Žemės ūkis ir internetai ir ACTA… ir GMO…

Šių dienų interneto aktualijos, apie kurias užsiminiau visai neseniai įgauna kitokių vis spalvų.

Kaip manote kuo susijęs žemės ūkis ir internetas?

Ne, tiksliau kuo susijęs žemės ūkis ir autorinių teisių apsauga? Man irgi nelabai aišku buvo. Man dar labai keista buvo kodėl ACTA įstaymų projektą tvirtino ES žemės ūkio atstovai. Paaiškėjo, jog už to stovi Monsanto lobistai.

Monsanto, tai kompanija, kuri yra didžiausia pasaulyje genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) gamintoja. Ši kompanija gamina ir augimo hormonus, kuriais šeriamos vištos JAV dėl kurio, tos vištos auga neįtikėtinu greičiu – per keletą savaičių viščiukas užauga iki skerdžiamo dydžio. Ai dar ta kompanija gamina herbicidus iš kurių pats garsiausias yra roundup. Ir dar ta kompanija yra MONSTRIŠKAI tiesiog ŽIAURIAI didelė ir turtinga. Visokie autorinių teisių gynėjai, leidybinės firmos su visu Holivudu yra smulkmė palyginus su jais.

 

Prie ko čia tie Monsanto lobistai ir kažkokios autorinės teisės ir prie ko čia Internetas?!! O viskas pasirodo, ne taip ir keista. Tiesa, vienas dalykas yra tikrai įdomus: šie lobistai yra itin gudrūs ir ACTA yra daroma negarsiai, dengiantis gražiomis idėjomis, pasakojant, jog atitinka visas žmogaus teises ir neprieštarauja jokiems ES įstatymams ir panašiai. Žiūrint paprastai, galbūt taip ir atrodo, bet šis teisių aktų ar įstatymų rinkinys atveria duris žiauriai kontrolei ir dar didesniems pelnams tiems patiems GMO, herbicidų, augimo hormonų ir kitokių bio-sintentinių gaminių gamintojams.

 

Štai kaip viskas veikia:

  1. Remdamiesi ACTA teisės aktais GMO gamintojai galės pareikšti teises į bet kokius genetiškai modifikuotus grūdus. Pavyzdžiui atvažiuos pas ūkininką, nuskins porą grūdų – ištirs ir jeigu ras požymių, rodančių, jog grūdai genetiškai modifikuoti ir modifikuoti būtent taip, kaip tai daro Monsanto, tai galės pareikšti ieškinį ūkininkui.
  2. O ieškinys ūkininkui bus laimėtas, nes ACTA numato autorinių teisių į genetiškai modifikuotų grūdų auginimą gynimą.Tai atrodytų visai gerai – nes tada ūkininkas gali tiesiog nepirkti tų genetiškai modifikuotų grūdų iš pačių pradžių! Bet ne, iš to seka punktas:
  3. Ūkininkas turės keletą pasirinkimų: mokėti baudą, atsisėsti kalėjiman arba pirkti genetiškai modifikuotus grūdus iš Monsanto.
  4. ACTA teisės aktų neprivalo ir nesilaikys visokie paukščiai ir gyvūnai. Jiems mūsų tie aktai nė motais. Atskris paukštis į lauką, kur GMO auga, pales sėklų, nuskris į kitą lauką, kur nėra GMO, ten paliks nesugadintą vieną kitą grūdą. Šie užaugs tame lauke… Atvažiuos inspektoriai ir patikrins tuos grūdus.
  5. Ūkininkas negalės apkaltinti paukščių, kad čia jie kalti ir tam, kad išvengti baudų ar kalėjimo jis tiesiog ims ir pirks tuos grūdus tiesiai iš Monsanto.
  6. Monsanto gaus dar daugiau pinigų.
  7. Monsanto gaus dar daugiau pinigų, nes tam kad užauginti GMO ūkininkas privalės naudoti ir herbicidus Roundup, be kurių GMO užauginti sunku.

 

 

Ir ką gi mes turėsime? Ogi tai, kad nebegalėsime nusipirkti ne GMO ir negalėsime nusipirkti maisto produktų, kuriuose nebus Roundup herbicidų. Ir dar turėsime žiaurų monstrą, kuris ir dabar jau per didelis.

Aš net neabejoju, jog privalėsime valgyti ir auginti maistą su augimo hormonais – schema ta pati. O valgant maistą su augimo hormonais turėsime… Hm…

Ogi turėsime va tokias gražias figūras… Kaip čia pasakius dideles tokias. Ir keistų proporcijų – palyginus siaura pečių linija ir rankos, bet šlaunys kaip Broilerių viščiukų.

 

Kažkodėl man jau net kiek baisoka. Ir būtų gerai kažkaip mūsų Europos Sąjungos pralamentarus įtikinti nebalsuoti už ACTA jau birželio mėnesį…Augimo hormonai kaupiasi viščiukų krūtinėlėse, kurios plačiai naudojamos pvz. KFC. Amerikiečiai KFC mėgsta. Amerikiečių gražios šlaunys. Ane?

 

 

 

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

8 Comments on Žemės ūkis ir internetai ir ACTA… ir GMO…

  1. Pingback: Ūkininkai piratai

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar