.
Iš Slovakijos nuvažiavome į Čekiją. Čia esame Česky Krumlov miestelyje.
Iš Slovakijos nuvažiavome į Čekiją. Čia esame Česky Krumlov miestelyje.
Čia kitas selfis Česky Krumlove
Čia kitas selfis Česky Krumlove
Čia Vis dar Čekijoje kokiame tai Blatna miestelyje.
Čia Vis dar Čekijoje kokiame tai Blatna miestelyje.
Čia tame pačiame Blatna miestelyje radome kažkokių raguotų gyvūnų. Gal kokie danieliai.
Čia tame pačiame Blatna miestelyje radome kažkokių raguotų gyvūnų. Gal kokie danieliai.
Tada nuvažiavom į Karlovy Vary.
Tada nuvažiavom į Karlovy Vary.
Tada dar Karlovy Vary vakare pabuvom...
Tada dar Karlovy Vary vakare pabuvom…
Tada užsukome į Austriją.
Tada užsukome į Austriją.
Tada dar Vokietijon užsukom į miestelį Pirna prie Dresdeno.
Tada dar Vokietijon užsukom į miestelį Pirna prie Dresdeno.
Poznanė
Poznanė
Mikolaikos Lenkijoje
Mikolaikos Lenkijoje
Dar tada atgal į Lenkiją užsukome. Apžiūrėjome Vilko irštvą.
Dar tada atgal į Lenkiją užsukome. Apžiūrėjome Vilko irštvą.

Tai tiek tų selfių. Jei dar įdomu kitų fotografijų galite rasti mano flickr’e:
RoadTrip2015
Žodžiu puiki kelionė gavosi. Važiuokit ir jūs.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

6 Comments on Road Trip arba kelionė automobiliu

  1. Darau, Blė says:

    Nu sveikinu įžengus į naują sritį. Mes irgi esam prisivažinėję. Taip pat iki tos pačios Kroatijos. Visgi po kiek pasivažinėjimų labiau norisi kur nors nuskrist, ten ratus išsinuomot ir atsilakstyt atitinkamai aplinkui.

    1. Na, pasivažinėsim ir mes dar 😉

  2. Laurynas says:

    Padangų orą patariama matuot, kai jos šaltos, nes kai įkaitę, neteisingi duomenys, turbūt per daug rodo.

  3. Laurynas says:

    Kaip sekėsi važiavimas per Varšuvą iš E67 išsukus į 7? Kokiu laiku buvot Varšuvoj? Aš renkuosi važiavimą A2, tada į 50 kelią, vėliau prie Mszczonów vėl į E67.

    1. Iki Varšuvos nedavažiavom. Sekėsi neblogai važiuot beje. Tingiu dabar žiūrėt į tuos numerius, bet atgal pro Lenkiją važiavom mokamais keliais, tai problemų jokių -- mašinų kur kas mažiau.

  4. Mamukynas says:

    Sveikinam prisijungus prie keliautojų savu automobiliu. Kitą kart gal ir ilgesnei kelionei susigundysit… Mūsų viena mama Bulgarijon važiavo. Kaip tik pradėjo aprašinėt kelionę…

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar